Dom Pomocy Społecznej ogłasza przetarg
- Adres: 61-114 Poznań, ul. Stanisława Konarskiego 11/13
- Województwo: wielkopolskie
- Telefon/fax: tel. 0-61 877 57 51, 877 57 67 , fax. 0-61 877 57 51, 877 57 67
- Data zamieszczenia: 2013-11-21
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej
ul. Stanisława Konarskiego 11/13 11/13
61-114 Poznań, woj. wielkopolskie
tel. 0-61 877 57 51, 877 57 67, fax. 0-61 877 57 51, 877 57 67
REGON: 00068301600000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.dpskonarskiego.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie i wydawanie przez Wykonawcę posiłków mieszkańcom Domu Pomocy Społecznej w Poznaniu, przy ul. Konarskiego 11/13 oraz mieszkańcom Oddziału Domu Pomocy Społecznej w Poznaniu, przy ul. Zamenhofa 142a i przygotowywanie oraz wydawanie obiadów podopiecznym Oddziału Dziennego Pobytu, przygotowywanych w pomieszczeniach kuchennych wynajętych od Zamawiającego. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie i wydawanie przez Wykonawcę posiłków mieszkańcom Domu Pomocy Społecznej w Poznaniu, przy ul. Konarskiego 11/13 oraz mieszkańcom Oddziału Domu Pomocy Społecznej w Poznaniu, przy ul. Zamenhofa 142a i przygotowywanie oraz wydawanie obiadów podopiecznym Oddziału Dziennego Pobytu, przygotowywanych w pomieszczeniach kuchennych wynajętych od Zamawiającego. Przedmiot zamówienia określony powyżej wykonywany będzie codziennie (w tym w niedziele i dni ustawowo wolne od pracy). Przewidywana ilość posiłków wynosi: a) śniadania - 62050; b) obiady - 66850; c) podwieczorki - 62050; d) kolacje - 62050; e) posiłki okazjonalne, wyszczególnione w § 8 ust. 9j wzoru umowy, stanowiącego załącznik nr 9 do SIWZ. Wydawanie obiadów dla podopiecznych Oddziału Dziennego Pobytu, realizowane będzie przez sześć dni w tygodniu od poniedziałku do soboty. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowywania posiłków zgodnie z zasadami określonymi w przepisach dotyczących żywienia zbiorowego, w przepisach o bezpieczeństwie żywienia i żywności oraz w przepisach sanitarno-epidemiologicznych. Wykonawca zobowiązany jest przy realizacji przedmiotu zamówienia do bezwzględnego przestrzegania przepisów: sanitarno - epidemiologicznych, bezpieczeństwa i higieny pracy, przeciwpożarowych i innych obowiązujących przepisów prawa. Wykonawca zobowiązany jest do posiadania kwalifikacji, doświadczenia i uprawnień niezbędnych do realizacji przedmiotu zamówienia. W celu przygotowywania posiłków dla podopiecznych Zamawiającego, Wykonawca zobowiązany będzie do wynajęcia od Zamawiającego, na podstawie odrębnej Umowy najmu, pomieszczeń kuchennych oraz urządzeń i sprzętu Zamawiającego, na zasadach szczegółowo określonych w umowie najmu, której wzór stanowi załącznik nr 10 do SIWZ. Zamawiający wymaga, aby niniejsza usługa była wykonana przez Wykonawcę, zgodnie z następującymi normami jakościowymi - ISO 9001:2009 oraz ISO 22000 lub certyfikowany HACCP. W ramach przedmiotu zamówienia, Wykonawca przeszkoli pracowników Zamawiającego z obsługi systemu elektronicznego zamawiania posiłków poprzez udostępnienie portalu internetowego. Wykaz wyposażenia kuchni, określony został w załączniku nr 1 do wzoru umowy najmu (załącznik nr 10 do SIWZ), natomiast warunki najmu pomieszczeń kuchennych, określone zostały we wzorze umowy najmu, stanowiącej załącznik nr 10 do SIWZ. Zamawiający zaleca wykonanie wizji lokalnej, przeznaczonych do wynajęcia pomieszczeń kuchennych. Termin przeprowadzenia wizji lokalnej, Wykonawca uzgadnia z Zamawiającym telefonicznie, przed upływem terminu składania ofert. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, określa załącznik nr 1 do specyfikacji. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga od Wykonawców wniesienia wadium.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.poznan.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Świadczenie usług gastronomicznych - catering w zakresie przygotowania i przywozu całodziennych posiłków z uwzględnieniem zaleceń dietetycznych
Dodano: 2016-07-21 - ZZP-2380-64/2016 Świadczenie usług gastronomicznych dla osób zatrzymanych i przebywających w Policyjnych Pomieszczeniach dla Osób Zatrzymanych, na terenie woj. wielkopolskiego
Dodano: 2016-07-15 - Świadczenie usług gastronomicznych w zakresie przygotowania, dostarczania i wydawania posiłków w formie suchych prowiantów oraz ciepłych posiłków dla policjantów biorących udział w akcjach ochrony porządku publicznego
Dodano: 2016-07-13 - Świadczenie usług żywienia dzieci i młodzieży
Dodano: 2016-06-08 - Przetarg na żywienie zbiorowe Szpitala
Dodano: 2016-06-08 - ZZP-2380-26/2016 Usługi gastronomiczne w zakresie wyżywienia osób zatrzymanych, przebywających w Policyjnych Pomieszczeniach dla Osób Zatrzymanych
Dodano: 2016-04-14 - Świadczenie usług cateringowych podczas realizacji Kursów dla lekarzy uczestniczących w procesie kształcenia specjalizacyjnego na potrzeby projektu pn. Rozwój kształcenia specjalizacyjnego lekarzy w dziedzinach istotnych z punktu widzenia potrzeb epidemiologiczno-demograficznych kraju współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój 2014 - 2020
Dodano: 2016-04-07 - Przetarg nieograniczony na świadczenie usług przygotowania i dostarczania posiłków dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej im. s. M. Benodyny - Koterbianki w Ostrowie Wielkopolskim
Dodano: 2016-03-24 - Usługa żywienia pacjentów Szpitala Powiatowego w Wyrzysku Sp. z o. o.
Dodano: 2016-03-16 - Usługa żywienia pacjentów Szpitala Powiatowego w Wyrzysku Sp. z o. o.
Dodano: 2016-02-23