Przetargi.pl
Przedmiotem Zamówienia jest organizacja i przeprowadzenie na rzecz Zamawiającego usługi szkolenia zawodowego CPV 80423000-5 w zakresie następujących szkoleń: 1. Część pierwsza przedmiotu zamówienia: Technolog wewnętrznych robót wykończeniowych w budownictwie - 12 osób. 2. Część druga przedmiotu zamówienia: Pomoc kuchenna - 15 osób. 3. Część trzecia przedmiotu zamówienia: Pracownik przetwórstwa mięsnego - 16 osób.

Powiatowy Urząd Pracy ogłasza przetarg

  • Adres: 14-100 Ostróda, ul. Jana III Sobieskiego 5
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Telefon/fax: tel. 89 646-42-92 , fax. 89 646-29-56
  • Data zamieszczenia: 2012-11-09
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Powiatowy Urząd Pracy
    ul. Jana III Sobieskiego 5 5
    14-100 Ostróda, woj. warmińsko-mazurskie
    tel. 89 646-42-92, fax. 89 646-29-56
    REGON: 51093013500000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://pup.ostroda.ibip.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przedmiotem Zamówienia jest organizacja i przeprowadzenie na rzecz Zamawiającego usługi szkolenia zawodowego CPV 80423000-5 w zakresie następujących szkoleń: 1. Część pierwsza przedmiotu zamówienia: Technolog wewnętrznych robót wykończeniowych w budownictwie - 12 osób. 2. Część druga przedmiotu zamówienia: Pomoc kuchenna - 15 osób. 3. Część trzecia przedmiotu zamówienia: Pracownik przetwórstwa mięsnego - 16 osób.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem Zamówienia jest organizacja i przeprowadzenie na rzecz Zamawiającego usługi szkolenia zawodowego CPV 80423000-5 w zakresie następujących szkoleń: 1. Część pierwsza przedmiotu zamówienia: Technolog wewnętrznych robót wykończeniowych w budownictwie - 12 osób. 2. Część druga przedmiotu zamówienia: Pomoc kuchenna - 15 osób. 3. Część trzecia przedmiotu zamówienia: Pracownik przetwórstwa mięsnego - 16 osób. Wykonawca w ramach przedmiotu zamówienia między innymi musi: 1. zabezpieczyć salę do zajęć teoretycznych wyposażoną w urządzenia niezbędne do prawidłowej realizacji zajęć; 2. zapewnić odpowiednie warunki socjalne i sanitarne oraz bhp i ppoż dla sal i miejsc, w których będą prowadzone zajęcia i będą odbywały się praktyki; 3. zabezpieczyć niezbędne do przeprowadzenia zajęć praktycznych materiały, narzędzia, urządzenia, maszyny, itp.; 4. w trakcie zajęć zapewnić uczestnikom szkolenia poczęstunek w formie: kawy, herbaty, wody mineralnej i zimnych napojów; 5. zapewnić kadrę dydaktyczną posiadającą odpowiednie kwalifikacje i uprawnienia zawodowe niezbędne do realizacji zajęć podczas szkolenia; 6. absolwentom, którzy z wynikiem pozytywnym ukończyli szkolenie wydać zaświadczenia o ukończeniu kursu i nabyciu kwalifikacji zawodowych zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa; 7. wyposażyć uczestników szkolenia w niezbędną odzież ochronną do zajęć praktycznych; 8. wyposażyć uczestników szkolenia w materiały biurowe, tj. długopisy, notatniki, ołówki, gumki do ścierania; 9. przygotować identyfikatory dla uczestników szkoleń; 10. prowadzić stały nadzór nad przebiegiem szkolenia; 11. prowadzić dokumentację księgową szkolenia w postaci: faktur zakupu, umów zlecenia, rachunków, itp. poświadczających poniesione wydatki; 12. prowadzić dokumentację przebiegu szkolenia w postaci: dzienników zajęć wypełnianych codziennie w oparciu o realizowany program zajęć i frekwencję uczestników szkolenia, imiennej listy obecności, list potwierdzonych przez uczestników szkolenia wydania materiałów biurowych, dydaktycznych, odzieży ochronnej, itp. Zasady ogólne organizacji szkoleń: Szkolenia muszą odbywać się co najmniej 8 godzin dziennie (jedna godzina lekcyjna to 45 minut, 1 godzina zegarowa to 60 minut, godziny dydaktyczne: suma godzin lekcyjnych i zegarowych). Zakres szkolenia musi być dostosowany do identyfikowanego na rynku pracy zapotrzebowania na kwalifikacje, a program szkolenia musi wykorzystywać standardy kwalifikacji zawodowych i modułowe programy szkoleń zawodowych dostępne w bazach danych pod adresem http:www.standardyiszkolenia.praca.gov.pl. Szkolenie, zarówno cześć teoretyczna, jak i praktyczna, muszą być organizowane w odpowiednich pomieszczeniach i miejscach z zapewnionym zapleczem, zgodnie z wymaganiami polskiego prawa, tj. posiadać odpowiednie warunki sanitarne, bezpieczeństwa, akustyczne i jakościowe oraz wyposażone w niezbędne pomoce dydaktyczne. Zamawiający dopuszcza możliwość przeprowadzania zajęć w weekendy. Jeżeli w programie szkolenia przewidziane są zajęcia z bhp, to program zajęć z zakresu bhp musi zostać przygotowany w oparciu o Rozporządzenie Ministra Gospodarki i Pracy z dnia 27 lipca 2004 r. w sprawie szkolenia w dziedzinie bezpieczeństwa i higieny pracy (Dz. U. z dnia 18 sierpnia 2004 r. z późn. zm.) oraz uczestnicy szkolenia muszą otrzymać zaświadczenie zgodne ze wzorem stanowiącym załącznik nr 3 do Rozporządzenia Ministra Gospodarki i Pracy z dnia 27 lipca 2004 r. w sprawie szkolenia w dziedzinie bezpieczeństwa i higieny pracy (Dz. U. z dnia 18 sierpnia 2004 r. z późn. zm.). Zasady szczególne organizacji szkolenia: 1. Część pierwsza przedmiotu zamówienia: Technolog wewnętrznych robót wykończeniowych w budownictwie. Szkoleniem zostanie objętych łącznie 12 osób bezrobotnych zarejestrowanych w Powiatowym Urzędzie Pracy w Ostródzie Filia w Morągu. Szkolenie musi zostać przeprowadzone na terenie Morąga. Część praktyczna musi zostać przeprowadzone w siedzibie Powiatowego Urzędu Pracy w Ostródzie Filia w Morągu ul. Dąbrowskiego 8 (baza do zajęć praktycznych użyczona zostanie nieodpłatnie). Szkolenie musi zostać przeprowadzone w wymiarze 124 godzin dydaktycznych na osobę. Program szkolenia musi zawierać następujące bloki tematyczne: 24 godz. lekcyjne - zajęcia teoretyczne (nauka teorii zawodu i bhp), 100 godz. lekcyjnych - zajęcia praktyczne. Celem szkolenia jest zdobycie przez absolwentów umiejętności niezbędnych do pracy w zawodzie malarz i glazurnik. 2. Część druga przedmiotu zamówienia: Pomoc kuchenna Szkoleniem zostanie objętych łącznie 15 osób bezrobotnych zarejestrowanych w Powiatowym Urzędzie Pracy w Ostródzie i w Filii w Morągu. Szkolenie musi zostać przeprowadzone w wymiarze 124 godzin dydaktycznych na osobę. Program szkolenia musi zawierać następujące bloki tematyczne: 24 godz. lekcyjne - zajęcia teoretyczne (nauka teorii zawodu, haccap, bhp), 100 godz. lekcyjnych - zajęcia praktyczne. Celem szkolenia jest przygotowanie absolwentów do pracy w gastronomii. 3. Część trzecia przedmiotu zamówienia: Pracownik przetwórstwa mięsnego Szkoleniem zostanie objętych łącznie 16 osób bezrobotnych zarejestrowanych w Powiatowym Urzędzie Pracy w Ostródzie. Szkolenie będzie odbywało się od poniedziałku do piątku. Zajęcia teoretyczne zostaną przeprowadzone w poniedziałek. Zajęcia praktyczne będą odbywały się od wtorku do piątku w systemie zmianowym (pierwsza zmiana 2 osoby godz. 6-14, druga zmiana 2 osoby godz. 14-22) Uczestnicy zostaną podzieleni na cztery czteroosobowe grupy. Każda z grup odbędzie szkolenie w ciągu jednego tygodnia (pierwsza grupa - pierwszy tydzień, druga grupa - drugi tydzień, trzecia grupa - trzeci tydzień, czwarta grupa - czwarty tydzień). Szkolenie organizowane jest pod potrzeby zatrudnieniowe OSI Food Solutions Poland Sp. z o. o. Zakład Produkcyjny Oddział w Morlinach. Zakład do zajęć teoretycznych i praktycznych udostępnia bezpłatnie bazę. Szkolenie musi zostać przeprowadzone w wymiarze 40 godzin dydaktycznych na osobę. Program szkolenia musi zawierać następujące bloki tematyczne: 8 godz. - zajęcia teoretyczne (teoria, haccap, bhp), 32 godz. - zajęcia praktyczne. Zajęcia teoretyczne i praktyczne muszą zostać przeprowadzone w oparciu o kadrę OSI Food Solutions Poland Sp. z o. o. Zakład Produkcyjny Oddział w Morlinach. Celem szkolenia jest przygotowanie absolwentów do pracy w zakładzie przetwórstwa mięsnego. Odbiór wykonanych usług następuje na podstawie przedłożonych zamawiającemu kserokopii dziennika zajęć, zaświadczeń i certyfikatów wydanych uczestnikom szkolenia, list obecności, list potwierdzających otrzymane materiały dydaktyczne, biurowe, odzież ochronną, itp.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 804230005
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wnoszenia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Kadra dydaktyczna
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://pup.ostroda.ibip.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach