Przetargi.pl
Numer sprawy: 4/żywienie/13, Nazwa zadania: Usługa żywienia

Lubuski Szpital Specjalistyczny Pulmonologiczno-Kardiologiczny w Torzymiu Sp. z o.o.- Lubuski Szpital Specjalistyczny Pulmonologiczno-Kardiologiczny NZOZ w Torzymiu ogłasza przetarg

  • Adres: 66-235 Torzym, ul. Wojska Polskiego 52
  • Województwo: lubuskie
  • Telefon/fax: tel. 68 3416300 , fax. 68 3416301
  • Data zamieszczenia: 2013-07-03
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Lubuski Szpital Specjalistyczny Pulmonologiczno-Kardiologiczny w Torzymiu Sp. z o.o.- Lubuski Szpital Specjalistyczny Pulmonologiczno-Kardiologiczny NZOZ w Torzymiu
    ul. Wojska Polskiego 52 52
    66-235 Torzym, woj. lubuskie
    tel. 68 3416300, fax. 68 3416301
    REGON: 08046718700000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.szpitaltorzym.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Szpital Sp. z o.o.

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Numer sprawy: 4/żywienie/13, Nazwa zadania: Usługa żywienia
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest usługa całodobowego żywienia pacjentów szpitala w ilości około 59 000 osobodni w ciągu roku (12 miesięcy od podpisania umowy). Wykonawca przygotowuje posiłki z własnych produktów i surowców, z uwzględnieniem zaleceń dietowych i obowiązujących norm żywienia. Przygotowanie całodziennego wyżywienia dla pacjentów szpitala zgodnie z warunkami określonymi w Ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. (Dz. U.Nr 171, poz.1225 z póź. zm.) oraz z obowiązującymi normami HACCP i GHP. Posiłki winny spełniać wymagania diet obowiązujących w żywieniu szpitalnym. Racje pokarmowe, ich wartość kaloryczną, zawartość składników odżywczych, określają załączniki do zarządzenia ministra zdrowia i opieki społecznej z dnia 24 czerwca 1974 r w sprawie ustalenia racji pokarmowych w całodziennym wyżywieniu określonych grup ludności (Dz. U. MZiOS Nr 16 z1974r poz.69) oraz wykaz norm dziennych racji pokarmowych dla zakładów służby zdrowia opracowanych przez Instytut Żywności i Żywienia w Warszawie . Świadczenie usługi w zakresie całodobowego żywienia pacjentów obejmuje: Przygotowanie, gotowanie i dostarczenie gotowych posiłków do siedziby zamawiającego z podziałem na diety według zamówień z poszczególnych Oddziałów.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.szpitaltorzym.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach