Powiatowy Urząd Pracy ogłasza przetarg
- Adres: 63-300 Pleszew, ul. Wyspiańskiego 6
- Województwo: wielkopolskie
- Telefon/fax: tel. 062 7422678 , fax. 062 7422678
- Data zamieszczenia: 2012-10-25
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Powiatowy Urząd Pracy
ul. Wyspiańskiego 6 6
63-300 Pleszew, woj. wielkopolskie
tel. 062 7422678, fax. 062 7422678
REGON: 25096734600000 - Adres strony internetowej zamawiającego: pup.pleszew.ibip.pl; puppleszew.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
pomoc kuchenna - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie szkolenia w oparciu o Wspólny Słownik Zamówień Publicznych CPV (kategoria 80530000-8) w zakresie: Pomoc kuchenna dla grupy do 15 osób bezrobotnych Termin realizacji zamówienia: Rozpoczęcie: 19 listopad 2012r. Czas realizacji: do pięciu tygodni Wymagana ilość godzin przypadających na jednego uczestnika szkolenia: -ogółem minimum 150 godzin zegarowych, /gdzie godziny zegarowe powinny uwzględniać godziny lekcyjne oraz przerwy/ -w tym: minimum 100 godzin zajęć praktycznych Opis przedmiotu zamówienia. Przedmiotem zamówienia jest solidne i profesjonalne przygotowanie uczestników do pracy w zawodzie pomoc kuchenna. Szczególny nacisk musi zostać położony na wykonywanie części praktycznej z wykorzystaniem surowców, półproduktów, produktów, potraw, napoi itp. Po zakończonym szkoleniu jego uczestnicy powinni umieć: - samodzielnie przygotowywać różnego rodzaju potrawy z surowców i półproduktów spożywczych zgodnie z odpowiednimi recepturami oraz techniką sporządzania; - umiejętnie korzystać z nowoczesnych maszyn, urządzeń i sprzętów stosowanych w technologii gastronomicznej zgodnie z przepisami bhp i ppoż.; - umiejętnie gospodarować surowcami, półproduktami i wyrobami gotowymi; - umiejętnie przechowywać, magazynować artykuły spożywcze, surowce, półprodukty, półprodukty kulinarne; - umiejętnie posługiwać się różnymi technikami i metodami obróbki kulinarnej; - odpowiednio przygotowywać potrawy zależne od sposobu ich podawania; - umiejętnie porcjować, wykańczać i dekorować potrawy z uwzględnieniem aktualnych trendów; - umiejętnie kalkulować ceny oraz oferty kulinarne - przestrzegać przepisów sanitarnych, bezpieczeństwa i higieny pracy oraz przepisów przeciwpożarowych obowiązujących w zakładach żywienia zbiorowego; - utrzymywać porządek i czystość na stanowisku pracy, przestrzegając zasady higieny pracy. Program szkolenia musi być zrealizowany w łącznym wymiarze minimum 150 godzin zegarowych przypadających na każdego uczestnika szkolenia. Godzina zegarowa kursu liczy 60 minut i obejmuje zajęcia edukacyjne liczące 45 minut oraz przerwę, liczącą średnio 15 minut. Sposób prowadzenia zajęć powinien być zróżnicowany i uwzględniać poziom uczestników kursu. Kwalifikacje wykładowców muszą być adekwatne do zakresu prowadzonych przez nich zajęć. Wykonawca musi zapewnić więcej niż jednego wykładowcę do realizacji zamówienia. W kadrze Wykładowców musi znaleźć się wykładowca z tytułem mistrza w zawodzie kucharz. Program szkolenia powinien uwzględniać standardy kwalifikacji zawodowych i modułowych programów szkoleń zawodowych, dostępnych w bazach danych, o których mowa w art. 4 ust. 1 pkt. 7 lit. e ustawy o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy. Szkolenie musi być realizowane według planu nauczania obejmującego przeciętnie nie mniej niż 25 godzin zegarowych w tygodniu. Wykonawca zapewni szkolenie na terenie powiatu pleszewskiego. Wykonawca zapewni wszystkie niezbędne materiały szkoleniowe, odpowiednią lokalizację miejsca szkolenia, ilość sal wykładowych do realizacji części teoretycznej i praktycznej oraz zaplecze higieniczno-sanitarne. Odpowiednie pomieszczenie kuchenne do zajęć praktycznych musi umożliwiać prowadzenie zajęć z gastronomii z liczbą stanowisk, sprzętu i narzędzi niezbędnych do realizacji zajęć objętych programem szkolenia. Wykonawca zapewni każdemu uczestnikowi szkolenia odzież ochronną w postaci fartucha lub ubrania składającego się ze spodni i bluzy - kolor jasny oraz obuwie robocze spełniające wymogi bhp anty-poślizgowe o spodach białych przewidzianych do pracy w pomieszczeniach kuchennych a także czepek na głowę. Wykonawca zapewni odpowiednią ilość surowców i produktów na zajęcia praktyczne niezbędne do realizacji zajęć objętych programem szkolenia. Wykonawca zapewni serwis kawowy na czas trwania szkolenia - przez serwis kawowy należy rozumieć zaopatrzenie uczestników szkolenia w kubki, kawę, herbatę, cukier, wodę, ciastka lub kanapki. Szkolenie będzie się odbywało w dni robocze nie więcej niż 8 godzin zegarowych dziennie i kończyło się najpóźniej o godz. 17.00. Szkolenie nie może być krótsze niż 5 godzin dziennie. Szkolenie powinno mieć opiekuna z ramienia Wykonawcy czyli osobę odpowiedzialną za organizację szkolenia. Wykonawca wystawi odpowiednie zaświadczenie każdemu uczestnikowi szkolenia po jego zakończeniu które musi być zgodne z §6 rozporządzenia Ministra Edukacji i Nauki z dnia 3 lutego 2006r. w sprawie uzyskiwania i uzupełniania przez osoby dorosłe wiedzy ogólnej, umiejętności i kwalifikacji zawodowych w formach pozaszkolnych (Dz. U. nr 31, poz. 216) oraz certyfikat zawierający numer PESEL uczestnika szkolenia, a w przypadku cudzoziemca numer dokumentu oraz inne wymagane dokumenty. Zamawiający zastrzega sobie prawo kontroli przygotowania stanowisk szkoleniowych oraz warunków higieniczno-sanitarnych dzień wcześniej lub w dowolnym dniu po rozpoczęciu szkolenia. Po zakończonym szkoleniu Wykonawca przekaże Zamawiającemu anonimowe ankiety wypełnione przez uczestników szkolenia oceniających dany kurs. Wykonawca zobowiązany będzie do prowadzenia następującej dokumentacji: a) dziennika zajęć edukacyjnych z tematami zajęć i liczbą godzin, b) list obecności na zajęciach szkolonych uczestników zawierających imię, nazwisko i podpis uczestnika szkolenia c) list odbioru zaświadczeń po zakończonym kursie wraz z kserokopiami wydanych zaświadczeń. Wykonawca na zakończenie szkolenia zobowiązany jest do przeprowadzenia testu wiedzy z zakresu zrealizowanego materiału dla wszystkich uczestników szkolenia. Wyniki testu muszą zostać przekazane Zamawiającemu niezwłocznie po zakończeniu szkolenia. Na zakończenie szkolenia odbędzie się także sprawdzenie umiejętności praktycznych z zakresu programu nauczania w postaci samodzielnego przygotowania przez uczestników szkolenia różnego rodzaju potraw, dań, ciast deserów ,napoi itp. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 805300008
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: nie wymagane
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: ilość godzin szkolenia
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: pup.pleszew.ibip.pl; puppleszew.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- PRZEPROWADZENIE KURSU PN. SEKRETARKA - ASYSTENTKA Z NAUKĄ JĘZYKA ANGIELSKIEGO
Dodano: 2016-07-27 - brukarz
Dodano: 2016-06-22 - Wykonanie usługi w zakresie przeprowadzenia 3 szkoleń dla 30 osób bezrobotnych
Dodano: 2016-06-13 - Sprzedawca sklepu wielkopowierzchniowego
Dodano: 2016-06-09 - spawanie metodą MAG i TIG
Dodano: 2016-06-09 - PRZEPROWADZENIE KURSÓW: ZADANIE NR 1: KURS PN. KADRY-PŁACE ZADANIE NR 2: KURS PN. MAŁA KSIĘGOWOŚĆ
Dodano: 2016-06-08 - Sprzedawca sklepu wielkopowierzchniowego
Dodano: 2016-06-01 - Magazynier z obsługą komputera i uprawnieniami na obsługę wózka jezdniowego i wymianą butli gazowej
Dodano: 2016-05-30 - Magazynier z obsługą komputera i uprawnieniami na obsługę wózka jezdniowego i wymianą butli gazowej
Dodano: 2016-05-25 - Operator koparko ładowarki wszystkie typy klasa III
Dodano: 2016-05-19