Przetargi.pl
Przygotowanie, dowóz i wydawanie posiłków w Środowiskowym Domu Samopomocy w Orzeszkach w roku 2012

Środowiskowy Dom Samopomocy w Orzeszkach ogłasza przetarg

  • Adres: 12-114 Orzeszki, Orzeszki 3
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Telefon/fax: tel. 89 623 21 75 , fax. 89 623 21 75
  • Data zamieszczenia: 2011-12-09
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Środowiskowy Dom Samopomocy w Orzeszkach
    Orzeszki 3 3
    12-114 Orzeszki, woj. warmińsko-mazurskie
    tel. 89 623 21 75, fax. 89 623 21 75
    REGON: 28045509000000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie, dowóz i wydawanie posiłków w Środowiskowym Domu Samopomocy w Orzeszkach w roku 2012
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiot zamówienia obejmuje przygotowanie, dowóz oraz wydanie posiłków dla podopiecznych Środowiskowego Domu Samopomocy w Orzeszkach w dni funkcjonowania ŚDS od dnia 02.01.2012 roku do 31.12.2012 r. 1. Posiłki winny mieć formę jednodaniowego ciepłego obiadu serwowanego na przemian w następujący sposób: a) trzy razy w tygodniu drugie danie (poniedziałek, środa, piątek) np.:ziemniaki +mięso+surówka+kompot, lub zamienniki typu ryż, kasza, makaron, krokiety, pierogi. b) dwa razy w tygodniu zupa (wtorek i czwartek) 400 ml+2 kromki chleba. 2.Wykonawca będzie dostarczać posiłki własnym transportem w pojemnikach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz będą wydawane w naczyniach wielokrotnego użytku, które będą zabierane przez Wykonawcę. 3. Posiłki muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Muszą też być wykonane ze świeżych artykułów spożywczych, posiadających aktualny termin ważności. 4. Świadczenie usług żywieniowych powinno być zgodne z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006r. Nr 17, poz. 1225) oraz zaleceniami Głównego Inspektora Sanitarnego i Instytutu Żywności i Żywienia w sprawie norm wyżywienia i żywienia, jakie obowiązują w zakładach żywienia zbiorowego oraz jakości zdrowotnych żywności. Ponadto w zakresie jakości usług (w sposób gwarantujący jakość posiłków zgodną z zalecanymi normami dotyczącymi zawartości składników pokarmowych zapewniając ich różnorodność) Wykonawca jest zobowiązany przestrzegać zasad sanitarno-higienicznych na każdym etapie: produkcji posiłków, wydawania posiłków oraz ich przewozu. 5.W okresie objętym zamówieniem przewiduje się wydanie łącznie ok. 10.080 posiłków, w tym dzienna liczba posiłków ok. 40 szt. 6. UWAGA Liczba osób korzystających z posiłków może ulec zmianie w przypadku wystąpienia w trakcie realizacji zamówienia dni wolnych, a także w przypadkach absencji chorobowej podopiecznych ŚDS lub innych zdarzeń losowych. Liczba posiłków może ulec zmianie również w sytuacji zwiększenia liczby podopiecznych. 7. Zapotrzebowanie na codzienną ilość posiłków będzie składał telefonicznie Kierownik ŚDS do godziny 10-tej każdego dnia, w którym wykonywana będzie usługa. 8. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania jadłospisu na każdy tydzień z kilkudniowym wyprzedzeniem. 9. Posiłki powinny być dostarczone do ŚDS w godzinach 12:00 - 12:30. Dowóz posiłków odbywać się będzie na koszt i odpowiedzialność Wykonawcy. Za bezpieczeństwo i higienę osób, które uczestniczą w realizacji zamówienia odpowiada Wykonawca. 10. Zamawiający w trosce o terminowe dostarczenie posiłków, jak i odpowiednią ich jakość termiczną, wymaga aby miejsce wytworzenia posiłków było oddalone nie więcej niż 60 km od siedziby Zamawiającego. Aby potwierdzić dysponowanie takim miejscem, spełniającym wszelkie zalecenia Głównego Inspektora Sanitarnego należy przedstawić tytuł prawny do takiego lokalu i dołączyć oświadczenie o odległości w kilometrach od Zamawiającego.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553200009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Wadium nie jest wymagane

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://rozogi-ug.bip-wm.pl

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach