Przetargi.pl
Przygotowanie i dostawa oraz wydawanie gorących posiłków - obiadów jednodaniowych w roku 2009 dla około 150 dzieci (dziennie) w szkołach na terenie gminy Zatory.

Urząd Gminy Zatory ogłasza przetarg

  • Adres: 07-217 Zatory,
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 029 7410323 , fax. 029 7410394
  • Data zamieszczenia: 2009-08-12
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Urząd Gminy Zatory
    07-217 Zatory, woj. mazowieckie
    tel. 029 7410323, fax. 029 7410394
    REGON: 00054963100000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i dostawa oraz wydawanie gorących posiłków - obiadów jednodaniowych w roku 2009 dla około 150 dzieci (dziennie) w szkołach na terenie gminy Zatory.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. W związku z realizacją obowiązku dożywiania dzieci w szkołach na terenie gminy Zatory Zamawiający zleca a Wykonawca przyjmuje do wykonania przygotowanie i wydawanie oraz dostawę własnym specjalistycznym transportem gorących posiłków o kaloryczności min. 900 kcal każdy dla około 150 dzieci (dziennie). 2. Dowóz własnym specjalistycznym transportem posiłków w termosach do szkół podstawowych w Pniewie, Ciskach i Gładczynie. do następujących szkół: - Zespół Szkół w Pniewie - Szkoła Podstawowa w Ciskach - Szkoła Podstawowa w Gładczynie Rządowym 3. Posiłki będą wydawane przez pięć dni w tygodniu od poniedziałku do piątku, wyłącznie w dni w których odbywa się nauka w szkołach w pomieszczeniach do tego wyznaczonych przez dyrektora placówki. Jeśli dzieci będą uczęszczać do szkoły w inny dzień np. odpracowywać zajęcia szkole, dzieci objęte są tą formą pomocy lecz ten fakt należy zgłosić z 3 dniowym wyprzedzeniem dowożącemu i wydającemu gorące posiłki. 4. Godzina wydawania posiłków: - Zespół Szkół w Pniewie - 9:00 - Szkoła Podstawowa w Ciskach - 10:00 - Szkoła Podstawowa w Gładczynie Rządowym - 10:30 Ilość posiłków jest ustalana przez wykonawcę indywidualnie dla każdej placówki bezpośrednio z dyrekcją szkoły. 5. Wymagania dla posiłków W niniejszym zamówieniu przez (posiłek) należy rozumieć gorący jednodaniowy posiłek obiadowy (drugie danie lub zupa z bułką) powtarzające się okresowo co dwa tygodnie, w ciągu tygodnia dwa razy zupa oraz trzy razy drugie danie, a przynajmniej 2 razy w tygodniu powinien być to posiłek mięsny. Gorący posiłek oznacza jego temperaturę nie niższą niż 65 oC. 5.1. Gramatura posiłków i zalecany jadłospis Wartość odżywcza i kaloryczna powinna być zgodna z wymogami obowiązującymi w żywieniu dzieci i młodzieży. Posiłek powinien zawierać minimum 900 cal i gramaturę 400g. 5.2. Posiłki będą wydawane w jednorazowych naczyniach wraz z jednorazowymi sztućcami. Zalecany jadłospis: Drugie dania: 1. paluszki rybne z ziemniakami i surówka z marchwi 2. kotlety z piersi kurczaka z ziemniakami i marchwią 3. gołąbki w sosie pomidorowym z ziemniakami 4. kopytka w sosie 5. pierogi nadziewane (mięso, ser) 6. naleśniki z konfiturą, sosem owocowym lub śmietaną 7. pulpety z kaszą jęczmienna w sosie własnym z ogórkiem kiszonym 8. potrawka z kurczaka z ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej 9. kotlety mielone lub schabowe z ziemniakami i surówką 10. makaron z sosem warzywnym 11. gulasz wołowy z kasza gryczaną i surówką z kiszonej kapusty 12. kluski śląskie z sosem i surówką z białej kapusty lub fasolką po bretońsku 13. udko kurczaka z ziemniakami i surówką Zupy: 1. zupa ogórkowa 2. zupa jarzynowa 3. zupa grochowa 4. zupa krupnik 5. zupa barszcz ukraiński 6. zupa pomidorowa 7. zupa zalewajka z kiełbasą 8. zupa z białej kapusty 9. zupa koperkowa 10. barszcz biały 11. rosół 6. Zamawiający zastrzega, że ilość uczniów i dzieci korzystających z gorących posiłków może zmieniać się w trakcie obowiązywania zamówienia i każdorazowo na bieżąco Wykonawca będzie informowany o ilości posiłków które ma dostarczyć. Każdorazowo w dniu wydawania posiłku w pomieszczeniu jego wydawania w miejscu widocznym Wykonawca wywiesza menu na każdy dzień dożywiania.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158942106
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda od wykonawców wniesienia wadium.
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O zamówienie mogą ubiegać się wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1, 2 oraz spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. (Dz. U. z 2004 r. Nr 223 poz. 1655 z późn. zm.). Ocena spełnienia warunków wymaganych od Wykonawców zostanie dokonana w oparciu o następujące kryteria: a) posiadają uprawniania do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeśli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, b) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia. c) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. d) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. Ocena spełnienia warunków wymaganych od Wykonawców zostanie dokonana wg formuły spełnia - nie spełnia.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków określonych w art. 22 ust 1 ustawy Prawo zamówień publicznych zgodnie ze wzorem stanowiącym załącznik Nr 2 do SIWZ. W przypadku składania ofert przez podmioty występujące wspólnie, oświadczenie musi być złożone przez każdy podmiot współuczestniczący. 2. Aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, lub aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenie do ewidencji działalności gospodarczej. 3. Dokumenty poświadczające dopuszczenie samochodu do przewozu żywności. (Wykonawcy, którzy ubiegają się wspólnie o udzielenie zamówienia w/w warunek mogą spełniać łącznie). 4. Opinia SANEPID o posiadaniu stanowisk do mycia naczyń transportowych (termosów). 5. Oświadczenie wykonawcy o ponoszeniu pełnej odpowiedzialności za ewentualne zatrucia wynikłe ze złej jakości dostarczanych posiłków według załącznika nr 4 do SIWZ. - w przypadku gdy Wykonawcą są podmioty występujące wspólnie winny dołączyć umowę regulującą współpracę podmiotów występujących wspólnie i zasady odpowiedzialności wobec Zamawiającego.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.ugzatory.bip.org.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach