Przetargi.pl
Przygotowanie, dowiezienie i wydawanie posiłków w placówkach na terenie gminy Rozogi w 2020

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Rozogach ogłasza przetarg

  • Adres: 12-114 Rozogi, Wojciecha Kętrzyńskiego
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Telefon/fax: tel. 89 722 69 32 , fax. 89 722 66 22
  • Data zamieszczenia: 2019-11-25
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Rozogach
    Wojciecha Kętrzyńskiego 22
    12-114 Rozogi, woj. warmińsko-mazurskie
    tel. 89 722 69 32, fax. 89 722 66 22
    REGON: 55044338400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://gopsrozogi.bipstrona.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie, dowiezienie i wydawanie posiłków w placówkach na terenie gminy Rozogi w 2020
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia są usługi przygotowania, dowiezienia i wydawania posiłków dzieciom w szkole podstawowej oraz w przedszkolu w 2020 r. w dni objęte nauką szkolną oraz podopiecznym Środowiskowego Domu Samopomocy w Orzeszkach w 2020 r. z wyłączeniem dni wolnych wynikających z organizacji pracy szkół i ŚDS. CZĘŚĆ I. Przygotowanie, dowiezienie i wydawanie posiłków w placówkach oświatowych na terenie gminy Rozogi w 2020 r. Opis przedmiotu zamówienia. 1.Przedmiotem zamówienia są usługi przygotowania, dowiezienia i wydawania posiłków dzieciom w szkole podstawowej, gimnazjum oraz w przedszkolu w dni objęte nauką szkolną w 2020 r. w następujących placówkach oświatowych na terenie Gminy Rozogi: a) Zespół Szkolno-Przedszkolny w Klonie: - uczniowie : 60 osoby -dzieci przedszkolne : 5 osób b) Zespół Szkolno-Przedszkolny w Dąbrowach: - uczniowie : 56 osób, - dzieci przedszkolne: 8 osób, 2.W okresie objętym zamówieniem przewiduje się wydanie łącznie ok. 23.736 posiłków, z tego: 21.344 obiadów dla uczniów szkół i 2.392 posiłki dla dzieci przedszkolnych. Dzienna liczba posiłków ok. 129, w tym ok. 13 posiłki dla dzieci przedszkolnych oraz ok. 116 posiłki dla uczniów w szkołach x 184 dni żywieniowych. 4. Posiłki dla uczniów w szkołach powinny mieć formę jednodaniowego ciepłego obiadu serwowanego na przemian w następujący sposób: a) trzy razy w tygodniu zupa + owoc (poniedziałek, środa, piątek) b) dwa razy w tygodniu drugie danie (wtorek, czwartek) 5. Przez jeden posiłek dla uczniów w szkole Zamawiający rozumie: a. zupę ugotowaną na mięsie w ilości 350 - 400 ml +2 kromki chleba w ustalone dni tygodnia (np. jarzynową , buraczkową, ogórkową, pomidorową zaprawioną śmietaną lub jogurtem naturalnym, lub grochową z połówek grochu, zacierkową, rosół z kawałkiem kurczaka, krupnik), b. drugie danie w ustalone dni tygodnia składające się z: - mięsa lub ryby o gramaturze 150 g. np. gulaszu, potrawki z kurczaka, klopsików, kotleta schabowego, kotleta z piesi z kurczaka, kotleta z pieczarkami, kotleta mielonego, ryby w panierce lub bez, ryby w sosie, sztuki mięsa w sosie; - dodatków do mięsa w postaci ziemniaków, kaszy, ryżu, makaronu, klusek o gramaturze 150 g. ; - dodatków w postaci surówki o gramaturze 50 g. - kompotu 200 ml. - jeden raz w tygodniu drugie danie mogą stanowić pierogi, kopytka, naleśniki z serem lub krokiety – w ilości 400 gramów. Zamawiający zastrzega, że danie takie jak pierogi, naleśniki z serem, kopytka, krokiety winny być maksimum dwa razy w miesiącu c. Owoc w dni, gdy podawana jest zupa – do wyboru : jabłko, banan, pomarańcza, 2 mandarynki, brzoskwinia, nektarynka. 6. Posiłki dla dzieci w przedszkolach: realizowane są w formie obiadu dwudaniowego na który składać się będzie zupa oraz drugie danie. Przez jeden posiłek dla dziecka w przedszkolu zamawiający rozumie: a) zupę ugotowaną na mięsie w ilości 350 ml + 1 kromka chleba (np. jarzynową , buraczkową, ogórkową, pomidorową zaprawioną śmietaną lub jogurtem naturalnym, lub grochową z połówek grochu, zacierkową, rosół z kawałkiem kurczaka, krupnik), b) drugie danie oraz kompot, składający się z: - mięsa lub ryby (filet bez ości) o gramaturze 100-150 g. np. gulaszu, potrawki z kurczaka, klopsików, kotleta schabowego, kotleta z piesi z kurczaka, kotleta z pieczarkami, ryby w panierce lub bez, ryby w sosie, sztuki mięsa w sosie; - dodatków do mięsa w postaci ziemniaków, kaszy, ryżu, makaronu, klusek o gramaturze 100-150 g.; - dodatków w postaci surówki o gramaturze 50 g. - kompotu 200 ml - jeden raz w tygodniu drugie danie mogą stanowić pierogi, kopytka, naleśniki z serem lub krokiety – w ilości 400 gramów Zamawiający zastrzega, że danie takie jak pierogi, naleśniki z serem, kopytka, krokiety winny być maksimum 2-3 razy w miesiącu. c) owoc podany 3 razy w tygodniu ( do wyboru: jabłko, banan, pomarańcza, 2 mandarynki, brzoskwinia, nektarynka). CZĘŚĆ II. Przygotowanie, dowiezienie i wydawanie posiłków w Środowiskowym Domu Samopomocy w Orzeszkach w 2020 r. 1. Przedmiotem zamówienia są usługi przygotowania, dowiezienia i wydawania posiłków podopiecznym Środowiskowego Domu Samopomocy w Orzeszkach w okresie od 02.01.2020 r. do 31.12.2020 r. z wyłączeniem dni wolnych wynikających z organizacji pracy ŚDS. 2. W okresie objętym zamówieniem przewiduje się wydanie łącznie około 11.025 posiłków (z tego: 4.455 II dań oraz 6.570 zup). Dzienna liczba posiłków ok. 45 sztuk x 245 dni żywieniowych. 4. Posiłki powinny mieć formę jednodaniowego ciepłego obiadu serwowanego na przemian w następujący sposób: a) trzy razy w tygodniu zupa (poniedziałek, środa, piątek) b) dwa razy w tygodniu drugie danie (wtorek, czwartek) 5.Przez jeden posiłek dla podopiecznych ŚDS Zamawiający rozumie: a) zupę (bez wkładki mięsnej) ugotowaną na mięsie w ilości 400 - 450 ml +2 kromki chleba (np. jarzynową, buraczkową, ogórkową, pomidorową zaprawioną śmietaną lub jogurtem naturalnym, lub grochowa z połówek grochu, zacierkowa, rosół z kawałkiem kurczaka, krupnik), b)drugie danie składające się z: - mięsa lub ryby o gramaturze 150 g. np. gulaszu, potrawki z kurczaka, klopsików, kotleta schabowego, kotleta z piesi z kurczaka, kotleta z pieczarkami, ryby w panierce lub bez, ryby w sosie, sztuki mięsa w sosie; - dodatków do mięsa w postaci ziemniaków, kaszy, ryżu, makaronu, klusek o gramaturze 150 g. - dodatków w postaci surówki o gramaturze 50 g. - kompotu 200 ml.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający uzna, że Wykonawca spełni warunek gdy posiada: a) decyzję o zatwierdzeniu zakładu wydaną przez właściwego Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego lub zaświadczenie, że w/w decyzja jest aktualna, tj.: wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert (oryginał lub potwierdzona za zgodność z oryginałem kopia) b) zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej wydane przez właściwego Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego (oryginał lub potwierdzona za zgodność z oryginałem kopia) wydane (wystawione) nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, lub zaświadczenie, że w/w zaświadczenie jest aktualne, tj.: wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert , c) decyzję właściwego terenowego inspektora sanitarnego zatwierdzającego działalność cateringową w zakresie dowożenia i dystrybucji posiłków obiadowych w hermetycznie zamykanych termosach izotermicznych odpowiednim pojazdem (oryginał lub potwierdzona za zgodność z oryginałem kopia). Ważne: Zapisy dotyczące wyżej wymienionych dokumentów zawierający słowo „lub” , mówi o tym, że jeśli Wykonawca nie posiada decyzji o zatwierdzeniu zakładu wydanej przez właściwego Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego oraz zaświadczenia o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej wydanego przez właściwego Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego wystawionych 3 miesiące przed terminem składania ofert (ponieważ dla przykładu posiada takie dokumenty wystawione kilka lat temu) może złożyć zaświadczenie, że w/w decyzja i zaświadczenie są aktualne. Jednakże Zamawiający wymaga, aby to zaświadczenie potwierdzające aktualność wystawione było nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Dodatkowe dokumenty które należy złożyć wraz z ofertą (poza Oświadczeniami stanowiącymi załącznik nr 2 i 3 - Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu : 1) Wykaz wykonanych usług - Oświadczenie według wzoru stanowiącego załącznik nr 4 do SIWZ wraz z załączeniem dowodów określających czy te usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie, 2) Zaakceptowany podpisem wzór umowy stanowiący załącznik nr 6 a i 6b do SIWZ 3) Pełnomocnictwo do reprezentowania Wykonawcy (wykonawców występujących wspólnie), o ile ofertę składa pełnomocnik.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach