Przetargi.pl
„Posiłki dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Czeladzi na 2023r„

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Czeladzi ogłasza przetarg

  • Adres: 41-250 Czeladź, 17 Lipca 27
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 032/265-14-42 , fax. 032/265-68-11
  • Data zamieszczenia: 2023-01-02
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Czeladzi
    17 Lipca 27
    41-250 Czeladź, woj. śląskie
    tel. 032/265-14-42, fax. 032/265-68-11
    REGON: 003450413
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    „Posiłki dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Czeladzi na 2023r„
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Wykonawca sporządza gorący posiłek z własnych produktów i surowców. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowywania obiadów o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP.2. Wykonawca sporządza gorące posiłki ściśle wg załączonego jadłospisu (Załącznik nr 1 do opisu przedmiotu zamówienia). Jadłospis powtarza się cyklicznie, w kolejności ustalonej w ww. załączniku (kolejno od poz.1 do 16) do końca realizacji zamówienia.3. Wykonawca zobowiązany jest przedstawić w cotygodniowym jadłospisie informacje dotyczące składników potraw mogących powodować alergie.4. Dostarczane posiłki będą przygotowywane przez personel z ważnymi badaniami sanitarno-epidemiologicznymi.5. Wykonawca dostarcza gorący posiłek do punktu żywienia, we własnych termosach i pojemnikach, własnym środkiem transportu. Przy przewożeniu i wydawaniu posiłków Wykonawca zapewni obsługę i transport zgodnie z wymogami sanitarno-epidemiologicznymi, zapewniając właściwą temperaturę posiłków.6. Na obiady uczęszczają osoby o umiarkowanej aktywności fizycznej.Miejsce wydawania posiłków: Punkt Żywienia nr 1 ul. 17 lipca 27, Czeladź,ilość osób:40od 13.00 do 14.307. Gorące posiłki będą wydawane od poniedziałku do piątku. Posiłek na sobotę będzie wydawany w piątek. Na dni świąteczne ustawowo wolne od pracy (ustawa z 18 stycznia 1951r. o dniach wolnych od pracy tj. DZ.U. z 2020r. poz. 1920 z późn. zm.) przypadające w ciągu tygodnia będzie wydawany gotowy posiłek w cenie obiadu. Jeżeli na niedzielę przypadnie dzień ustawowo wolny od pracy to na ten dzień również będzie wydawany gotowy posiłek w cenie obiadu.8. Posiłek na dni świąteczne wydawany będzie w dniu poprzedzającym to święto, przy wydawaniu gorącego posiłku.9. Przykładowo posiłek na sobotę i dni świąteczne powinien składać się z: konserwy mięsnej (min.300g), pasztetu (min.300g), konserwy rybnej (min.300g) pulpetów lub klopsików w słoiku (min.500g) bigosu w słoiku (min. 500g), gołąbków w słoiku (min.500g), fasolki po bretońsku w słoiku (min. 500g) lub innego obiadowego dania w słoiku (min.500g) i pieczywa. W ramach posiłków na sobotę i dni świąteczne powinny być dostarczane wszystkie wymienione pozycje, wydawane cykliczne.10. Wymienione powyżej ilości posiłków należy traktować jako ilości szacunkowe, które mogą ulegać weryfikacji wyłącznie przez Zamawiającego. Przewidywana minimalna ilość: 9 000 posiłków w okresie realizacji umowy.11. Wydawanie posiłków nastąpi po udokumentowaniu prawa do poboru posiłku przez osoby korzystające ze stołówki.12. Wykonawca zachowuje prawo do rozliczenia obiadu zgodnie z zamówieniem również w przypadku wystąpienia różnicy między ilością zamówioną a wydaną.13. Rozładunek i transport termosów i pojemników jest obowiązkiem Wykonawcy.14. Mycie termosów i pojemników Wykonawca zapewnia we własnym zakresie poza punktem żywienia.15. Talerze i sztućce dostarcza Zamawiający.16. Zadaniem Wykonawcy jest zapewnienie osoby w punkcie żywienia do sprawnego funkcjonowania punktu żywienia.17. Osoba wydająca posiłki powinna posiadać aktualne badania lekarskie, książeczkę zdrowia oraz właściwą odzież roboczą.18. Obowiązkiem Wykonawcy jest codzienny odbiór termosów i pojemników po posiłkach oraz mycie i wyparzanie brudnych naczyń i sztućców własnymi środkami myjącymi, przy użyciu sprzętu będącego na wyposażeniu punktu żywienia.19. Wykonawca zobowiązuje się do utrzymania porządku w pomieszczeniach kuchni, jadalni, zapleczu własnymi środkami czystości.20. Wykonawca usuwa z ww. placówek odpady.21.Wykonawca przestrzega zasad higieny w pomieszczeniach oddanych w użytkowanie oraz przy wydawaniu posiłków stosuje dodatkowe środki ochrony sanitarnej oraz zasad BHP i p.poż.22. Wykonawca ponosi ryczałtowy koszt dostawy przez Zamawiającego mediów oraz ryczałtowy koszt za używanie pomieszczeń kuchennych. Kwota ryczałtowa za media wynosi 500,00 zł netto miesięcznie plus 23% VAT. Zapłata nastąpi „z góry” do dnia 10-go danego miesiąca na podstawie wystawionej przez Zamawiającego faktury VAT.23. Wykonawca zobowiązuje się do użytkowania powierzonego sprzętu zgodnie z instrukcjami obsługi.24. Wykonawca ponosi koszt naprawy powierzonego sprzętu.25. Wykonawca sporządza posiłek Wigilijny z własnych produktów i surowców.26. Wykonawca sporządza posiłek Wigilijny ściśle wg załączonego jadłospisu (Załącznik nr 3 do opisu przedmiotu zamówienia).27. Posiłek Wigilijny wydany będzie w dniu wskazanym przez Zamawiającego wg jadłospisu określonego w załączniku nr 3 do opisu przedmiotu zamówienia.28.Wykonawca zobowiązuje się do przestrzegania wszelkich zaleceń związanych zzapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID-19, innych chorób zakaźnych orazwywołanych nimi sytuacji kryzysowych.29. Zamawiający wymaga aby osoby wykonujące czynności bezpośrednio związane z realizacją zamówienia, tj. kucharz, były zatrudnione na umowę o pracę.30. Zamawiający będzie zgłaszał Wykonawcy z jednodniowym wyprzedzeniem do godz. 11:00 ilość gorących posiłków (dotyczy tylko części I) przewidzianych do wydania na dzień następny.31. Zamawiający dopuszcza odstąpienie od wymaganej temperatury +/-5 stopni (dla części 1 zamówienia tj. posiłki gorące)32. Zamawiający dopuszcza minimalne temperatury posiłków zgodnie z systemem HACCP.33. Zamawiający dopuszcza +/- 10% odchylenia od wymaganej wartości energetycznej zestawów obiadowych.34. Za zgodą Zamawiającego, w wyjątkowych sytuacjach wynikających z sytuacji losowych, niezależnych od Wykonawcy, dopuszcza się inną propozycję posiłku w danym dniu. Zmiana nie może powodować zmniejszenia jakości i ilości gram wydawanego posiłku.Przed zam jest usł pole na przyg i dosta do PWD„Planeta Saturn” oraz OWDiR w B-nie Filia w Cz-dzi posi got do spoż w formie podwiec dla max30dzieci w wieku szko1Wyk sporz podwz własnych produk i sur, z wyłącz napojów które sporz Zam z produ dostar przez Wyk2Wyk dostar podw pod wska adres wł środ transp i przek go opiek pl. Wyd podwi należy do obow Zama.3Z podwi korzyst dzieci od 6-15lat o umiark aktyw fi.4.Podw będzie przygot ściś wg za.l jadł (Zał nr2doOPZ).Jadło powt się cyk, w kolej usta w ww.zał(od poz1-15) do końca real zamW razie wyj dzieci na wycie Wyk przyg tzw"suchy prowiant"zg z Zał nr2do OPZ.Zam poinfo Wyk o plan wycie telef lub za pom środ komun elekt (e-mail) z wyprze 3dni rob.5.Zam wyko zost w nast spos:od pn-pt-od 2:00-13:00w tr roku szkol, natom w ferie i wakacje od9:00-10:00(z wyjąt dni ustaw woln od pracy i in dn wol ustal przez Zam dla max30dzieci (max7.500 podwiec=250dni x30 dzieci)W wyjątkowej syt zwią ze zmianą org pracy placówki, dost podwi odbędzie się o innej god-po wcześ uzgod z Wyko.Z podw korzys dzieci w wieku szkolW syt wprowa obostrz epidem(zamkn Plac),Zam dopusz zmianę co do il osobodni6Miejsce dowoż podwi:PWD„Planeta Saturn”ul. Biedermanna 241-250 Cz-dź,Ilość dzieci15Godz wyd posił w roku szkol:od2:00-13:00Godz wyda posił w ferie i wak od9:00-10:00od pn do pt.Msc dow podwiOWDiR B-n Filia w Cz-dziul.11listopada8,41-250 Cz-dź,Ilość dzieci15Godz wydaw posił w roku szko:od12:00-13:00Godz wyda posi w ferie i wak od9:00-10:00Dni wydaw posił od pn-pt7Wykon zape niezb talerz i sztućceAkcept są opak biode,pap,drewn i wielokr użytkuOdbiór opak termicz wielokrot uży przez Wykon będzie moż dn nastę lub tego samego dnia,kiedy zosty doręc w nich posił w godz od16:30-17:008Wykon zobowi jest prowa zestaw dost posił dla każ dnia i przedkł go każdora do podpisu osobie upoważ ze strony Zama w każdym dniu dostawyZes musi zaw m.in:potw daty,godz,ilości posi oraz ich zgod pod wzgl jakości z zał nr2 do OPZ tj.JadłospWyko sporząd na koniec każd m-ca zest zbio obejm ilość dostar w danym m-cu podwie.Zam poniesie odpła (zapłaci) tylko za fakty dost licz posił.9.Wymieni powy ilośc podwiec należy trakto jako ilości maxRzecz dzienna licz posił uzależ będzie od obec dzieci w plac10Zam zastrz moż zmniej ilości dostarc podwiecO liczbie podwiec w danym dniu Wykon będzie infor przez Zam w dn poprzedz dzień dost, max do godz16:00telef lub w for elek(e-mail)11W szc przyp, po wcze uzysk zg Zamaw istnieje moż zmi kolej dostar posił,jednak tak aby nie były one powtarza12Nie dopus się dokony zmian w załącz jadłospisie dot.OWDiR bez uprz zgody kier DziałuŚwiadSpoł,a w przyp PWD„Planeta Saturn”bez uprz zg Star Wych PWD.W przy zmi jadło należy wybrać podw z listy czyli Zał nr2 doOPZ w takiej samej cenie jaka przypada na dzień dokon zmian.Jadłos powt się cykl,(podwi będą wyda w kolej ustal w ww.zał tzn.kolejno od poz1-15)od poc do końca real zam13Zam zast sobie prawo do otrzy róż porcji owoc w tyg i róż porcji warzywDany owoc czy warzywo nie może się powt w ciągu jed tyg14Wyk zobo jest do przyg posi na najwyż stand z uwzg najlep trad kuli, z wyklu półpr i zg z wymi Pańs Inspe Sanit, norm sysHACCP oraz innych obowi w tym zakre akt prawWykon zobo się przy wykon um do przest zap praw i obo norm w zak przecho, przygo i tran art spoż, w szc ust z dnia 25.08.2006r.o bezpiec żyw i żywi (t.j.DzUz2020poz2021z późn.zm.)15Zam zast, że posi mus speł następ war jakoś:potrawy powi być przyg z sur wysok jakości,świeżych,natura,mało przetw,bez subst dodat, konser,zagęsz,barwi lub sztucz aroma16Do przygo posi należy zasto: produ zboż;warzy i owoc,surowe lub nisko przetwo,o niskiej zawart cukrów i subst słodZama zabr uży prod z zawart syropu glukoz, syropu gluko-frukto,aspar oraz innych szkodl słodz dodaw do żywn17Posi dostar będą samoc przystos do przewo żywn przez os posi odpow pozw sanepidu.Pojazd,Szczegółowy OPZ w zał. Nr 6 do SWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach