Przetargi.pl
Przedmiotem Zamówienia jest organizacja i przeprowadzenie na rzecz Zamawiającego usługi szkolenia zawodowego CPV 80423000-5 w zakresie następującego szkolenia: 1. Pracownik przetwórstwa mięsa białego - 1 grupa szkoleniowa - 18 osób. Szkolenie realizowane jest pod potrzeby produkcyjne Indyk-Mazury w Ostródzie.

Powiatowy Urząd Pracy ogłasza przetarg

  • Adres: 14-100 Ostróda, ul. Jana III Sobieskiego 5
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Telefon/fax: tel. 89 646-42-92 , fax. 89 646-29-56
  • Data zamieszczenia: 2012-09-18
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Powiatowy Urząd Pracy
    ul. Jana III Sobieskiego 5 5
    14-100 Ostróda, woj. warmińsko-mazurskie
    tel. 89 646-42-92, fax. 89 646-29-56
    REGON: 51093013500000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://pup.ostroda.ibip.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przedmiotem Zamówienia jest organizacja i przeprowadzenie na rzecz Zamawiającego usługi szkolenia zawodowego CPV 80423000-5 w zakresie następującego szkolenia: 1. Pracownik przetwórstwa mięsa białego - 1 grupa szkoleniowa - 18 osób. Szkolenie realizowane jest pod potrzeby produkcyjne Indyk-Mazury w Ostródzie.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem Zamówienia jest organizacja i przeprowadzenie na rzecz Zamawiającego usługi szkolenia zawodowego CPV 80423000-5 w zakresie następującego szkolenia: 1. Pracownik przetwórstwa mięsa białego - 1 grupa szkoleniowa - 18 osób. Szkolenie realizowane jest pod potrzeby produkcyjne Indyk-Mazury w Ostródzie. Wykonawca w ramach przedmiotu zamówienia między innymi musi: 1. zabezpieczyć salę do zajęć teoretycznych wyposażoną w urządzenia niezbędne do prawidłowej realizacji zajęć; 2. zapewnić odpowiednie warunki socjalne i sanitarne oraz bhp i ppoż dla sal i miejsc, w których będą prowadzone zajęcia i będą odbywały się praktyki (w przypadku organizacji zajęć praktycznych na terenie zakładu Indyk-Mazury w Ostródzie baza będzie udostępniona nieodpłatnie); 3. zabezpieczyć niezbędne do przeprowadzenia zajęć praktycznych materiały, narzędzia, urządzenia, maszyny, itp. (do zajęć z zakresu wykrawania należy zakupić 8 sztuk rękawic); 4. w trakcie zajęć zapewnić uczestnikom szkolenia poczęstunek w formie: kawy, herbaty, wody mineralnej i zimnych napojów; 5. zapewnić wykładowcę bhp posiadającego uprawnienia zgodne z wymogami w tym zakresie; 6. zapewnić wykładowcę HACCAP posiadającego uprawnienia zgodne z wymogami w tym zakresie; 7. zapewnić wykładowcę do przeprowadzenia zajęć teoretycznych; 8. zapewnić stały nadzór w czasie zajęć praktycznych w postaci instruktorów praktycznej nauki zawodu; 9. absolwentom, którzy z wynikiem pozytywnym ukończyli szkolenie wydać zaświadczenia zgodne ze wzorem stanowiącym załącznik nr 1 do rozporządzenie Ministra Edukacji I Nauki z dnia 3 lutego 2006 r. W sprawie uzyskiwania i uzupełniania przez osoby dorosłe wiedzy ogólnej, umiejętności i kwalifikacji zawodowych w formach pozaszkolnych (Dz. U. z dnia 27 lutego 2006 r.); 10. wyposażyć uczestników szkolenia w niezbędną odzież ochronną do zajęć praktycznych; 11. wyposażyć uczestników szkolenia w materiały biurowe, tj. długopisy, notatniki, ołówki, gumki do ścierania; 12. przygotować identyfikatory dla uczestników szkoleń; 13. prowadzić stały nadzór nad przebiegiem szkolenia; 14. prowadzić dokumentację księgową szkolenia w postaci: faktur zakupu, umów zlecenia, rachunków, itp. poświadczających poniesione wydatki; 15. prowadzić dokumentację przebiegu szkolenia w postaci: dzienników zajęć wypełnianych codziennie w oparciu o realizowany program zajęć i frekwencję uczestników szkolenia, imiennej listy obecności, list potwierdzonych przez uczestników szkolenia wydania materiałów biurowych, dydaktycznych, odzieży ochronnej, itp. Zasady ogólne organizacji szkoleń: Szkolenie musi odbywać się codziennie w godzinach 7.00-15.00, od poniedziałku do piątku, oprócz sobót i niedziel, po co najmniej 8 godzin dydaktycznych dziennie (jedna godzina dydaktyczna to 45 min.). Zakres szkolenia musi być dostosowany do identyfikowanego na rynku pracy zapotrzebowania na kwalifikacje, a program szkolenia musi wykorzystywać standardy kwalifikacji zawodowych i modułowe programy szkoleń zawodowych dostępne w bazach danych pod adresem http://www.standardyiszkolenia.praca.gov.pl. Szkolenie, zarówno cześć teoretyczna, jak i praktyczna, muszą być organizowane w odpowiednich pomieszczeniach i miejscach z zapewnionym zapleczem, zgodnie z wymaganiami polskiego prawa, tj. posiadać odpowiednie warunki sanitarne, bezpieczeństwa, akustyczne i jakościowe oraz wyposażone w niezbędne pomoce dydaktyczne. Program zajęć z zakresu bhp musi zostać przygotowany w oparciu o Rozporządzenie Ministra Gospodarki i Pracy z dnia 27 lipca 2004 r. w sprawie szkolenia w dziedzinie bezpieczeństwa i higieny pracy (Dz. U. z dnia 18 sierpnia 2004 r. z późn. zm.) oraz uczestnicy szkolenia muszą otrzymać zaświadczenie zgodne ze wzorem stanowiącym załącznik nr 3 do Rozporządzenia Ministra Gospodarki i Pracy z dnia 27 lipca 2004 r. w sprawie szkolenia w dziedzinie bezpieczeństwa i higieny pracy (Dz. U. z dnia 18 sierpnia 2004 r. z późn. zm.). Zasady szczególne organizacji szkolenia: Pracownik przetwórstwa mięsa białego Szkoleniem zostanie objętych łącznie 18 osób bezrobotnych zarejestrowanych w Powiatowym Urzędzie Pracy w Ostródzie. Kurs będzie prowadzony w jednej 18-osobowej grupie szkoleniowej. Szkolenie musi zostać przeprowadzone na terenie miasta Ostróda. Szkolenie musi zostać przeprowadzone w wymiarze 186 godzin dydaktycznych na osobę. Program szkolenia musi zawierać następujące bloki tematyczne: 8 godz. - szkolenie z zakresu bhp, 2 godz. haccap, 16 godz. - zajęcia teoretyczne - nauka zawodu, 160 godz. zajęcia praktyczne - wykonywanie prac z zakresu wykrawania i obróbki mięsa białego, pakowania w vacum lub MAP, ważenia i etykietowania, pojemnikowania i kartonowania gotowego produktu. Celem szkolenia jest zdobycie przez absolwentów podstawowych kwalifikacji i umiejętności zawodowych z zakresu: posługiwania się takimi narzędziami jak: nóż prosty, nóż krążkowy, piła, stalka, ostrzałka, obsługi maszyny rozdrabniającej mięso, obsługi maszyny formującej i pakującej mięso, obsługi wagi i urządzenia etykietującego, pojemnikowania i formowania kartonów. Odbiór wykonanych usług następuje na podstawie przedłożonych zamawiającemu kserokopii dziennika zajęć, zaświadczeń i certyfikatów wydanych uczestnikom szkolenia, list obecności, list potwierdzających otrzymane materiały dydaktyczne, biurowe, odzież ochronną, itp.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 804230005
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Ceryfikaty
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://pup.ostroda.ibip.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach