Przetargi.pl
Przygotowanie gorących posiłków dla beneficjentów Ośrodka Pomocy Społecznej wraz z zapewnieniem stałego miejsca ich wydawania.

Ośrodek Pomocy Społecznej w Iłowej ogłasza przetarg

  • Adres: 68-120 Iłowa, ul. Kolejowa 7
  • Województwo: lubuskie
  • Telefon/fax: tel. 68 3774 948 , fax. 68 3774 948
  • Data zamieszczenia: 2013-01-02
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Pomocy Społecznej w Iłowej
    ul. Kolejowa 7 7
    68-120 Iłowa, woj. lubuskie
    tel. 68 3774 948, fax. 68 3774 948
    REGON: 00608231200000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.ops.ilowa.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie gorących posiłków dla beneficjentów Ośrodka Pomocy Społecznej wraz z zapewnieniem stałego miejsca ich wydawania.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przygotowanie gorących posiłków dla ok. 30 osób w poszczególnych miesiącach tj. styczeń, luty, marzec, kwiecień, październik, listopad, grudzień 2013r. wraz z zapewnieniem stałego miejsca wydawania posiłków. Dożywianie odbywać się będzie w dni robocze od poniedziałku do piątku, w miejscach przystosowanych do zbiorowego żywienia, tj. stołówkach, barach, restauracjach znajdujących na terenie gminy. Miejsce przygotowywania posiłków obiadowych jak również jego wydawanie nie może utrudniać dostępu do tej formy pomocy, musi również spełniać wszystkie wymogi techniczne oraz sanitarne niezbędne w tym zakresie. Danie ma być posiłkiem mięsnym co najmniej trzy razy w tygodniu. Powinno się składać oprócz porcji mięsnej, z surówki , ziemniaków , ryżu, kaszy, makaronu itp. Danie mogą stanowić również pierogi, zupy z dodatkami, naleśniki, kopytka, krokiety, makaron z sosem lub tym podobne. Ustala się obowiązującą gramaturę posiłków dla dorosłych nie mniejszą niż : zupa z wkładką - 350 ml , pieczywo - 100 gram, ziemniaki lub zamiennik ( ryż, kasza) - 250 gram, mięso - 120 gram, surówka- 200 gram, kompot - 200 ml Zaleca się zapewnienie stałego miejsca spożywania posiłków, jednakże przyjęta zostanie również oferta zapewniająca stałe miejsce wydawania posiłków w odpowiednio przystosowanych do tego celu pomieszczeniu( podanym j.w.) oraz pojemnikach. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania badań sprawdzających kaloryczność i wagę zamawianego posiłku. W przypadku stwierdzenia, że posiłek nie spełnia parametrów określonych w zamówieniu, Zamawiający kosztami badania obciąży Wykonawcę. Posiłki mają być sporządzone zgodnie z wymaganiami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Muszą tez być sporządzone ze świeżych produktów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności. Posiłek oraz sposób jego przygotowania powinien odbywać się z zachowaniem odpowiednich warunków higieniczno- sanitarnych oraz spełniać warunki określone w przepisach ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. O bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz.U. Nr 171, poz.1225 z późn. zm.) Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności posiłków w ciągu jednego tygodnia. Godziny dostarczania posiłków w godzinach od 13:00 do 15:00. Zamawiający zastrzega sobie,że ilość osób korzystających z obiadów może ulegać zmianie, w zależności od liczby osób uprawnionych do otrzymywania posiłków. Wykonawca każdorazowo będzie o tym informowany.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.ops.ilowa.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach