Przetargi.pl
Przeprowadzenie kursu zawodowego dla uczestników projektu Czas na aktywność w Gminie Jodłowa

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Jodłowej ogłasza przetarg

  • Adres: 39-225 Jodłowa, Jodłowa 1A
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel. 14 683 30 45 , fax. 14 683 30 45
  • Data zamieszczenia: 2013-06-25
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Jodłowej
    Jodłowa 1A 1A
    39-225 Jodłowa, woj. podkarpackie
    tel. 14 683 30 45, fax. 14 683 30 45
    REGON: 85001933000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.gopsjodlowa.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przeprowadzenie kursu zawodowego dla uczestników projektu Czas na aktywność w Gminie Jodłowa
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    KURS KUCHARZ-CIASTKARZ Z ELEMENTAMI CATERINGU ORAZ MODUŁEM KASY FISKALNEJ: 1)Kurs ma być realizowany dla 10 uczestników rekrutowanych przez Zamawiającego. 2)Termin realizacji kursu: od lipiec do sierpień 2013 rok. 3)Miejsce realizacji kursu: Jodłowa. 4)Wymagana liczba godzin (zajęć teoretycznych i praktycznych): min. 200 godz. tj. (min. 40 godz. zajęć teoretycznych i min. 160 godz. zajęć praktycznych) na stanowiskach związanych ze specyfiką kursu. 1 godzina zajęć to godzina zegarowa (60 min.) obejmująca zajęcia edukacyjne licząc 45 min. oraz przerwę 15 min. 5)Celem kursu jest teoretyczne i praktyczne przygotowanie uczestników do pracy w zawodzie kucharz - ciastkarz z elementami cateringu oraz obsługą kasy fiskalnej. Kurs ma zawierać min. tematykę dotyczącą: przestrzegania zasad bezpieczeństwa w pracy BHP i p. poż., systemów jakości i bezpieczeństwa obrotu środkami spożywczymi, organizacji miejsca pracy, przechowywania, magazynowania i przewożenia żywności, sprzętu (maszyn i urządzeń) wykorzystywanych w gastronomii, planowania jadłospisów, obróbki surowców, sporządzania potraw z warzyw, ziemniaków, różnego rodzaju mięs, drobiu, podrobów, ryb, owoców morza, grzybów, owoców, mącznych, makaronów, kasz, sporządzania zakąsek, dań kuchni regionalnych i innych narodów, sporządzania napojów, deserów, potraw dietetycznych, potraw jarskich, różnego rodzaju zup, kremów, sporządzania ciast, tortów, ciasteczek, dekorowania potraw, ciast, stołów, sali, organizacji przyjęć, podawania potraw, obsługi kelnerskiej, obsługę kasy fiskalnej. 6)Wykonawca w cenie kursu zapewnia: a)organizację kursu, b)wynajem sal spełniających wymogi bezpieczeństwa i higieny pracy (zajęcia odbywają się w salach wskazanych przez Wykonawcę), zajęcia praktyczne powinny odbywać się w formie warsztatowej tj. w miejscu przystosowanym z odpowiednio zapewnionym zapleczem do realizacji zajęć praktycznych, c)ubezpieczenie uczestników od NNW na czas trwania kursu, d)badania lekarskie: sanepidowskie (z podbitą książeczką sanepidu) oraz lekarza medycyny pracy, e)odzież robocza: min. fartuch kucharski, czepek, z widocznym logo Europejskiego Funduszu Społecznego i Kapitału Ludzkiego, które pozostają własnością każdego uczestnika po zakończeniu kursu, rękawice jednorazowe (tyle ile będzie ich potrzeba), f)wynagrodzenie wykładowców lub instruktorów, g)niezbędne materiały szkoleniowe (min. teczka, notatnik, długopis), h)każdy uczestnik do zajęć praktycznych obsługi kasy fiskalnej musi posiadać kasę fiskalną (tj. 1 uczestnik = 1 kasa fiskalna), i)Wykonawca zapewnia maszyny, urządzenia, sprzęt, narzędzia, materiały, surowce, produkty niezbędne do realizacji zajęć praktycznych, surowce muszą być w liczbie/wadze wystarczającej dla każdego uczestnika. Zamawiający zastrzega, że koszt produktów spożywczych do realizacji zajęć praktycznych na 1 uczestnika nie może być niższy niż 300zł, j)podczas każdego dnia zajęć praktycznych z zakresu kucharz - ciastkarz każdy uczestnik ma wykonywać jakąś potrawę. Zajęcia nie mogą odbywać się w ten sposób, że np. 1 uczestnik wykonuje potrawę a pozostali uczestnicy przyglądają się), k)1 książka kucharska dla każdego uczestnika zawierająca min. 300 stron każda, z widocznym logo Europejskiego Funduszu Społecznego i Kapitału Ludzkiego, l)1 gorący, jednodaniowy posiłek z napojem w każdym dniu kursu i w dniu egzaminu/zaliczenia, m)stały dostęp dla uczestników do wody mineralnej, kawy i herbaty, n)przygotowanie i zorganizowanie egzaminu końcowego/zaliczenia, o)opłatę za egzamin/zaliczenie, p)wydanie dwóch imiennych zaświadczeń zgodnych z § 18 ust. 2 Rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 11 stycznia 2012 roku w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych (Dz. U. z 2012r. poz. 186) odrębnie dla kucharz - ciastkarz z elementami cateringu oraz odrębnie dla obsługi kasy fiskalnej. 7)Kurs Wykonawca będzie realizował wyłącznie w dni robocze tj. od poniedziałku do piątku. 8)Wykonawca, będzie przeprowadzał kurs wyłącznie w wymiarze max. 8 godzin dziennie. 9)Kurs zrealizuje zgodnie z ustalonym i zatwierdzonym przez Zamawiającego programem, który dostarczy Zamawiającemu najpóźniej w dniu podpisania umowy. 10)Zapewnienia uczestnikom bezpiecznych i higienicznych warunków realizacji kursu. 11)Na pierwszych zajęciach Wykonawca jest zobowiązany zapoznać uczestniów z programem kursu i przekazać harmonogram zajęć. 12)Wykonawca zobowiązuje się do prowadzenia dziennika zajęć. 13)Wykonawca zobowiązuje się do prowadzenia ewidencji obecności uczestników kursu i informowania Zamawiającego o każdej nieobecności uczestnika lub rezygnacji z uczestnictwa w kursie. 14)Wykonawca zobowiązany jest wydać po ukończeniu kursu uczestnikom (1 egz.) i Zamawiającemu (1 egz.) zaświadczenia zgodnie z zastrzeżeniem Zamawiającego w SIWZ ust. 4 pkt. 6 lit. p. 15)Wykonawca zobowiązany jest odebrać potwierdzenie otrzymania przez uczestnika: a)materiałów szkoleniowych, b)1 książki kucharskiej, c)odzieży roboczej, d)gorącego, jednodaniowego posiłku wraz z napojem w każdym dniu kursu, e)dwóch zaświadczeń o ukończeniu kursu. 16)Wykonawca zobowiązany jest do umieszczenia informacji o realizowanym kursie na stronie internetowej www.inwestycjewkadry.info.pl. 17)Wykonawca zobowiązany jest do oznaczenia pomieszczeń, w których odbywa się kurs, materiałami otrzymanymi od Zamawiającego, zgodnie z wytycznymi dotyczącymi oznaczania projektów w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki. 18)Wykonawca jest zobowiązany do podpisania protokołu odbioru zamówienia po zakończenia kursu. 19)Wykonawca jest zobowiązany do podpisania umowy powierzenia danych osobowych i przetwarzania danych osobowych uczestników wyłącznie w zakresie realizacji danego kursu. 20)Zamawiający nie dopuszcza łączenia w grupę uczestników Zamawiającego z innymi uczestnikami. 21)Zamawiający zastrzega sobie wgląd w dokumenty, w tym dokumenty finansowe Wykonawcy związane z realizacją umowy a zwłaszcza z zastrzeżeniem, o którym mowa w pkt. 6 lit. i.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 805000008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Doświadczenie Wykonawcy
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.gopsjodlowa.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach