Przetargi.pl
Przygotowanie i dostawa posiłków do szkół i punktów przedszkolnych na terenie Gminy Przelewice od dnia 2 stycznia do 31 grudnia 2023 r.

Gmina Przelewice ogłasza przetarg

  • Adres: 74-210 Przelewice, Przelewice
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Telefon/fax: tel. 91 3913810 , fax. 91 5643050
  • Data zamieszczenia: 2022-12-13
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Przelewice
    Przelewice
    74-210 Przelewice, woj. zachodniopomorskie
    tel. 91 3913810, fax. 91 5643050
    REGON: 811685237
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.przelewice.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i dostawa posiłków do szkół i punktów przedszkolnych na terenie Gminy Przelewice od dnia 2 stycznia do 31 grudnia 2023 r.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1) Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostawa posiłków w dniach, w których odbywać się będzie nauka, dla uczniów w następujących szkołach:- Szkoła Podstawowa w Kłodzinie,- Publiczna Szkoła Podstawowa w Żukowie,- Publiczna Szkoła Podstawowa w Jesionowie,- Niepubliczna Szkoła Podstawowa w Przelewicach.Łączna ilość uczniów objętych dożywianiem około: 16 osób. Planowana ilość dostarczonych posiłków w okresie realizacji zamówienia: około 3.000 szt.2) Dni nauki w których będą wydawane uczniom posiłki: od dnia 2 stycznia do 31 grudnia 2023 r. Z przygotowania i dostawy posiłków wyłącza się dni wolne od nauki szkolnej zgodnie z organizacją roku szkolnego 2022/2023 i 2023/2024. 3) Wskazane posiłki muszą być przygotowywane w następującej formie:• trzy razy w tygodniu (poniedziałki, środy i piątki) drugie danie będące posiłkiem mię-snym lub rybnym z surówką lub gotowanymi jarzynami oraz kompotem lub sokiem owocowym. Do mięsa mogą być podawane zamiennie: ziemniaki, kasza, ryż, maka-ron. Drugie danie mogą stanowić też pierogi, naleśniki, kopytka, makaron z sosem, krokiety. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki jednodaniowe o kaloryczności nie mniejszej niż 550 kcal. Zamawiający zastrzega, że danie takie jak: pierogi, naleśniki z serem, kopytka, makaron z sosem, krokiety winny być serwowane nie częściej niż dwa razy w miesiącu. • dwa razy w tygodniu (wtorki i czwartki) zupa z mięsną wkładką (mięso lub kiełbasa) o pojemności 400 ml podana ze świeżym pieczywem bez ograniczenia ilościowego.1) Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostawa posiłków w dniach, w których odbywać się będzie nauka dla uczniów Punktów Przedszkolnych w Przelewicach, podlegających Szkole Podstawowej w Kłodzinie oraz do Oddziału „0” w Karsku podlegający szkole w Żukowie. Łączna ilość dzieci: około 80 osób. Planowana ilość dostarczonych posiłków (dzienne wyżywienie) w okresie realizacji zamówienia około 16.800 szt.2) Dni nauki, w których będą wydawane uczniom posiłki: od dnia 2 stycznia do 31 grudnia 2023 r. Z przygotowania i dostawy posiłków wyłącza się dni wolne od nauki szkolnej zgodnie z organizacją roku szkolnego 2022/2023 i 2023/2024. 3) Posiłek nr 1 ma się składać z kolorowych kanapek z wędliną lub nabiałem lub dżemem lub paróweczki oraz zupy mlecznej: m.in. kaszki mleczno-ryżowe, płatki z mlekiem. Kanapki podawane ze świeżymi warzywami: pomidorem, ogórkiem, sałatą, rzodkiewką, papryką. Napoje: herbata lub kakao, posiłek wydawany jest o godz. 8.30 Minimalna wartość kaloryczna posiłku: 450 kcal. Posiłek nr 2 ma się składać z owoców, jogurtu lub biszkoptów oraz soków owocowych - posiłek wydawany jest o godz. 10.30 Minimalna wartość kaloryczna posiłku: 200 kcal.Posiłek nr 3 ma się składać z zupy, dania mięsnego lub jarskiego lub ryby, surówki, kompotu z owoców. Posiłek wydawany jest o godz.13.00 Minimalna wartość kaloryczna posiłku: 450 kcal.Posiłek nr 4 ma się składać z ciasta lub bułeczki maślanej z serkiem homogenizowanym, lub wafelkiem czekoladowym lub kisielu, lub budyniu, sałatki owocowej lub marchewkowych gryzaków. Napoje: herbatka lub sok owocowy lub woda niegazowana, posiłek wydawany jest o godz. 14.45. Minimalna wartość kaloryczna posiłku: 200 kcal.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55523100-3
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia może ubiegać się wykonawca, który spełnia poniżej określone warunki udziału w postępowaniu dotyczące:1) kompetencji lub uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów;Opis sposobu dokonywania oceny spełnienia warunku:O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy są wpisani do „rejestru zakładów” podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej na prowadzenie działalności w zakresie przygotowywania i wydawania posiłków oraz prze-wozu posiłków dopuszczonym środkiem transportu, zgodnie z ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2020 r. poz. 2021, z późn. zm.)2) sytuacji ekonomicznej lub finansowej:Zamawiający nie określa w/w warunku.3) zdolności technicznej lub zawodowej:Minimalny poziom zdolności:Zamawiający uzna, że wykonawca posiada wymagane zdolności techniczne lub zawodowe zapewniające należyte wykonanie zamówienia, jeżeli wykaże, że:Dla części nr I zamówieniaZamawiający uzna warunek za spełniony, jeśli Wykonawca wykaże, iż w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wykonał lub wykonuje, co najmniej 1 usługę:1) trwającą nie krócej niż 6 miesięcy (świadczoną na podstawie 1 umowy);2) polegającą na przygotowywaniu i dostarczaniu posiłków, co najmniej 3 dni w tygodniu (z przerwami z uwagi na dni świąteczne, dni wolne, ferie, etc.) jedno-razowo dla minimum 10 osób.Uwaga: Jeśli usługa (umowa) jest w trakcie wykonywania to Wykonawca musi wykazać że realizuje tą usługę nie krócej niż 6 miesięcy.Dla części nr II zamówieniaZamawiający uzna warunek za spełniony, jeśli Wykonawca wykaże, iż w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wykonał lub wykonuje, co najmniej 1 usługę:1) trwającą nie krócej niż 6 miesięcy (świadczoną na podstawie 1 umowy);2) polegającą na przygotowywaniu i dostarczaniu posiłków, co najmniej 3 dni w tygodniu (z przerwami z uwagi na dni świąteczne, dni wolne, ferie, etc.) jedno-razowo dla minimum 30 osób.Uwaga: Jeśli usługa (umowa) jest w trakcie wykonywania to Wykonawca musi wykazać że realizuje tą usługę nie krócej niż 6 miesięcy.W przypadku składania oferty na dwie części zamówienia, Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeśli Wykonawca wykaże, iż w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wykonał lub wykonuje, co najmniej 1 usługę trwającą nie krócej niż 6 miesięcy (świadczoną na podstawie 1 umowy), polegającą na przygotowywaniu i dostarczaniu posiłków, co najmniej 3 dni w tygodniu (z przerwami z uwagi na dni świąteczne, dni wolne, ferie, etc.) jednorazowo dla minimum 40 osób.W przypadku, gdy jakakolwiek wartość dotycząca ww. warunku wyrażona będzie w walucie obcej, Zamawiający przeliczy tą wartość w oparciu o średni kurs walut NBP dla danej waluty z daty wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia publicznego (za datę wszczęcia postępowania Zamawiający uznaje datę umieszczenia ogłoszenia o zamówieniu w miejscu publicznie dostępnym w swojej siedzibie oraz na stronie internetowej). Jeżeli w tym dniu nie będzie opublikowany średni kurs NBP, Zamawiający przyjmie kurs średni z ostatniej tabeli przed wszczęciem postępowania.2. Dodatkowe informacje dotyczące w/w warunków udział w postępowaniu:1) korzystanie z podmiotów udostępniających zasoby:a) wykonawca może w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu polegać na zdolnościach technicznych lub zawodowych podmiotów udostepniających zasoby, niezależnie od charakteru prawnego łączącego go z nimi stosunków prawnych,b) w odniesieniu do warunków dotyczących wykształcenia, kwalifikacji zawodowych lub doświadczenia wykonawcy mogą polegać na zdolnościach podmiotów udostępniających zasoby, jeśli podmioty te wykonują usługi, do realizacji których te zdolności są wymagane,c) wykonawca nie może, po upływie terminu składania ofert, powoływać się na zdolności lub sytuację podmiotów udostepniających zasoby, jeżeli na etapie składania ofert nie polegał on w danym zakresie na zdolnościach podmiotów udostępniających zasoby. Wykonawca polegający na zdolnościach podmiotów udostepniających zasoby dołącza do oferty dokumenty, o których mowa w Rozdziale VI pkt 1 ppkt 6 i 7 lit. a SWZ.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2022-12-22

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach