Przetargi.pl
Przygotowanie i wydawanie obiadów dla osób dorosłych, podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Ostrowie Wielkopolskim

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 63-400 Ostrów Wielkopolski, ul. Limanowskiego 17
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 062 5921122 w. 244 , fax. 062 5921216
  • Data zamieszczenia: 2015-11-30
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. Limanowskiego 17 17
    63-400 Ostrów Wielkopolski, woj. wielkopolskie
    tel. 062 5921122 w. 244, fax. 062 5921216
    REGON: 00334073600000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i wydawanie obiadów dla osób dorosłych, podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Ostrowie Wielkopolskim
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie, wydawanie i umożliwienie spożycia podopiecznym Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej, obiadów dwudaniowych składających się z zupy z pieczywem oraz drugiego dania.Posiłek powinien być przygotowywany w dniu jego wydania według zasad racjonalnego żywienia. Kaloryczność posiłków powinna być zgodna z normami ustalonymi przez Instytut Żywienia i Żywności dla osób dorosłych.W tygodniu cztery razy drugie danie mięsne oraz jeden raz drugie danie z rybą. W pozostałe dni dopuszcza się przygotowanie posiłku bez mięsa i ryby: np. jaja, pierogi itp.Przygotowywanie posiłków odbywać się musi w oparciu o system HACCP, zgodnie z ustawą z 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2006r. Nr 171, poz. 1225).W miejscu wydawania obiadów Wykonawca zapewnia ich komfortową konsumpcję.2. Przewidywana ilość świadczeń w okresie obowiązywania umowy: minimum 35.838 obiadów, maksymalnie do 41.540 (obiadów).3. Terminy wydawania obiadów:- od poniedziałku do niedzieli i w święta (przez wszystkie dni tygodnia) w godzinach od 13.00 do 16.00. 4. Miejsce wydawania i konsumpcji obiadów - lokal na terenie miasta Ostrowa Wielkopolskiego w obrębie terenu zamkniętego ulicami (włącznie): Dworcowa, Towarowa, Rondo Sybiraków, Głogowska, Wrocławska, Chopina, Kompałły, Piłsudskiego, Limanowskiego, Al. Słowackiego, co określa mapka sytuacyjna stanowiąca załącznik do SIWZ nr 9. 5. Minimalny standard lokalu:- lokal dopuszczony przez Sanepid do wydawania i spożywania posiłków,- lokal znajdujący się na parterze, - powierzchnia sali konsumpcyjnej - równej lub powyżej 30 m2,- lokal wyposażony w WC z umywalką z podstawowymi środkami sanitarnymi, dostępną bezpłatnie dla konsumentów, - stoliki z miejscami siedzącymi,- w lokalu miejsce na wieszaki na okrycia wierzchnie, - w lokalu waga umożliwiająca zważenie porcji obiadowej.6. Posiłki będą wydawane na podstawie imiennej karty obiadowej wraz z dowodem osobistym.W przypadku odbioru posiłku przez osobę upoważnioną, osoba ta winna mieć kartę obiadową oraz pisemne upoważnienie do odbioru posiłku potwierdzone przez pracownika socjalnego oraz dowód osobisty.7. Wykonawca w okresie obowiązywania umowy, najdalej do piątku każdego tygodnia do godz. 12.00 przedstawia Zamawiającemu jadłospis na tydzień następny. Jeżeli w piątek przypada dzień wolny od pracy, termin przypada odpowiednio wcześniej. Jadłospis będzie również udostępniony podopiecznym MOPS poprzez wywieszenie go w lokalu, w którym wydawane będą i konsumowane obiady. 8. Wykonawca nie może wydawać osobie w zamian za kupon obiadowy suchego prowiantu, półproduktów ani równowartości obiadu w gotówce.9. Wykonawca nie może wydawać po kilka obiadów jednocześnie jednemu podopiecznemu.10. Rozliczenie między Zamawiającym i Wykonawcą z wydanych posiłków odbywać się będzie raz na tydzień, w każdy poniedziałek po zakończonym tygodniu, na podstawie liczby wydanych posiłków, co wykonawca udokumentuje przedstawiając zrealizowane kupony z kart obiadowych wraz z imiennym wykazem osób, którym wydano obiady i ilością wydanych obiadów.11. Faktura winna być dostarczona do MOPS do dnia 7 - go każdego miesiąca po upływie miesiąca w którym realizowana była usługa. Wyjątek stanowić będzie miesiąc grudzień tj. faktura winna być dostarczona do 29 grudnia i powinna zawierać faktycznie wydane posiłki do 28 grudnia oraz posiłki do wydania zgodnie z decyzjami MOPS w dniach 29 do 31 grudnia. Korekta faktury i rozliczenie finansowe za okres od 29 do 31 grudnia ( w przypadku nieskonsumowanych posiłków) winna nastąpić najpóźniej do dnia 05 stycznia roku następującego po roku rozliczeniowym. Do dnia 05 stycznia należy dostarczyć imienne wykazy konsumowanych posiłków wydawanych w dniach od 29 do 31 grudnia wraz ze zrealizowanymi kartami obiadowymi.Wynagrodzenie za wykonywanie przedmiotu zamówienia będzie wypłacone Wykonawcy w terminie 7 dni od daty przyjęcia przez Zamawiającego poprawnie wystawionej faktury za każdy miesiąc świadczonej usługi, za miesiąc grudzień Zamawiający zapłaci Wykonawcy do dnia 31 grudnia.12. zamawiający zastrzega sobie prawo do kontroli, jakości oraz wagi wydawanych posiłków. Temperatura posiłków w momencie wydawania powinna wynosić dla dań serwowanych na gorąco - zupa, napoje gorące, II danie 60oC (+/- 2 oC), dla dań serwowanych na zimno - potraw wymagających warunków chłodniczych 8 oC (+/- 2 oC) . Wykonawca przedstawi na każde żądanie Zamawiającego udokumentowany pisemnie monitoring temperatur posiłków.13. Posiłki spożywane na miejscu mogą być wydawane w naczyniach jednorazowych lub wielokrotnego użytku. Zamawiający zastrzega, iż posiłki nie konsumowane na miejscu muszą być wydawane w naczyniach jednorazowych, które zabezpiecza wykonawca.W takim wypadku wymagania Zamawiającego odnośnie naczyń jednorazowych, są następujące: - naczynia muszą gwarantować szczelne zamknięcie i utrzymanie właściwej temperatury posiłków stałych i płynnych oraz napojów ciepłych i zimnych, - naczynia winny posiadać tyle przegródek, aby nie dochodziło do łączenia produktów suchych, np.: pieczywa z innymi potrawami,- dla ciepłych posiłków typu drugie danie naczynia powinny posiadać podwójne zaczepy zwiększające szczelność i ochronę, - Zamawiający wymaga, aby naczynia jednorazowe i sztućce były estetyczne, - pojemniki powinny spełniać wymagania określone w obowiązujących przepisach i posiadać stosowne atesty i deklaracje zgodności.Jednorazowe naczynia, z których będzie korzystał Wykonawca (menuboxy, multiboxy, kubki) muszą być zgodne z niżej określonymi, obowiązującymi przepisami i spełniać określone w nich wymagania.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Kryterium jakość posiłku
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.ostrow-wielkopolski.um.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach