Przetargi.pl
Przygotowanie i dostarczenie posiłków do Domu Dziennego Pobytu w Gorzowie Wielkopolskim przy ul. Cichońskiego 5.

Gorzowskie Centrum Pomocy Rodzinie ogłasza przetarg

  • Adres: 66-400 Gorzów Wielkopolski, ul. Walczaka 42
  • Województwo: lubuskie
  • Telefon/fax: tel. 95 7151360 , fax. 95 7151387
  • Data zamieszczenia: 2015-12-28
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gorzowskie Centrum Pomocy Rodzinie
    ul. Walczaka 42 42
    66-400 Gorzów Wielkopolski, woj. lubuskie
    tel. 95 7151360, fax. 95 7151387
    REGON: 00313106200000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.gcprgorzow.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i dostarczenie posiłków do Domu Dziennego Pobytu w Gorzowie Wielkopolskim przy ul. Cichońskiego 5.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.Przedmiotem zamówienia jest usługa polegająca na przyrządzeniu i dostarczeniu posiłków dla pensjonariuszy Domu Dziennego Pobytu w Gorzowie Wielkopolskim przy ul. Cichońskiego 5. 2.Usługa obejmuje wykonanie i dowiezienie posiłków w stanie gotowym do spożycia w formie śniadań i obiadów dwudaniowych, zgodnie z jadłospisem uzgodnionym raz na 10 dni kalendarzowych z Kierownikiem Domu Dziennego pobytu lub inna wyznaczoną przez zamawiającego osobą przygotowanie i wydawanie gorących posiłków dla podopiecznych Gorzowskiego Centrum Pomocy Rodzinie w Gorzowie Wielkopolskim (GCPR) na terenie miasta Gorzów Wielkopolski w 2016 roku - zgodnie z obowiązującymi przepisami, w szczególności ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia /tekst jednolity - Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914 ze zmianami/ oraz przepisami wykonawczymi wydanymi na podstawie wyżej wymienionej ustawy. 3.Szacunkowa ilość posiłków rocznie: 1/Śniadania - 9000 posiłków w trakcie trwania umowy, 2/Obiady dwudaniowe - 9000 posiłków w trakcie trwania umowy, 3/liczba wydawanych średnio śniadań i obiadów dwudaniowych dziennie 40 porcji, 4.Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia zamówienia na posiłki z uwagi na zmianę liczby osób korzystających z tej formy pomocy, co nie skutkuje powstaniem żadnych roszczeń po stronie Wykonawcy wobec Zamawiającego, 5.Wymagania, jakie musi spełnić Wykonawca: 1/kuchnia Wykonawcy musi spełniać wymogi higieniczno-sanitarne i znajdować się nie dalej niż 20 km od miejsca dowozu obiadów, 2/samochód, którym będą przewożone obiady musi być dostosowany do przewozu żywności oraz posiadać pozytywną opinię Stacji Sanitarno - Epidemiologicznej, 3/dowóz posiłków , śniadań i obiadów wraz z wniesieniem do kuchni /ul. Cichońskiego 5 w Gorzowie Wielkopolskim/, przez Wykonawcę na własny koszt w godzinach pomiędzy : - śniadania dostarczone będą pięć razy w tygodniu od poniedziałku do piątku /oprócz dni ustawowo wolnych od pracy/ o godzinie 8:00-8:15 - obiady dostarczane będą pięć razy w tygodniu od poniedziałku do piątku /oprócz dni ustawowo wolnych od pracy/ o godzinie 12:00 - 12:30 . 4/zapewnienie zakupu śniadań i obiadów na podstawie zapotrzebowania składanego telefonicznie przez Kierownika DDP lub innego upoważnionego pracownika zamawiającego do godz.15.00 w dniu poprzedzającym odbiór posiłków, 5/dostarczenie posiłków od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy, 6/w razie potrzeby odbiór i utylizacja odpadków, 7/przechowywanie prób żywności zgodnie z obowiązującymi wymogami przepisów prawa, 8/przewożenie śniadań i obiadów w termosach gwarantujących utrzymanie temperatury zgodnie z obowiązującymi przepisami: a/dla potraw serwowanych na gorąco: zupa, temperatura nie niższa niż 750C, b/II danie temperatura nie niższa niż 650C, c/surówki, sałatki od 4 do 100 C. 9/każdorazowe mycie i wyparzanie termosów służących do przewożenia żywności w siedzibie Wykonawcy, 10/przy realizacji żywienia zbiorowego należy brać pod uwagę wymagania sanitarno-higieniczne i jakość zdrowotną żywności, aby wyeliminować ryzyko zatruć i zakażeń pokarmowych, 11/posiłki przygotowywać zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, muszą być urozmaicone, o wysokiej wartości odżywczej, podawane regularnie i atrakcyjne pod względem organoleptycznym, planowane pod kontem żywieniowej grupy wiekowej, wykorzystywania produktów sezonowych, sposobu ich przyrządzania i możliwości techniczno-organizacyjnych przewożonych posiłków, 12/uwzględnić odpowiedni dobór produktów spożywczych również pod względem barw, smaku i zapachu, jak najszerzej należy korzystać z kontrastu barw i smaku, 13/w planowaniu jadłospisu należy uwzględniać pory roku, tak, aby posiłki wysoko energetyczne i tłuste nie były podawane w czasie upałów, 14/należy dbać nie tylko o urozmaicenie pod względem doboru produktów, lecz także sposobu ich przyrządzania, 15/posiłki należy przygotowywać codziennie na bieżąco ze świeżych naturalnych produktów wysokiej jakości (/niemrożonych/, 16/niedopuszczalne jest przygotowywanie posiłków z koncentratów obiadowych w proszku oraz konserw, 17/Wykonawca winien przewidzieć również przygotowanie dodatkowych posiłków dla świadczeniobiorców na zamówienia Zamawiającego. Posiłki te, zamawiane będą z co najmniej 2 godzinnym wyprzedzeniem, zawierać powinny produkty przetworzone przez wykonawcę, gotowe do podgrzania w domu. Posiłki odbierze od wykonawcy zamawiający we własnym zakresie /odbiór posiłków na terenie miasta Gorzowa Wielkopolskiego. 18/Śniadania winny być przygotowane z jednego dania ciepłego, 19/zupy należy podprawiać niskotłuszczową śmietaną albo masłem czy mąką, a tylko sporadycznie zasmażką, 20/drugie danie musi składać się z produktów białkowych, najlepiej pochodzenia zwierzęcego /mięso, ryby, ser, jaja, drób/ produktów bogatych w węglowodany złożone /ziemniaki, kasza, ryż, kluski, makaron/ oraz dodatków warzywnych /surówki, warzywa gotowane/, 21/ należy używać jak najmniej konserwantów spożywczych, 22/ posiłki obiadowe w przeciągu jednej dekady nie powinny powtarzać się, 23/ jadłospis miesięczny należy przesyłać do akceptacji na siedem dni przed rozpoczęciem każdego miesiąca , 24/zatwierdzony jadłospis stanowi podstawę do realizacji zamówienia, 25/zamawiający ma prawo dokonywać korekty w jadłospisie, w przypadku nagminnie powtarzających się tych samych potraw lub niewłaściwych zestawów śniadaniowych i obiadowych, 26/Wykonawca winien posiadać ubezpieczenie na sumę nie mniejsza niż 20.000,00 zł., od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia przez cały czas trwania umowy.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Termin płatności
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.gcprgorzow.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach