Przetargi.pl
PCFE.272.51.2012 Organizacja i przeprowadzenie kursu pn.: Kelner barman z językiem angielskim, w ramach projektu pn. Lokalne inicjatywy na rzecz rozwoju regionalnego powiatu gorlickiego i nowosądeckiego

Powiatowe Centrum Funduszy Europejskich ogłasza przetarg

  • Adres: 33-300 Nowy Sącz, ul. Barbackiego 89
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 18 547 67 36 , fax. 18 547 67 36
  • Data zamieszczenia: 2012-10-15
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Powiatowe Centrum Funduszy Europejskich
    ul. Barbackiego 89 89
    33-300 Nowy Sącz, woj. małopolskie
    tel. 18 547 67 36, fax. 18 547 67 36
    REGON: 12109129100000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.pcfe.powiat-ns.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    PCFE.272.51.2012 Organizacja i przeprowadzenie kursu pn.: Kelner barman z językiem angielskim, w ramach projektu pn. Lokalne inicjatywy na rzecz rozwoju regionalnego powiatu gorlickiego i nowosądeckiego
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest organizacja i przeprowadzenie kursu Kelner barman z językiem angielskim w ramach projektu pn. Lokalne inicjatywy na rzecz rozwoju regionalnego powiatu gorlickiego i nowosądeckiego, współfinansowanego przez Szwajcarię w ramach szwajcarskiego programu współpracy z nowymi krajami członkowskimi Unii Europejskiej, Umowa w sprawie Realizacji Projektu nr URP/SPPW/1.1/KIK/06. 2. Określenie przedmiotu zamówienia: 1) Zajęcia (w tym egzamin) odbędą się w terminie od dnia podpisania umowy do dnia 28.02.2013 r. 2) Maksymalna liczba uczestników kursu wynosi 20 osób. Zamawiający utworzy dwie 10-osobowe grupy. Przewiduje się możliwość zmniejszenia liczby uczestników do 7 osób w grupie. 3) Kurs obejmuje 460 godzin (230 godzin dla jednej grupy), w tym dla jednej grupy: a) 105 godzin dotyczących tematyki kelner (45 godzin zajęć teoretycznych i 60 godzin zajęć praktycznych), b) 45 godzin dotyczących tematyki barman (10 godzin zajęć teoretycznych i 35 godzin zajęć praktycznych), c) 80 godzin dotyczących tematyki język angielski (50 godzin zajęć teoretycznych w miejscu realizacji kursu i 30 godzin zajęć e-learning), przy czym jedna godzina zajęć teoretycznych = 45 minut, jedna godzina zajęć praktycznych = 60 minut, jedna godzina zajęć e-learning = 45 minut. 4) Kurs obejmuje zajęcia z zakresu: a) Kultura osobista i etyka zawodowa na stanowisku kelner barman, b) Obsługa przyjęć okolicznościowych, c) Sztuka aranżacji sali, stołów, d) Standardy obsługi klientów, e) Zarys technologii, towaroznawstwo i terminologia, f) Charakterystyka napojów mieszanych (miksologia, dekoracje), g) Organizacja baru, h) Podstawy obsługi klienta, i) Podstawowe zasady BHP, j) Język angielski (na poziomie podstawowym obejmującym w szczególności słownictwo branżowe, komunikację z klientem w zakresie obsługi, przyjmowania zamówień, reklamacji, itp.). 5) Miejsce przeprowadzenia kursu - zajęć teoretycznych i praktycznych: Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych w Nawojowej Nawojowa 348A 33-335 Nawojowa 6) Zamawiający udostępnia bezpłatnie na potrzeby kursu sale szkoleniowe w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych w Nawojowej, w tym w szczególności pracownię gastronomiczną wraz z wyposażeniem. 7) Wykonawca jest zobowiązany pokryć koszty zużycia mediów (prąd, gaz, ścieki, woda) podczas prowadzenia kursu w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych w Nawojowej. Stawka ryczałtowa obejmująca koszt zużycia mediów wynosi 21,00 zł + VAT za jedną godzinę zegarową zajęć. 8) Wykonawca zobowiązany jest zapewnić materiały zużywalne (produkty, surowce) niezbędne do przeprowadzenia zajęć praktycznych w taki sposób, aby uzyskać pożądany efekt kształcenia. 9) Wykonawca zobowiązany jest zapewnić uczestnikom kursu ubezpieczenie NNW. 10) Wykonawca zobowiązany jest zapewnić odzież ochronną dla uczestników kursu oraz ściereczki bawełniane. Zamawiający dysponuje 10 sztukami zapasek barmańskich, które udostępni na potrzeby realizacji kursu. Wykonawca zobowiązany jest zwrócić Zamawiającemu zapaski w stanie w jakim zostaną Wykonawcy wydane. 11) Wykonawca zobowiązany jest zapewnić środki czystości potrzebne w trakcie realizacji zajęć praktycznych (m.in.: ręczniki papierowe, płyn do mycia naczyń, myjki, ściereczki, worki na śmieci). 12) Wykonawcy przysługuje wynagrodzenie za faktycznie przeszkoloną liczbę uczestników. 13) Wykonawca zapewni realizację kursu w sposób rzetelny, tak aby jak największa liczba uczestników zdała egzamin z pozytywnym rezultatem. 14) Wykonawca zobowiązuje się do przeprowadzenia kursu z należytą starannością, zgodnie z zasadami współczesnej wiedzy i obowiązującymi przepisami. 3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia w specyfikacji istotnych warunków zamówienia.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 800000004
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Z uwagi na wartość przedmiotu zamówienia Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.pcfe.powiat-ns.pl/index.php?id=61
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach