Urząd Gminy Chlewiska ogłasza przetarg
- Adres: 26-510 Chlewiska, ul. Dionizego Czachowskiego 49
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel. 048 6287053 , fax. 048 6287271
- Data zamieszczenia: 2009-12-02
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Urząd Gminy Chlewiska
ul. Dionizego Czachowskiego 49 49
26-510 Chlewiska, woj. mazowieckie
tel. 048 6287053, fax. 048 6287271
REGON: 00053483600000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.chlewiska.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie i dostawa posiłków jednodaniowych dla uczniów w placówkach szkolnych z terenu gminy Chlewiska na rok szkolny 2010. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Zadanie I. Samorządowe Przedszkole w Chlewiskach Zadanie II. Publiczne Gimnazjum w Chlewiskach Zadanie III. Publiczna Szkoła Podstawowa w Chlewiskach Zadanie IV. Publiczna Szkoła podstawowa w Pawłowie Zadanie V. Publiczna Szkoła Podstawowa w Cukrówce Zadanie VI. Publiczna Szkoła Podstawowa w Skłobach Zadanie VII Publiczna Szkoła Podstawowa w Budkach - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158942106
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 9 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: nie dotyczy
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się oferenci, którzy spełniają następujące warunki: a) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, b) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, c)znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, d)posiadają bazę do przygotowania posiłków, e) posiadają odpowiednie środki transportowe do przewozu ciepłych posiłków, f) posiadają uprawnienia do prowadzenia zbiorowego żywienia i prowadzą takie żywienie lub posiadają podpisaną umowę z podmiotem posiadającym uprawnienia prowadzenia zbiorowego żywienia. f) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1.Dokumenty wymagane: a) formularz ofertowy z wykorzystaniem wzoru - załącznik nr 1 do SIWZ b) formularz cenowy - załącznik nr 2 c) wypełnione i podpisane oświadczenie o spełnianiu warunków w trybie art.22 ust.1 i art. 24 ust.1 ustawy Prawo zamówień publicznych -załącznik nr 3 d) Dokument potwierdzający status prawny firmy tj. wypis z rejestru sądowego lub zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej potwierdzający, że profil działania oferenta odpowiada przedmiotowi zamówienia -załącznik nr 4 e) dekadowy projekt jadłospisu- załącznik nr 5 (wg. własnego wzoru) f) zaświadczenie z Urzędu Skarbowego o uiszczeniu należnych podatków lub o uzyskaniu zgody na zwolnienie , odroczenie, rozłożenie na raty zaległych płatności (ważne 90 dni od daty wystawienia) - załącznik nr 6 g) zaświadczenie właściwego Państwowego powiatowego Inspektora Sanitarnego- pozwolenie na działalność cateringową zakładu przygotowującego posiłki - zał.7 h) posiadają uprawnienia do prowadzenia zbiorowego żywienia i prowadzą żywienie, i) zaświadczenie z ZUS-u o nie zaleganiu ze składkami wystawione w okresie ofertowania (ważne 90 dni od daty wystawienia) - zał.8 j ) oświadczenie o posiadanym potencjale kadrowym i kwalifikacjach zawodowych osób zatrudnionych przez oferenta - załączyć odpowiednie uprawnienia - załącznik nr 9 k) podpisany na każdej stronie projekt umowy - zał.10 Wyżej wymienione dokumenty mogą być złożone w formie oryginałów lub kserokopii potwierdzonych za zgodność przez wykonawcę.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.chlewiska.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dożywianie uczniów szkół podstawowych z terenu Gminy Liw oraz dorosłych mieszkańców Gminy Liw
Dodano: 2014-12-24 - Dostawa obiadów dla uczniów z terenu Gminy Tarczyn
Dodano: 2014-08-21 - Przygotowanie i dostawa posiłków do Przedszkola Miejskiego Nr 1 w Józefowie.
Dodano: 2014-06-20 - Przygotowanie i dostawa obiadów do Gimnazjum Nr 1 im. Łączniczek Armii Krajowej w Józefowie
Dodano: 2014-06-09 - Dożywianie dzieci w Publicznym Gimnazjum i Publicznych Szkołach podstawowych na terenie gminy Pniewy
Dodano: 2014-05-28 - Dożywianie uczniów szkół podstawowych z terenu Gminy Liw oraz dorosłych mieszkańców Gminy Liw
Dodano: 2014-01-15 - Dostawa gorących posiłków do wskazanych przez Zamawiającego szkół na terenie gminy Zatory w 2014 roku
Dodano: 2013-12-11 - Przygotowanie, dowiezienie i wydanie posiłków dla uczniów w szkołach na terenie Gminy Łyse w 2014 r
Dodano: 2013-12-04 - Dostarczenie posiłków do szkół na terenie gminy Obryte w 2014 roku
Dodano: 2013-11-27 - Dostawa obiadów dla uczniów z terenu Gminy Tarczyn
Dodano: 2013-08-28