Przetargi.pl
Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie i wydawanie przez Wykonawcę posiłków mieszkańcom Domu Pomocy Społecznej w Poznaniu, przy ul. Konarskiego 11/13 oraz mieszkańcom Oddziału Domu Pomocy Społecznej w Poznaniu, przy ul. Zamenhofa 142a i przygotowywanie oraz wydawanie obiadów podopiecznym Oddziału Dziennego Pobytu, przygotowywanych w pomieszczeniach kuchennych wynajętych od Zamawiającego.

Dom Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 61-114 Poznań, ul. Stanisława Konarskiego 11/13
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 0-61 877 57 51, 877 57 67 , fax. 0-61 877 57 51, 877 57 67
  • Data zamieszczenia: 2013-11-21
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej
    ul. Stanisława Konarskiego 11/13 11/13
    61-114 Poznań, woj. wielkopolskie
    tel. 0-61 877 57 51, 877 57 67, fax. 0-61 877 57 51, 877 57 67
    REGON: 00068301600000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.dpskonarskiego.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie i wydawanie przez Wykonawcę posiłków mieszkańcom Domu Pomocy Społecznej w Poznaniu, przy ul. Konarskiego 11/13 oraz mieszkańcom Oddziału Domu Pomocy Społecznej w Poznaniu, przy ul. Zamenhofa 142a i przygotowywanie oraz wydawanie obiadów podopiecznym Oddziału Dziennego Pobytu, przygotowywanych w pomieszczeniach kuchennych wynajętych od Zamawiającego.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie i wydawanie przez Wykonawcę posiłków mieszkańcom Domu Pomocy Społecznej w Poznaniu, przy ul. Konarskiego 11/13 oraz mieszkańcom Oddziału Domu Pomocy Społecznej w Poznaniu, przy ul. Zamenhofa 142a i przygotowywanie oraz wydawanie obiadów podopiecznym Oddziału Dziennego Pobytu, przygotowywanych w pomieszczeniach kuchennych wynajętych od Zamawiającego. Przedmiot zamówienia określony powyżej wykonywany będzie codziennie (w tym w niedziele i dni ustawowo wolne od pracy). Przewidywana ilość posiłków wynosi: a) śniadania - 62050; b) obiady - 66850; c) podwieczorki - 62050; d) kolacje - 62050; e) posiłki okazjonalne, wyszczególnione w § 8 ust. 9j wzoru umowy, stanowiącego załącznik nr 9 do SIWZ. Wydawanie obiadów dla podopiecznych Oddziału Dziennego Pobytu, realizowane będzie przez sześć dni w tygodniu od poniedziałku do soboty. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowywania posiłków zgodnie z zasadami określonymi w przepisach dotyczących żywienia zbiorowego, w przepisach o bezpieczeństwie żywienia i żywności oraz w przepisach sanitarno-epidemiologicznych. Wykonawca zobowiązany jest przy realizacji przedmiotu zamówienia do bezwzględnego przestrzegania przepisów: sanitarno - epidemiologicznych, bezpieczeństwa i higieny pracy, przeciwpożarowych i innych obowiązujących przepisów prawa. Wykonawca zobowiązany jest do posiadania kwalifikacji, doświadczenia i uprawnień niezbędnych do realizacji przedmiotu zamówienia. W celu przygotowywania posiłków dla podopiecznych Zamawiającego, Wykonawca zobowiązany będzie do wynajęcia od Zamawiającego, na podstawie odrębnej Umowy najmu, pomieszczeń kuchennych oraz urządzeń i sprzętu Zamawiającego, na zasadach szczegółowo określonych w umowie najmu, której wzór stanowi załącznik nr 10 do SIWZ. Zamawiający wymaga, aby niniejsza usługa była wykonana przez Wykonawcę, zgodnie z następującymi normami jakościowymi - ISO 9001:2009 oraz ISO 22000 lub certyfikowany HACCP. W ramach przedmiotu zamówienia, Wykonawca przeszkoli pracowników Zamawiającego z obsługi systemu elektronicznego zamawiania posiłków poprzez udostępnienie portalu internetowego. Wykaz wyposażenia kuchni, określony został w załączniku nr 1 do wzoru umowy najmu (załącznik nr 10 do SIWZ), natomiast warunki najmu pomieszczeń kuchennych, określone zostały we wzorze umowy najmu, stanowiącej załącznik nr 10 do SIWZ. Zamawiający zaleca wykonanie wizji lokalnej, przeznaczonych do wynajęcia pomieszczeń kuchennych. Termin przeprowadzenia wizji lokalnej, Wykonawca uzgadnia z Zamawiającym telefonicznie, przed upływem terminu składania ofert. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, określa załącznik nr 1 do specyfikacji.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga od Wykonawców wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.poznan.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach