ZESPÓŁ SZKOLNO-PRZEDSZKOLNY NR 19 ogłasza przetarg
- Adres: 61-249 Poznań, os. Stare Żegrze 1
- Województwo: wielkopolskie
- Telefon/fax: tel.
- Data zamieszczenia: 2023-12-11
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: ZESPÓŁ SZKOLNO-PRZEDSZKOLNY NR 19
os. Stare Żegrze 1
61-249 Poznań, woj. wielkopolskie
REGON: 634377426 - Adres strony internetowej zamawiającego: http://sp50-poznan.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie i wydawanie posiłków codziennie dla dzieci z Przedszkola oraz przygotowywanie śniadań i obiadów dwudaniowych z napojem dla dzieci, które zgłoszą się ze Szkoły. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i wydawanie posiłków codziennie dla dzieci z Przedszkola oraz przygotowywanie śniadań i obiadów dwudaniowych z napojem dla dzieci, które zgłoszą się ze Szkoły.2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został zamieszczony w Załączniku nr 2 do SWZ (Opis przedmiotu zamówienia) oraz w Załączniku nr 3 do SWZ (projekt umowy). - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55520000-1
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają następujące warunki udziału dotyczące:1) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisówWykonawca spełni warunek jeżeli wykaże, że:a) wpisany jest do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli przez organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej;b) posiada ważną decyzję właściwego Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego zatwierdzającą zakład jako spełniający wymagania do prowadzenia żywienia zbiorowego i realizację usługi w systemie cateringowym;2) sytuacji ekonomicznej lub finansowej.Wykonawca spełni warunek jeżeli wykaże, że:a) posiada środki finansowe lub zdolność kredytową na kwotę równą co najmniej: 10 000,00 PLNb) jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na łączną kwotę równą co najmniej: 200 000,00 PLN.3) zdolności technicznej lub zawodowej.Wykonawca spełni warunek jeżeli wykaże, że:a) w okresie ostatnich 5 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie wykonał lub wykonuje należycie co najmniej jedno (1) zamówienie w zakresie przygotowania i dystrybucji całodziennego wyżywienia dzieci w wieku przedszkolnym – w okresie co najmniej 6 miesięcy i o wartości nie mniejszej niż 10 000,00 zł brutto,b) dysponuje min. 1 środkiem transportu przeznaczonym do przewozu posiłków, który został dopuszczony do użytkowania przez Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego,c) dysponuje min. jednym (1) kucharzem, posiadającym uprawnienia gastronomiczne poświadczone świadectwem ukończenia szkoły gastronomicznej oraz uzyskaniem tytułu zawodowego;d) dysponuje min. jednym (1) dietetykiem posiadającym tytuł magistra dietetyki ze specjalnością Żywienie dzieci przedszkolnych, który w okresie ostatnich 5 lat przed upływem terminu składania ofert, łącznie przez okres minimum roku zajmował się komponowaniem diet dla przedszkola;e) dysponuje min. jedną (1) osobą nadzorująco-koordynującą posiadającą wykształcenie gastronomiczne, poświadczone świadectwem ukończenia szkoły gastronomicznej oraz uzyskaniem tytułu zawodowego, która w okresie 5 lat przed upływem terminu składania ofert pełniła przez okres minimum roku nadzór nad pracownikami świadczącymi usługi żywienia w placówce oświatowej.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-12-19
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Świadczenie usługi cateringowej podczas szkoleń organizowanych przez WODR w Poznaniu - Szkolenia podstawowe dla rolników (I 14.1.1), w ramach PS WPR 2023- 2027 według 29 części.
Dodano: 2024-04-11 - Dystrybucja posiłków w wózkach bemarowych z punktu ekspedycji do oddziałów szpitalnych oraz podanie posiłków do łóżka pacjenta.
Dodano: 2024-03-06 - Dystrybucja posiłków w wózkach bemarowych z punktu ekspedycji do oddziałów szpitalnych oraz podanie posiłków do łóżka pacjenta.
Dodano: 2024-03-02 - Dystrybucja posiłków w wózkach bemarowych z punktu ekspedycji do oddziałów szpitalnych oraz podanie posiłków do łóżka pacjenta.
Dodano: 2024-02-13 - Świadczenie usług przygotowania i dostarczania posiłków dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Rzetni na rok 2024
Dodano: 2024-01-16 - Przygotowanie i wydawanie posiłków codziennie dla dzieci z Przedszkola oraz przygotowywanie śniadań i obiadów dwudaniowych z napojem dla dzieci, które zgłoszą się ze Szkoły.
Dodano: 2024-01-13 - Przygotowywanie i dostarczanie posiłków do Przedszkola Publicznego „Mądra Sowa” w Konarzewie w roku 2024.
Dodano: 2024-01-13 - Usługa cateringowa- zbiorowego żywienia dzieci uczęszczajacych dp przedszkola w Napachaniu.
Dodano: 2024-01-08 - Usługa cateringu – przygotowanie i dowóz posiłków do Szkoły Podstawowej im. Marii Konopnickiej w Borui Kościelnej
Dodano: 2024-01-08 - Świadczenie usług społecznych polegających na przygotowaniu, dostawie i przekazaniu do kuchenek oddziałowych posiłków żywieniowych dla pacjentów
Dodano: 2024-01-05