Przetargi.pl
Przygotowanie i dowóz posiłków regenerujących w trakcie roku szkolnego w ramach projektu Lubuska Szkoła Równych Szans - III Edycja

Gmina Strzelce Krajeńskie ogłasza przetarg

  • Adres: 66-500 Strzelce Krajeńskie, Al. Wolności 48
  • Województwo: lubuskie
  • Telefon/fax: tel. 095 7631130 w. 235 , fax. 095 7633294
  • Data zamieszczenia: 2011-05-31
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Strzelce Krajeńskie
    Al. Wolności 48 48
    66-500 Strzelce Krajeńskie, woj. lubuskie
    tel. 095 7631130 w. 235, fax. 095 7633294
    REGON: 21096676300000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.strzelce.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i dowóz posiłków regenerujących w trakcie roku szkolnego w ramach projektu Lubuska Szkoła Równych Szans - III Edycja
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem niniejszego zamówienia jest catering - przygotowanie i dowóz posiłków regenerujących w trakcie roku szkolnego ramach projektu Lubuska Szkoła Równych Szans - III Edycja dla Publicznego Gimnazjum w Strzelcach Krajeńskich Szacunkowa ilość posiłków: 14.200 posiłków. Wskazane liczby posiłków jest ilością szacunkową przygotowaną na potrzeby postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, stanowiącą zarazem wartość maksymalną zamówienia, która nie może zostać przekroczona. Faktyczna i ostateczna wielkość zamówienia uzależniona będzie od rzeczywistej liczby zamówionych oraz dostarczonych posiłków. Nie może ona jednak przekroczyć w/w wartości maksymalnych. Z uwagi na powyższe, Zamawiający zastrzega sobie możliwość niewykorzystania w pełni ilości posiłków będących przedmiotem zamówienia. Ilość posiłków będzie uzależniona od frekwencji dzieci - zapotrzebowanie na dany dzień składane będzie przez upoważnionego przedstawiciela Zamawiającego do godz. 10.00 każdego dnia, z możliwością korekty do godz. 11.00 Okres i sposób świadczenia usługi: 5 dni w tygodniu (dni robocze dla szkoły) przez okres od dnia podpisania umowy do dnia 31.12.2012r. Usługi będą świadczone w czasie trwania roku szkolnego i nie dotyczą okresu letnich oraz zimowych wakacji szkolnych, a także przerw świątecznych. Posiłki regeneracyjne będą dostarczane / podawane 1 raz dziennie w godzinach 13.00 - 14.00 Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany godzin dowiezienia / podania posiłków. Schematyczny, sugerowany przez Zamawiającego schemat żywienia / skład posiłków regeneracyjnych: Zestaw 1: jabłko, kanapka, sok pomarańczowy o pojemności 250 ml; Zestaw 2: banan, drożdżówka z makiem, sok jabłkowy o pojemności 250ml; Zestaw 3: brzoskwinia/ nektarynka, pączek, woda niegazowana o pojemności 250 ml;. Zestaw 4: jabłko, kanapka, sok pomarańczowy o pojemności 250 ml; Zestaw 5: banan, drożdżówka z serem, sok jabłkowy o pojemności 250 ml; Przygotowanie kanapek. Kanapki mają być sporządzane zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Muszą być wykonywane w dniu dostawy ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne daty ważności. - Pieczywo - bułka duża 100 g lub 2 bułki małe każda min. 50 g smarowana masłem z dwóch stron - Wkład podstawowy: wędlina (szynka, polędwica , pasztet) ser żółty, twarożek - dodatki warzywne: sałatka pomidor, ogórek świeży lub konserwowy, papryka. Wartość kaloryczna kanapki nie może być niższa niż 500 kcal. Kanapki muszą być dostarczane w dni nauki w szkole w opakowaniach zabezpieczających przed zniszczeniem i pobrudzeniem w czasie transportu. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany zakresu usługi, tj. zmiany zarówno składu, jak i rodzaju posiłków przygotowywanych / dostarczanych w dany dzień o czym poinformuje Wykonawcę z wyprzedzeniem 2 dni roboczych. Koszty dowozu posiłków obciążają Wykonawcę. Wykonawca jest zobowiązany odebrać odpady pokonsumpcyjne. Wykonawca dostarczy dokumentację potwierdzającą ilość dostarczonych posiłków. Zamawiający zastrzega prawo dokonywania kontroli w trakcie przygotowania posiłków w miejscu ich produkcji wskazanym przez Wykonawcę. Za uchybienia ujawnione w trakcie kontroli np. Sanepidu wynikające ze świadczonej przez Wykonawcę usługi, której następstwem będą m. in. mandaty, kary odpowiada Wykonawca. Wszelkie posiłki powinny być przygotowane zgodnie z obowiązującymi normami żywieniowymi wg Instytutu Żywienia i Żywności, jak również przepisami prawa w zakresie higieny żywienia norm HCCAP.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.strzelce.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach