Zakład Karny w Rzeszowie ogłasza przetarg
- Adres: 35-322 Rzeszów, ul. Załęska 76
- Województwo: podkarpackie
- Telefon/fax: tel. 017 8580700 , fax. 0-17 8535420
- Data zamieszczenia: 2009-06-10
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny w Rzeszowie
ul. Załęska 76 76
35-322 Rzeszów, woj. podkarpackie
tel. 017 8580700, fax. 0-17 8535420
REGON: 00000000590467 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Podmiot prawa publicznego
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych (mięsa wieprzowego i wołowego oraz wędlin) - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Dostawy artykułów spożywczych (mięsa wieprzowego i wołowego oraz wędlin). Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych (mięsa wieprzowego i wołowego oraz wędlin) do magazynu Zamawiającego w asortymencie i ilościach określonych w załączniku nr 1 do SIWZ. Określone ilości są wielkościami szacunkowymi. Szczegółowe zapisy związane ze sposobem realizacji zamówienia, warunkami umowy zawiera załącznik nr 4 (projekt umowy) do SIWZ. TABELA Z ZAŁĄCZNIKA NR 1 DO SIWZ Lp. Asortyment, KOD CPV, Jednostka miary, Ilość, 1. Mięso wołowe gulaszowe II, 15111000-9, kg 2 800; 2. Mięso wieprzowe gulaszowe II a, (80% mięsa, 20% tłuszczu), 15113000-3, kg 10 900; 3. Karkówka wieprzowa bez kości, 15113000-3, kg 4 266; 4. Udziec wołowy, 15111000-9, kg 762; 5. Salceson włoski, 15131120-2, kg 2 886; 6. Pasztetowa wieprzowa, 15131310-1, kg 2 943; 7. Pieczeń rzymska, 15131120-2, kg 3 750; 8. Parówki wieprzowe cienkie, 15131100-6, kg 4 623; 9. Kiełbasa toruńska, 15131120-2, kg 1 796; 10. Kiełbasa parówkowa, 15131100-6, kg 1 428; 11. Kiełbasa krakowska parzona, 15131120-2, kg 1 836; 12. Boczek wędzony bez żeberek, 15131200-7, kg 1 938; 13. Kiełbasa zwyczajna, 15131130-5, kg 8 979; 14. Kiełbasa szynkowa, 15131130-5, kg 909; 15. Luncheon meat prasowany (wędlina), 15131130-5, kg 4 449; 16. Mortadela, 15131130-5, kg 3 186; 17. Szynka gotowana wieprzowa ,15131410-2, kg 920; 18. Mielonka wieprzowa prasowana, 15131130-5, kg 3274; 19. Golonka konserwowa prasowana, 15131130-5, kg 1 539; 20. Kaszanka, 15131134-3, kg 2 200; Określona w tabeli ilość towaru jest wielkością szacunkową. Zamawiający informuje że rzeczywista ilość pobranych artykułów może odbiegać od ilości planowanej. Wszystkie dostarczane wyroby zawarte w niniejszym postępowaniu muszą posiadać czytelne metki zawierające: nazwę dostarczanego wyrobu, nazwą producenta, masę produktu, datę przydatności do spożycia. Ponadto dostarczany towar musi spełniać wymogi określone w PN. Powyższe dotyczy towaru paczkowanego oraz dostarczanego luzem np. w odpowiednim pojemniku. Każda dostawa towaru powinna być zaopatrzona w świadectwo kontroli jakości HDI - (Handlowy Dokument Identyfikacyjny). - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151000009
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: W niniejszym postępowaniu wymagane jest wniesienie wadium w wysokości 10 000,00 zł. Formę wnoszenia wadium określa art. 45 ust. 6 i 7 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo Zamówień Publicznych ( Dz. U. z 2007r. Nr 223, poz. 1655 z późn. zm. ) Wadium wnosi się przed upływem terminu składania ofert. Sposób postępowania ze złożonym wadium określa art.46 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo Zamówień Publicznych (Dz. U. z 2007r. Nr 223, poz. 1655 z późn. zm.). Szczegółowe informacje w sprawie wadium podano w pkt. 14 SIWZ.
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: a) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, art. 22.1.1) ustawy Prawo zam. publ. (Dz. U. z 2007 r. Nr 223, poz.1655 z późn. zm.) - do oferty należy dołączyć aktualny odpis z właściwego rejestru lub aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, ww. dokumenty muszą być wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, b) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia, art. 22.1.2) ustawy Prawo zam. publ. - do oferty należy dołączyć pisemne oświadczenie Wykonawcy w przedmiocie sprawy: zał. nr 3 do SIWZ, c) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, art. 22.1.3) ustawy Prawo zam. publ. - do oferty należy dołączyć pisemne oświadczenie Wykonawcy - zał. nr 3 do SIWZ, d) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ustawy Prawo zamówień publicznych - do oferty należy dołączyć pisemne oświadczenie Wykonawcy - zał. nr 3 do SIWZ
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Do oferty należy dołączyć aktualny odpis z właściwego rejestru lub aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, ww. dokumenty muszą być wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert oraz pisemne oświadczenie Wykonawcy w zakresie art. 22 i 24.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.sw.gov.pl.
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Przedszkola nr 15 i Przedszkola nr 18 w Stalowej Woli na potrzeby projektu Przedszkole na dobry start - Rozwój edukacji przedszkolnej w gminie Stalowa Wola Oś Priorytetowa IX, Działanie 9.1 RPO WP 2014-2020
Dodano: 2016-07-26 - Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych (mięsa wieprzowego, wołowego i wędlin oraz mięsa i wędlin drobiowych) do Zakładu Karnego w Rzeszowie.
Dodano: 2016-07-18 - Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej na potrzeby wyżywienia uczniów w Zespole Placówek Oświatowych w Nowej Dębie
Dodano: 2016-07-08 - SPZZOZ.NT.III.382-12/16 Dostawa mięsa i wędlin dla Szpitala Powiatowego w Nowej Dębie
Dodano: 2016-07-07 - Sukcesywna dostawa żywności do stołówki szkolnej w Zespole Szkół w Głogowie Małopolskim przy ul. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 1
Dodano: 2016-06-20 - Dostawa mięsa i wyrobów z mięsa
Dodano: 2016-06-07 - SPZZOZ.NT.III.382-11/16 Dostawa mięsa, wędlin i drobiu dla Szpitala Powiatowego Nowej Dębie
Dodano: 2016-06-03 - dostawa mięsa i wędlin
Dodano: 2016-05-24 - Dostawy mięs i wyrobów wędliniarskich
Dodano: 2016-05-09 - Dostawa mięsa i wyrobów z mięsa
Dodano: 2016-03-01