Przetargi.pl
Przygotowanie i dostawa posiłków jednodaniowych dla uczniów w placówkach szkolnych z terenu gminy Chlewiska na rok 2009.

Urząd Gminy Chlewiska ogłasza przetarg

  • Adres: 26-510 Chlewiska, ul. Dionizego Czachowskiego 49
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 048 6287053 , fax. 048 6287271
  • Data zamieszczenia: 2009-03-26
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Urząd Gminy Chlewiska
    ul. Dionizego Czachowskiego 49 49
    26-510 Chlewiska, woj. mazowieckie
    tel. 048 6287053, fax. 048 6287271
    REGON: 00053483600000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.chlewiska.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i dostawa posiłków jednodaniowych dla uczniów w placówkach szkolnych z terenu gminy Chlewiska na rok 2009.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dowóz własnym transportem w termoizolacyjnych pojemnikach lub termosach obiadów jednodaniowych dla uczniów w placówkach szkolnych na terenie gminy Chlewiska na rok szkolny 2009. Ogółem dla około 300 uczniów. Posiłki powinny być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia sporządzone z pełnowartościowych produktów i urozmaicone.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158942106
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 5 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Nie dotyczy
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się oferenci, którzy spełniają następujące warunki: a) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, b) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, c) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, d) posiadają bazę do przygotowania posiłków, e) posiadają odpowiednie środki transportowe do przewozu ciepłych posiłków, f) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Dokumenty wymagane: a) formularz ofertowy z wykorzystaniem wzoru - załącznik nr 1 b) formularz cenowy - załącznik nr 2 c) Dokument potwierdzający status prawny firmy tj. wypis z rejestru sądowego lub zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej potwierdzający, że profil działania oferenta odpowiada przedmiotowi zamówienia -załącznik nr 3 d) oświadczenie w trybie art.22 i 24 ustawy Prawo zamówień publicznych -załącznik nr 4 e) dekadowy projekt jadłospisu- załącznik nr 5 (wg.własnego wzoru) f) zaświadczenie z Urzędu Skarbowego o uiszczeniu należnych podatków lub o uzyskaniu zgody na zwolnienie , odroczenie, rozłożenie na raty zaległych płatności (ważne 90 dni od daty wystawienia) - załącznik nr 6 g) zaświadczenie z ZUS-u o nie zaleganiu ze składkami wystawione w okresie ofertowania (ważne 90 dni od daty wystawienia), h ) oświadczenie o posiadanym potencjale kadrowym i kwalifikacjach zawodowych osób zatrudnionych przez oferenta - załączyć odpowiednie uprawnienia - załącznik nr 7 i) podpisany projekt umowy.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.chlewiska.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach