Przetargi.pl
Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych (mięsa wieprzowego i wołowego oraz wędlin)

Zakład Karny w Rzeszowie ogłasza przetarg

  • Adres: 35-322 Rzeszów, ul. Załęska 76
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel. 017 8580700 , fax. 0-17 8535420
  • Data zamieszczenia: 2009-06-10
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny w Rzeszowie
    ul. Załęska 76 76
    35-322 Rzeszów, woj. podkarpackie
    tel. 017 8580700, fax. 0-17 8535420
    REGON: 00000000590467
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Podmiot prawa publicznego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych (mięsa wieprzowego i wołowego oraz wędlin)
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Dostawy artykułów spożywczych (mięsa wieprzowego i wołowego oraz wędlin). Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych (mięsa wieprzowego i wołowego oraz wędlin) do magazynu Zamawiającego w asortymencie i ilościach określonych w załączniku nr 1 do SIWZ. Określone ilości są wielkościami szacunkowymi. Szczegółowe zapisy związane ze sposobem realizacji zamówienia, warunkami umowy zawiera załącznik nr 4 (projekt umowy) do SIWZ. TABELA Z ZAŁĄCZNIKA NR 1 DO SIWZ Lp. Asortyment, KOD CPV, Jednostka miary, Ilość, 1. Mięso wołowe gulaszowe II, 15111000-9, kg 2 800; 2. Mięso wieprzowe gulaszowe II a, (80% mięsa, 20% tłuszczu), 15113000-3, kg 10 900; 3. Karkówka wieprzowa bez kości, 15113000-3, kg 4 266; 4. Udziec wołowy, 15111000-9, kg 762; 5. Salceson włoski, 15131120-2, kg 2 886; 6. Pasztetowa wieprzowa, 15131310-1, kg 2 943; 7. Pieczeń rzymska, 15131120-2, kg 3 750; 8. Parówki wieprzowe cienkie, 15131100-6, kg 4 623; 9. Kiełbasa toruńska, 15131120-2, kg 1 796; 10. Kiełbasa parówkowa, 15131100-6, kg 1 428; 11. Kiełbasa krakowska parzona, 15131120-2, kg 1 836; 12. Boczek wędzony bez żeberek, 15131200-7, kg 1 938; 13. Kiełbasa zwyczajna, 15131130-5, kg 8 979; 14. Kiełbasa szynkowa, 15131130-5, kg 909; 15. Luncheon meat prasowany (wędlina), 15131130-5, kg 4 449; 16. Mortadela, 15131130-5, kg 3 186; 17. Szynka gotowana wieprzowa ,15131410-2, kg 920; 18. Mielonka wieprzowa prasowana, 15131130-5, kg 3274; 19. Golonka konserwowa prasowana, 15131130-5, kg 1 539; 20. Kaszanka, 15131134-3, kg 2 200; Określona w tabeli ilość towaru jest wielkością szacunkową. Zamawiający informuje że rzeczywista ilość pobranych artykułów może odbiegać od ilości planowanej. Wszystkie dostarczane wyroby zawarte w niniejszym postępowaniu muszą posiadać czytelne metki zawierające: nazwę dostarczanego wyrobu, nazwą producenta, masę produktu, datę przydatności do spożycia. Ponadto dostarczany towar musi spełniać wymogi określone w PN. Powyższe dotyczy towaru paczkowanego oraz dostarczanego luzem np. w odpowiednim pojemniku. Każda dostawa towaru powinna być zaopatrzona w świadectwo kontroli jakości HDI - (Handlowy Dokument Identyfikacyjny).
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151000009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: W niniejszym postępowaniu wymagane jest wniesienie wadium w wysokości 10 000,00 zł. Formę wnoszenia wadium określa art. 45 ust. 6 i 7 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo Zamówień Publicznych ( Dz. U. z 2007r. Nr 223, poz. 1655 z późn. zm. ) Wadium wnosi się przed upływem terminu składania ofert. Sposób postępowania ze złożonym wadium określa art.46 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo Zamówień Publicznych (Dz. U. z 2007r. Nr 223, poz. 1655 z późn. zm.). Szczegółowe informacje w sprawie wadium podano w pkt. 14 SIWZ.
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: a) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, art. 22.1.1) ustawy Prawo zam. publ. (Dz. U. z 2007 r. Nr 223, poz.1655 z późn. zm.) - do oferty należy dołączyć aktualny odpis z właściwego rejestru lub aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, ww. dokumenty muszą być wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, b) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia, art. 22.1.2) ustawy Prawo zam. publ. - do oferty należy dołączyć pisemne oświadczenie Wykonawcy w przedmiocie sprawy: zał. nr 3 do SIWZ, c) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, art. 22.1.3) ustawy Prawo zam. publ. - do oferty należy dołączyć pisemne oświadczenie Wykonawcy - zał. nr 3 do SIWZ, d) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ustawy Prawo zamówień publicznych - do oferty należy dołączyć pisemne oświadczenie Wykonawcy - zał. nr 3 do SIWZ
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Do oferty należy dołączyć aktualny odpis z właściwego rejestru lub aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, ww. dokumenty muszą być wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert oraz pisemne oświadczenie Wykonawcy w zakresie art. 22 i 24.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.sw.gov.pl.
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach