Przetargi.pl
PROWADZENIE STOŁÓWKI I KUCHNI SZKOLNEJ ORAZ DZIERŻAWA POMIESZCZEŃ I WYPOSAŻENIA W SZKOLE PODSTAWOWEJ NR 1 W LUBLIŃCU

Szkoła Podstawowa Nr 1 im. Marii Konopnickiej ogłasza przetarg

  • Adres: 42-700 Lubliniec, ul. Sądowa 9
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 34 351 14 11 , fax. 34 351 14 11
  • Data zamieszczenia: 2012-11-12
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Szkoła Podstawowa Nr 1 im. Marii Konopnickiej
    ul. Sądowa 9 9
    42-700 Lubliniec, woj. śląskie
    tel. 34 351 14 11, fax. 34 351 14 11
    REGON: 00071071800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sp1.lubliniec.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    PROWADZENIE STOŁÓWKI I KUCHNI SZKOLNEJ ORAZ DZIERŻAWA POMIESZCZEŃ I WYPOSAŻENIA W SZKOLE PODSTAWOWEJ NR 1 W LUBLIŃCU
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest prowadzenie stołówki i kuchni szkolnej oraz dzierżawa pomieszczeń i wyposażenia służących realizacji przedmiotu zamówienia, w Szkole Podstawowej nr 1 w Lublińcu:Wykonawca zobowiązany będzie do dostarczania posiłków uczniom objętym programem Pomoc państwa w zakresie dożywiania oraz uczniom objętym Gminnym Programem Profilaktyki i Rozwiązywania Problemów Alkoholowych oraz Przeciwdziałania Narkomanii w ramach prowadzenia stołówki szkolnej na następujących zasadach:codzienne przygotowanie zgodnie z normami żywieniowymi i wydawanie obiadów dla uczniów SP nr 1 w Lublińcu objętych programem od godziny 11:00 do godziny 14:00 z wyłączeniem dni wolnych od nauki. Wszelkie zmiany dotyczące czasu i terminów wydawania posiłków wymagają wcześniejszego uzgodnienia obu stron. Orientacyjna ilość codziennie wydawanych obiadów wynosi 60. Łączna ilość posiłków przewidzianych do wydania w okresie trwania umowy wynosi 44.880. Liczba ta w trakcie okresu dożywiania może ulec zmianie, co może wpłynąć na zwiększenie jak i na zmniejszenie liczby posiłków. Gorący posiłek zostanie przygotowany w postaci codziennych obiadów dwudaniowych w następującej formie: zupa, która ma być przygotowana na wywarze mięsno - warzywnym 400 ml . Zupa w zależności od rodzaju powinna być podawana z pieczywem 1 bułka lub 2 kromki chleba; drugie danie powinno być posiłkiem mięsnym, rybnym lub mącznym z urozmaiconymi surówkami lub gotowanymi jarzynami 150 gram oraz napój lub kompot do popicia 200 ml. Do mięsa lub ryb od 100 gram należy podać ziemniaki lub zamienniki, typu: ryż, kasza, makaron 200 gram. Nie częściej niż raz na dwa tygodnie drugie danie mogą stanowić także : pierogi, naleśniki, krokiety z nadzieniem, kopytka, kluski z dodatkami mięsnymi, makaron, bigos, fasolka po bretońsku, itp. o gramaturze 400 gram na porcje. Gorący posiłek powinien zawierać dodatek białkowy 50 gram. W zależności od formy podania wkładka białkowa powinna znajdować się w zupie bądź w drugim daniu. Gorący posiłek winien zawierać od 900 do 1200 kcal. Zamawiający nie dopuszcza aby w ciągu 10 dni nastąpiła powtarzalność tej samej zupy lub drugiego dania. Codzienne przygotowanie zgodnie z normami żywieniowymi i wydawanie śniadań dla uczniów SP nr 1 w Lublińcu w ramach Gminnego Programu Profilaktyki i Rozwiązywania Problemów Alkoholowych oraz Przeciwdziałania Narkomanii od godziny 8:00 do godziny 10:45, z wyłączeniem dni wolnych od nauki. Wszelkie zmiany dotyczące czasu i terminów wydawania śniadań wymagają wcześniejszego uzgodnienia obu stron. Orientacyjna ilość codziennie wydawanych śniadań wynosi 60. Łączna ilość śniadań przewidzianych do wydania w okresie trwania umowy wynosi 44.880 . Liczba ta w trakcie okresu dożywiania może ulec zmianie, co może wpłynąć na zwiększenie jak i na zmniejszenie liczby posiłków. W celu umożliwienia realizacji przedmiotu zamówienia, zamawiający oddaje do używania pomieszczenia i wyposażenie, które mogą służyć do prowadzenia stołówki. Najem tych pomieszczeń wraz z wyposażeniem odbywać się będzie na następujących zasadach: miesięczna stawka czynszu w kwocie 500,00 zł brutto, wykonawca zobowiązany będzie do utrzymania czystości i porządku na terenie stołówki i kuchni zgodnie z wymogami odpowiednich służb, wykonawca zobowiązany będzie do udostępnienia stołówki na zorganizowanie szkolnych imprez okolicznościowych, wykonawca zobowiązany będzie do zabezpieczenia obsługi gastronomicznej podczas szkolnych uroczystości okolicznościowych, zgłaszanych przez Dyrektora SP 1, za dodatkową opłatą, regulowaną oddzielną umową, niezależnie od dostarczania posiłków uczniom w ramach programu, wykonawca zobowiązany jest do przygotowania i wydawania posiłków o takim samym menu i w takiej samej cenie, co posiłki z programu, uczniom nie objętych programem , a pracownikom szkoły według własnej kalkulacji ,wykonawca zobowiązany będzie do doposażenia na własny koszt wynajętego pomieszczenia w urządzenia niezbędne do prowadzenia działalności gospodarczej urządzenia te pozostają przez okres trwania umowy i są po jej wygaśnięciu własnością wykonawcy. Wykaz urządzeń niezbędnych do realizacji przedmiotu zamówienia przedstawia załącznik nr 3, wykonawca zobowiązany będzie do przystosowania wynajmowanych pomieszczeń do użytku we własnym zakresie i na swój koszt zgodnie z zaleceniami zewnętrznych instytucji. Zakres prac niezbędnych do wykonania przedstawia załącznik nr 4, wykonawca będzie na własny koszt przeprowadzał konserwacje, remonty bieżące i kapitalne urządzeń wydzierżawionych z częstotliwością zgodną z technologią użytkowania tych urządzeń, wykonawca będzie na własny koszt przeprowadzał niezbędne naprawy i remonty dzierżawionych pomieszczeń w uzgodnieniu z dyrektorem szkoły, rozliczanie mediów: prąd , woda i ścieki pomiędzy szkołą a blokiem kuchennym odbywać się będzie na następujących zasadach: energia wg zużycia na podstawie odczytu zużycia z podlicznika, woda i ścieki wg szacunkowego zużycia z powodu braku możliwości zainstalowania podlicznika. Opłatę za wywóz nieczystości stałych wykonawca zrealizuje we własnym zakresie. Raz w roku wykonawca będzie obciążony kosztami czyszczenia przewodów kominowych w wysokości określonej w umowie z Zakładem Usług Kominiarskich. W roku 2013 wartość usługi wynosi 223,58 zł brutto, po zakończeniu umowy nastąpi komisyjny odbiór dzierżawionych przez wykonawcę pomieszczeń. Zestawienie pomieszczeń udostępnianych przez zamawiającego zawiera załącznik nr 1 do SIWZ. Szczegółowy wykaz sprzętu i wyposażenia znajdującego się w pomieszczeniach udostępnianych przez zamawiającego zawiera załącznik nr 2 do SIWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553220003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sp1.lubliniec.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach