Przetargi.pl
Przygotowanie i dostawa obiadów do Gimnazjum Nr 1 w Józefowie

Gimnazjum nr 1 ogłasza przetarg

  • Adres: 05-420 Józefów, ul. Leśna 39
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 022 789 69 31 , fax. 022 789 69 44
  • Data zamieszczenia: 2009-11-30
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gimnazjum nr 1
    ul. Leśna 39 39
    05-420 Józefów, woj. mazowieckie
    tel. 022 789 69 31, fax. 022 789 69 44
    REGON: 01603564100000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Gimnazjum

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i dostawa obiadów do Gimnazjum Nr 1 w Józefowie
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostawa obiadów do Gimnazjum Nr 1 w Józefowie w okresie od stycznia do grudnia 2010r. w dni nauki szkolnej. Przedmiotem zamówienia są obiady dwudaniowe (zupa i drugie danie), przy czym ilość każdego z dań może być różna. Przewiduje się, że w okresie realizacji umowy zostanie zakupionych około 9 600 porcji zupy i około 18 600 porcji drugiego dania. Zamawiający zastrzega możliwość zmniejszenia lub zwiększenia ilości dostarczanych posiłków do 30% w skali całego okresu realizacji umowy. Średnio dziennie przewiduje się dostawę około 50 porcji zupy i 100 porcji drugiego dania
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158942106
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 10 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Nie wymagane
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1.Wykonawca posiada uprawnienia do wykonywania określonej działalności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. 2.Wykonawca posiada niezbędną wiedzą i doświadczenie oraz dysponuje potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawi pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia: 1) Wykonawca wykonał w okresie ostatnich 3 lat przed wszczęciem postępowania co najmniej 2 zadania rodzajowo podobne do przedmiotu niniejszego zamówienia . 2) Wykonawca dysponuje osobą (lub osobami), która przygotuje jadłospis zgodnie z wymaganiami dotyczącymi posiłków dla młodzieży gimnazjalnej oraz osobami posiadającymi odpowiednie kwalifikacje i doświadczenie w zakresie przygotowywania posiłków 3) Wykonawca dysponuje pojazdem do przewozu posiłków spełniającym wymagania do przewodu żywności oraz wymogi sanitarno - higieniczne oraz naczyniami do przewożenia posiłków (termosami w wystarczającej ilości). 3.Wykonawca znajduje się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia 1) Posiada ubezpieczenie oc w ramach prowadzonej działalności na kwotę nie niższą niż 50 000 zł. 4. Wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu odbywać się będzie na podstawie dołączonych dokumentów wg kryterium spełnia- nie spełnia.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Oświadczenie zgodnie z art.22 ust.1 Pzp. 2. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 3.Decyzja właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej o zatwierdzeniu zakładu do prowadzenia działalności gospodarczej w zakresie produkcji żywności (posiłków) oraz świadczenia usług cateringowych. 4. Wykaz wykonanych zadań oraz dokumenty potwierdzające, że ww. zadania zostały wykonane należycie. 5. Wykaz osób przewidzianych do realizacji zamówienia oraz informacje o ich kwalifikacjach i doświadczeniu. 6. Wykaz sprzętu i urządzeń przewidzianych do realizacji przedmiotu zamówienia. 7. Pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia (jeżeli dotyczy) 8. Polisa lub inny dokument potwierdzający posiadanie ubezpieczenia oc w wymaganym zakresie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.jozefow.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach