Przetargi.pl
Przygotowanie i dostarczanie posiłków dla dzieci i uczniów Zespołu Szkoła Podstawowa i Przedszkole im. Bolesława Chrobrego w Biskupicach CPV 55.32.10.00-6 Usługi przygotowania posiłku

Zespół Szkoła Podstawowa i Przedszkole w Biskupicach ogłasza przetarg

  • Adres: 62-007 Biskupice, Biskupice 2
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 0-61 8152 111 , fax. 0-61 8152 112
  • Data zamieszczenia: 2011-06-30
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkoła Podstawowa i Przedszkole w Biskupicach
    Biskupice 2 2
    62-007 Biskupice, woj. wielkopolskie
    tel. 0-61 8152 111, fax. 0-61 8152 112
    REGON: 30070084000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.szkola-biskupice.edu.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: oświata

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i dostarczanie posiłków dla dzieci i uczniów Zespołu Szkoła Podstawowa i Przedszkole im. Bolesława Chrobrego w Biskupicach CPV 55.32.10.00-6 Usługi przygotowania posiłku
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    III. OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA: 1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostarczanie posiłków dla dzieci i uczniów z Zespołu Szkoła Podstawowa i Przedszkole im. Bolesława Chrobrego w Biskupicach 2. Zakres przedmiotu zamówienia: a) Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostarczanie obiadów dwudaniowych (zupa +drugie danie) do Zespołu Szkoła Podstawowa i Przedszkole im. Bolesława Chrobrego w Biskupicach w liczbie ok. 85 porcji dziennie. b) zestaw posiłku stanowi przemiennie: zupa (300 ml) + drugie danie: ziemniaki lub ryż lub makaron lub kasza (200g) lub pyzy (200g), mięso (100 g) lub ryba (170 g) lub kotlet z jajka (130 g) lub gołąbek z sosem (200 g) lub gulasz mięsny (200 g) lub bigos (200g) +surówka (150 g) lub warzywa gotowane (150 g) zupa (300 ml) + drugie danie (300 g) tj. naleśniki z dodatkiem (np. owoce, ser itp.) lub pierogi z nadzieniem lub racuchy ze śmietaną lub placki ziemniaczane (z dodatkiem) lub łazanki; c) dostarczane posiłki muszą być urozmaicone o wysokiej wartości odżywczej, przygotowane zgodnie z zasadami żywienia dzieci i młodzieży, smaczne i atrakcyjne pod względem organoleptycznym. Urozmaicenie posiłków musi dotyczyć: doboru posiłków, barwy, smaku i zapachu, konsystencji, sposobu przyrządzania potraw; d) Przy planowaniu posiłków należy uwzględnić zlecaną wartość energetyczną ( od 530 do 680 kcal) oraz uwzględnić normy produktów każdej z grup, należy także brać pod uwagę wartość odżywczą przygotowanych posiłków; e) Wykonawca zobowiązany jest do porządzenia i dostarczenia dziesięciodniowego jadłospisu na 4 dni przed pierwszym dniem dostawy w celu akceptacji przez Zamawiającego. W przypadku jej braku Wykonawca zobowiązany jest do wprowadzenia poprawek. f) Posiłki mają być dostarczane w pojemnikach zbiorczych przystosowanych do kontaktu z żywnością (posiadające atest) i utrzymujących odpowiednią temperaturę posiłku. Zamawiający posiada jeden zestaw (3 pojemniki) pojemników do wykorzystania przez Wykonawcę. g) Ze względu na posiadanie jednego zestawu pojemników na Wykonawcy będzie spoczywał obowiązek odbierania pojemnika w godzinach popołudniowych albo w dniu następnym z samego rana. h) Wykonawca zobowiązany jest do przechowywania z każdego dnia próbek żywnościowych zgodnie z obwiązującymi przepisami. i) Dystrybucją posiłków zajmować się będą pracownicy Zamawiającego j) Zamawiający będzie informował o szacunkowej liczbie posiłków ( dla Szkoły Podstawowej i Przedszkola oddzielnie) na dzień dostawy do godziny 15.00 w dniu poprzedzającym dostawę, telefonicznie lub faksem, jednakże potwierdzenie ostateczne dokładnej liczby posiłków Zamawiający zgłosi do godz. 9.00 w dniu dostawy. Liczba posiłków jest znacznie niższa w okresie Świąt Bożego Narodzenia, Świąt Wielkanocnych, ferii zimowych oraz w miesięcy sierpniu k) Zamawiający informuje, iż w miesiącu lipcu nastąpi przerwa w dostawach posiłków. Łączna liczba dni dostaw wynosi ok. 198. l) Posiłki muszą być dostarczone do godz. 12.20 w dni powszednie (od poniedziałku do piątku). m) Zamawiający zastrzega sobie prawo do okresowej kontroli w zakresie: zgodności dostarczonych posiłków z wymogami Zamawiającego pod względem wagowym podtrzymania odpowiedniej temperatury dostarczanych posiłków: - zupy - temperatura 75 °C (?3°C) - II danie - temperatura 65°C (?3°C) 3. Klasyfikacja - Wspólny Słownik Zamówień (CPV): CPV 55.32.10.00-6 Usługi przygotowania posiłków CPV 55.52.40.00-9 Usługi dostarczania posiłków do szkół CPV 55.32.20.00-3 Usługi gotowania posiłków
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szkola-biskupice.edu.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach