Przetargi.pl
Przygotowanie i dostarczenie posiłków dla uczestników projektu "Lepsze jutro" realizowanego przez Miasto Zielona Góra / Centrum Integracji Społecznej w Zielonej Górze w partnerstwie z Gminą Czerwieńsk na rok 2017 - część I

Gmina Czerwieńsk - Urząd Gminy i Miasta ogłasza przetarg

  • Adres: 66016 Czerwieńsk, Rynek
  • Województwo: lubuskie
  • Telefon/fax: tel. 683 278 565 , fax. 683 278 091
  • Data zamieszczenia: 2017-03-14
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Czerwieńsk - Urząd Gminy i Miasta
    Rynek 25
    66016 Czerwieńsk, woj. lubuskie
    tel. 683 278 565, fax. 683 278 091
    REGON: 52879300000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i dostarczenie posiłków dla uczestników projektu "Lepsze jutro" realizowanego przez Miasto Zielona Góra / Centrum Integracji Społecznej w Zielonej Górze w partnerstwie z Gminą Czerwieńsk na rok 2017 - część I
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Zamówienie obejmuje przygotowywanie posiłków dwudaniowych i dostarczenie ich uczestnikom projektu „Lepsze jutro” w budynku położonym na terenie centrum sportowo – rekreacyjnego na ul. Kwiatowej w Czerwieńsku w dni robocze (od poniedziałku do piątku) w godzinach od 11:00 do 12:00, w maksymalnej ilości do 174 posiłków, w okresie od 3 kwietnia do 31 października 2017 r. (03-28 kwiecień 2017 r. - 46 posiłków; 02-31 maj 2017 r. - 21 posiłków; 01-30 czerwiec 2017 r. - 21 posiłków; 03-31 lipiec 2017 r. - 21 posiłków; 01 - 31 sierpień 2017 r. - 22 posiłki; 01-29 wrzesień 2017 . - 21 posiłków; 02-31 październik 2017 r. - 22 posiłki. 2. Określone w pkt 3.2. SIWZ ilości posiłków są wartościami maksymalnymi - Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia ilości posiłków w zależności od liczby osób uprawnionych do otrzymywania posiłków oraz osób obecnych w danym dniu na zajęciach. Zamawiający nie będzie ponosił ujemnych skutków finansowych spowodowanych zmniejszeniem ilości przewidzianych posiłków. W takiej sytuacji Wykonawcy przysługuje wynagrodzenie za rzeczywistą ilość wydanych posiłków. 3. Zamawiający zastrzega sobie możliwość wprowadzenia pisemnej korekty terminu realizacji przedmiotu zamówienia, o których mowa w pkt 3.2. SIWZ w zależności od potrzeb wynikających z realizacji projektu „Lepsze jutro”. 4. Zamawiający przewiduje możliwość zmniejszenia zakresu przedmiotu zamówienia określonego w pkt 3.2 SIWZ tj. ilości przygotowywanych i dostarczonych posiłków pod warunkiem, że wykonanie całości przedmiotu zamówienia napotyka istotne trudności, w szczególności spowodowane brakiem uzyskania planowanego dofinansowania ze środków zewnętrznych, z zastrzeżeniem, iż w takiej sytuacji Wykonawcy przysługuje wynagrodzenie za rzeczywistą ilość wydanych posiłków do czasu wprowadzenia ww. zmiany. 5. Szczegółowe wymagania w zakresie przedmiotu zamówienia: a) Zamawiający wymaga by dostarczenie posiłków odbywało się do budynku położonego na terenie centrum sportowo – rekreacyjnego na ul. Kwiatowej w Czerwieńsku; b)każdego dnia obowiązywania umowy upoważniony przedstawiciel Zamawiającego kontaktował się będzie z Wykonawcą z odpowiednim wyprzedzeniem celem wskazania czy uczestnicy korzystać będą w danym dniu z posiłków oraz sprecyzowania liczby uczestników, którzy danego dnia korzystać będą z posiłków. Wykonawca zobowiązany jest zastosować się do informacji wskazanych przez Zamawiającego; c) dostarczenie posiłków uczestnikom projektu odbywać się będzie na podstawie bonów opatrzonych pieczęcią Zamawiającego i ponumerowanych; d)w przypadku niewykorzystania przez posiadacza bonu pełnego zakresu oferowanych posiłków Wykonawca nie będzie zwracał różnicy wartości; e) przedmiot zamówienia obejmuje dostarczenie ciepłych dwudaniowych posiłków - wobec braku ustawowej definicji ciepłego posiłku przez ciepły posiłek Zamawiający rozumie każdy posiłek, którego temperatura jest nie niższa niż 63ºC; f) posiłki muszą odpowiadać normom odżywczym obowiązującym w tzw. punktach zbiorowego żywienia; g) posiłki powinny być przygotowane w dniu ich wydania, zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, sporządzone z pełnowartościowych produktów, z uwzględnieniem świeżych warzyw sezonowych, posiadających aktualne terminy ważności; h) posiłek powinien być dostarczony w formie dwudaniowej tzn. minimum zupy - 400 g oraz drugiego dania mięsnego lub jarskiego o gramaturze minimum - 300 g; i) zobowiązuje się Wykonawcę do przygotowania, przechowywania i dostarczenie posiłków zgodnie z zasadami określonymi w obowiązujących przepisach, a w szczególności w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2017 r. poz. 149), rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1333/2008 z dnia 16 grudnia 2008 r. w sprawie dodatków do żywności, Rozporządzeniem (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz.U.UE L 139 z dnia 30 kwietnia 2004r.) oraz innych obowiązujących przepisów w zakresie żywienia; j) zobowiązuje się Wykonawcę do przestrzegania realizacji zaleceń Sanepidu, Państwowej Inspekcji Pracy, służb p.poż, systemu HACCP, itp.; k) Wykonawca zobowiązany jest przygotowywać, przechowywać i dostarczyć posiłki zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz ponosi odpowiedzialność za ich przestrzeganie. Personel Wykonawcy musi posiadać odpowiednie zaświadczenia dokumentujące dopuszczenie do pracy przy żywieniu zbiorowym oraz ważne książeczki zdrowia dla celów sanitarno-epidemiologicznych. 6. Rozliczenie za wykonanie przedmiotu zamówienia następować będzie w okresach miesięcznych. Podstawą zapłaty za wykonanie przedmiotu zamówienia będzie faktura wraz z załączonymi do niej bonami wartościowymi odpowiadającymi ilości wydanych posiłków. Płatność za wykonanie przedmiotu zamówienia nastąpi przelewem, na podstawie faktury, w terminie 14 dni od daty jej złożenia. 7. Zamawiający wymaga, aby osoby wyznaczone przez Wykonawcę, które będą dostarczać posiłki uczestnikom projektu i kontaktować się z Zamawiającym w trakcie realizacji przedmiotu zamówienia posiadały biegłą znajomość języka polskiego. W przypadku gdy ww. osoby nie będą posiadały biegłej znajomości języka polskiego na okres i dla potrzeb realizacji przedmiotu zamówienia Wykonawca zobowiązany jest zapewnić tłumacza na własny koszt i własnym staraniem. 8. Zgodnie z art. 29 ust. 3a ustawy pzp Zamawiający wymaga, aby czynności związane z gotowaniem posiłków wykonywały osoby zatrudnione przez Wykonawcę lub Podwykonawcę na podstawie umowy o pracę w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. Kodeks pracy (Dz. U. z 2016 r., poz. 1666). 9. Zamawiający informuje, że przedmiot zamówienia objęty niniejszym postępowaniem stanowi jeden z elementów zamówienia pn. Przygotowanie i dostarczenie posiłków dla uczestników projektu „Lepsze jutro” realizowanego przez Miasto Zielona Góra / Centrum Integracji Społecznej w Zielonej Górze w partnerstwie z Gminą Czerwieńsk, które zgodnie z art. 32 ust. 4 ustawy pzp udzielane jest w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania. 10. Zadanie realizowane jest w ramach umowy nr RPLB.07.04.02-08-0001/16-00 o dofinansowanie projektu „Lepsze jutro” współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach: Regionalnego Programu Operacyjnego Lubuskie 2020, w ramach: Osi Priorytetowej 7 Równowaga społeczna, Działania 7.4 Aktywne włączenie w ramach podmiotów integracji społecznej realizowane przez ZIT Zielona Góra.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach