Przetargi.pl
Przygotowanie i wydawanie dwudaniowych posiłków obiadowych Klientom Ośrodka Pomocy Społecznej we Wschowie

Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 67-400 Wschowa, ul. Klasztorna 3
  • Województwo: lubuskie
  • Telefon/fax: tel. 65 5402525 , fax. 65 5404898
  • Data zamieszczenia: 2015-03-18
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. Klasztorna 3 3
    67-400 Wschowa, woj. lubuskie
    tel. 65 5402525, fax. 65 5404898
    REGON: 00409055000000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i wydawanie dwudaniowych posiłków obiadowych Klientom Ośrodka Pomocy Społecznej we Wschowie
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i wydawanie gorącego dwudaniowego posiłku obiadowego Klientom Ośrodka Pomocy Społecznej we Wschowie w terminie po upływie trzeciego dnia od daty podpisania umowy do dnia 31 grudnia 2015r. 2. W skład dwudaniowego posiłku musi wchodzić zupa i drugie danie. 1)porcja zupy na wywarze powinna spełniać następujące minimalne warunki: -pojemność 400 ml 2) drugie danie powinno spełniać następujące minimalne warunki: - co najmniej 400g, w tym: - co najmniej cztery razy w tygodniu: 200 g ziemniaki (lub zamiennie ryż, kasza, makaron), 150g. mięso lub ryba, 50 gram surówka. -w pozostałe dni danie bezmięsne typu: naleśniki, placki ziemniaczane, pierogi itp. 3) do każdego posiłku musi być dodawany kompot lub sok owocowy. 3. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania zamówienia mniejszych porcji (tzw. połówek porcji). 4. Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności dań w okresie kolejnych 7 dni. 5. Gramatura posiłków, ich wartość odżywcza i energetyczna musi być zgodna z określonymi normami i wytycznymi Instytutu Żywności i Żywienia i uwzględniać rację pokarmową dla osób dorosłych. 6.Realizacja przedmiotu zamówienia następuje przy wykorzystaniu materiałów, surowców, produktów i narzędzi Wykonawcy. 7. Ciepły posiłek musi odpowiadać normom odżywczym obowiązujący w tzw. punktach zbiorowego żywienia tj. posiłki powinny być przygotowywane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, sporządzane z pełnowartościowych, świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności. 8. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. Nr 171 poz. 1225 ze zm. ) oraz zgodnie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy. 9. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania badań sprawdzających kaloryczność i wagę posiłków. W przypadku stwierdzenia, że posiłek nie spełnia parametrów określonych w zamówieniu, kosztami badania Zamawiający obciąży Wykonawcę. 10. Wykonawca będzie przygotowywał i wydawał posiłki zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz ponosił odpowiedzialność za ich przestrzeganie. 11. Wydawanie posiłków będzie miało miejsce w lokalu Wykonawcy położonym na terenie miasta Wschowa. Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia odpowiednich warunków lokalowych umożliwiających spożycie posiłku, w szczególności miejsc siedzących przy stoliku (bez wyodrębniania miejsc wskazujących na szczególny sposób traktowania) . 12. Lokal gastronomiczny Wykonawcy wraz z zapleczem, w którym będą przygotowywane i wydawane posiłki, musi posiadać zezwolenie Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego na prowadzenie w nim działalności gastronomicznej. 13. Przewidywana ilość posiłków w trakcie realizacji zamówienia - maksymalnie 18 800 sztuk (dziennie szacunkowo 70 sztuk). Wskazana ilość jest szacunkowa i w czasie obowiązywania umowy może ulec zmianie, co oznacza, że nie stanowi ostatecznego wymiaru zamówienia, w wyniku czego nie może być podstawą do zgłaszania roszczeń z tytułu nie zrealizowanych dostaw lub podstawą odmowy wykonania zamówienia. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia wielkości do minus 40 % zamówienia w zależności od ilości klientów objętych dożywianiem. Wykonawcy będzie przysługiwało prawo do wynagrodzenia wyłącznie za faktycznie dostarczone posiłki. 14. Ilość posiłków na kolejny dzień Wykonawca będzie uzgadniał telefonicznie lub pocztą elektroniczną z pracownikiem Ośrodka Pomocy Społecznej w dniu roboczym poprzedzającym dzień dostarczania posiłków. 15. Przygotowywanie i wydawanie posiłków odbywać się będzie 7 dni w tygodniu. 16. Godziny dostarczania i wydawania posiłków zostaną ustalone między Zamawiającym, a Wykonawcą. 17. W przypadku awarii lub innych nieprzewidzianych zdarzeń Wykonawca jest zobowiązany zapewnić posiłki, o nie gorszej jakości na swój koszt, z innych źródeł. 18. Zamawiający nie dopuszcza możliwości wydawania w zamian za posiłek suchego prowiantu. 19. Wynagrodzenie za sukcesywne wykonywanie przedmiotu umowy będzie wypłacane Wykonawcy w terminie wskazanym w ofercie przez Wykonawcę za każdy miesiąc świadczonej usługi.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: termin płatności faktur
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.ops.wschowa.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach