Przetargi.pl
obiady w okresie wakacji i/lub ferii zimowych dla dzieci objętych opieką przez OPS w Gliwicach

Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 44-100 Gliwice, ul. Górnych Wałów 9
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 032 4010185, 4010405 , fax. 032 2308027
  • Data zamieszczenia: 2014-04-25
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. Górnych Wałów 9 9
    44-100 Gliwice, woj. śląskie
    tel. 032 4010185, 4010405, fax. 032 2308027
    REGON: 00345197300000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.opsgliwice.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    obiady w okresie wakacji i/lub ferii zimowych dla dzieci objętych opieką przez OPS w Gliwicach
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Zamawiający dopuszcza możliwość dzielenia zamówienia na rejony (7 rejonów): rejon objęty działaniem Filii OPS nr 1, Filii OPS nr 2, Filii OPS nr 3, Punktu Rejonowego OPS nr 1 i 3, Punktu Rejonowego OPS nr 2, Punktu Rejonowego nr 5 oraz Punktu Rejonowego nr 6. 2. Zamawiający dopuszcza możliwość dzielenia zamówienia na okresy: tj. zorganizowania żywienia wyłącznie w okresie wakacji letnich, wyłącznie w okresie ferii zimowych lub łącznie w okresie wakacji letnich i ferii zimowych. 3. Posiłki muszą być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, muszą być zróżnicowane, sporządzane z pełnowartościowych produktów, zapewniać nie mniej niż 800 kcal, w tym: a) białko stanowić ma - ok. 15% posiłku, b) węglowodany stanowić mają - ok. 50-55% posiłku, c) tłuszcze stanowić mają - ok. 30-35% posiłku. 4. Posiłek musi się składać z gorącej, pożywnej zupy w ilości 250 ml, drugiego dania (przez co najmniej 3 dni w tygodniu musi być wydawana potrawa mięsna), napoju w ilości minimum 200 ml oraz odpowiadać normom żywieniowym obowiązującym w punktach zbiorowego żywienia. Zaoferowanie dodatkowego elementu posiłku w postaci owoców (min. 120g), jogurtów (min. 120 g), budyniu (min.150 ml), dodatkowego napoju (min. 200 ml) będzie podlegało ocenie. 5. Posiłki będą wydawane bez przerwy przez minimum 5 dni w tygodniu tj. od poniedziałku do piątku w godzinach 11:00 - 15:00 za wyjątkiem dni świątecznych, ustawowo wolnych od pracy w okresie trwania umowy. Pożądane przez zamawiającego jest wydawanie posiłków przez 7 dni w tygodniu tj. od poniedziałku do niedzieli w godzinach 11:00 - 15:00 za wyjątkiem dni świątecznych, ustawowo wolnych od pracy w okresie trwania umowy. Zaoferowanie wydawania posiłków 7 dni w tygodniu będzie podlegało ocenie. 6. Wydawane posiłki muszą być gorące i podane w odpowiednich i czystych naczyniach. 7. Osoby korzystające z posiłku muszą mieć zapewnioną możliwość spożycia posiłku na miejscu, przy stole w pozycji siedzącej. 8. W przypadku organizowania żywienia przez Wykonawcę w tym samym pomieszczeniu równocześnie osobom nieobjętym zawartą umową dzieci korzystające z posiłku muszą mieć zapewnioną możliwość spożycia obiadu w bezpiecznych warunkach, tj. przy osobnych stolikach bez osób dorosłych. 9. W wyjątkowych przypadkach (np. choroba osoby uprawnionej) należy umożliwić wydanie posiłku na wynos w naczyniach osoby korzystającej z posiłku. 10. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany ilości posiłków do +/- 20% w zależności od potrzeb. 11. Wykonawca zobowiązuje się do realizowania przedmiotu zamówienia wyłącznie w formie gorących posiłków - bez możliwości zamiany na gotówkę oraz wydawania posiłków typu fast-food (np. pizza, zapiekanka, hop-dog, hamburger). 12. Wykonawca zobowiązuje się do wydawania posiłków wyłącznie osobom uprawnionym legitymującym się dokumentem ze zdjęciem (np. legitymacja uczniowska) lub upoważnieniem potwierdzonym przez pracownika socjalnego tutejszego Ośrodka. 13. Zachowanie w tajemnicy uzyskanych informacji na temat podopiecznych OPS w Gliwicach. 14. Zamawiający będzie uiszczał opłatę tylko za faktycznie wydane posiłki, których odbiór potwierdzony zostanie przez osobę uprawnioną. Średnie wydawanie posiłków +/- 20% dla poszczególnych części: część I - 25 posiłków (Rejon objęty działaniem Filii OPS nr 1), część II - 15 posiłków (Rejon objęty działaniem Filii OPS nr 2) część III - 35 posiłków (Rejon objęty działaniem Filii OPS nr 3) część IV - 40 posiłków (Rejon śródmieścia objęty działaniem Punktu Rejonowego OPS nr 1 i 3) część V - 50 posiłków (Rejon objęty działaniem Punktu Rejonowego OPS nr 2) część VI - 50 posiłków (Rejon objęty działaniem Punktu Rejonowego OPS nr 5) część VII - 30 posiłków (Rejon objęty działaniem Punktu Rejonowego OPS nr 6)
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553200009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: dodatkowy element posiłku
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.opsgliwice.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach