Przetargi.pl
Najem kuchni i stołówki szkolnej wraz z wyposażeniem oraz dostawa obiadów dla uczniów w Szkole Podstawowej nr 12 w Lesznie, najem stołówki i dostawa obiadów dla uczniów w Szkole Podstawowej nr 13 w Lesznie, dostawa obiadów dla uczniów w Gimnazjum nr 7 w Lesznie i Gimnazjum nr 8 w Lesznie

Szkoła Podstawowa nr 12 im. gen. dyw. Stefana Roweckiego "Grota" ogłasza przetarg

  • Adres: 64-100 Leszno, ul. Rumuńska 6/AB
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 65 520 02 30 , fax. 65 520 02 30
  • Data zamieszczenia: 2012-12-06
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Szkoła Podstawowa nr 12 im. gen. dyw. Stefana Roweckiego "Grota"
    ul. Rumuńska 6/AB 6/AB
    64-100 Leszno, woj. wielkopolskie
    tel. 65 520 02 30, fax. 65 520 02 30
    REGON: 00130722600000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.dwunastka.leszno.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Samorządowa jednostka organizacyjna gminy

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Najem kuchni i stołówki szkolnej wraz z wyposażeniem oraz dostawa obiadów dla uczniów w Szkole Podstawowej nr 12 w Lesznie, najem stołówki i dostawa obiadów dla uczniów w Szkole Podstawowej nr 13 w Lesznie, dostawa obiadów dla uczniów w Gimnazjum nr 7 w Lesznie i Gimnazjum nr 8 w Lesznie
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Wykonawca zobowiązany jest do prowadzenia ściśle określonej działalności gospodarczej związanej z prowadzeniem kuchni i stołówki w Szkole Podstawowej nr 12 w Lesznie przy ul. Rumuńskiej 6ab oraz stołówki w Szkole Podstawowej nr 13 w Lesznie zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi w szczególności HACCP, bhp i ppoż. Wykonawca zobowiązany jest do codziennego, od poniedziałku do piątku, przygotowania i wydawania abonamentowych obiadów dla uczniów i pracowników Szkoły Podstawowej nr 12 w Lesznie, Szkoły Podstawowej nr 13 w Lesznie, Gimnazjum nr 7 w Lesznie i Gimnazjum nr 8 w Lesznie i innych osób, z wyłączeniem dni wolnych od nauki w okresie od 2 stycznia 2013 r. do 31 grudnia 2015 r., w godz. od 10:00 do 15:00. Wszelkie zmiany dotyczące czasu i terminów wydawania posiłków wymagają uprzedniego uzgodnienia stron. Koszty obsługi kuchni, stołówek oraz sprzątania ponosi Wykonawca. Liczba obiadów abonamentowych będzie comiesięcznie ustalana na podstawie zgłoszeń rodziców. Szacunkowa liczba obiadów dla uczniów wynosi: Szkoła Podstawowa nr 12 w Lesznie ok. 90 obiadów, Szkoła Podstawowa nr 13 w Lesznie ok. 65 obiadów, Gimnazjum nr 7 w Lesznie ok. 15 obiadów, Gimnazjum nr 8 w Lesznie ok. 15 obiadów. Wykonawca zobowiązany jest do ustalenia proponowanej ceny brutto jednego obiadu dla jednego ucznia, przy założeniu, że cena stanowi sumę dwóch składników; opłaty za obiad dla ucznia tzw. wsad do kotła i dopłaty za przygotowanie obiadu. Wykonawca zobowiązany jest do ustalenia opłaty za posiłek wydawany uczniowi szkoły zgodnie z art. 67a. ust.4 ustawy z dnia 7 września 1992r. o systemie oświaty, gdzie określono jej maksymalną wysokość. Nie może być ona wyższa niż koszty tzw. wsadu do kotła, czyli koszty zakupu produktów użytych do przygotowania posiłku. Do opłaty pobieranej za posiłek ucznia nie wlicza się pozostałych kosztów przygotowania posiłku, czyli wynagrodzeń pracowników stołówki i składek od nich naliczanych oraz kosztów utrzymania stołówki. W związku z tym Wykonawca zobowiązany jest do udokumentowania w cyklu dwumiesięcznym kosztów tzw. wsadu do kotła obiadu ucznia. Wykonawca zobowiązany jest do określenia kosztów dopłaty za przygotowanie obiadu dla ucznia, przy założeniu, że wysokość dopłaty za przygotowanie nie może przekraczać kwoty dwóch złotych do jednego obiadu. Wykonawca zobowiązany jest do wyposażenia na własny koszt, po uzyskaniu zgody Szkoły, pomieszczeń w brakujące urządzenia niezbędne do prowadzenia stołówki. Urządzenia po okresie trwania umowy pozostają własnością Wykonawcy. Wykonawca zobowiązany jest do wyposażenia stołówek w naczynia wielorazowego użytku niezbędne do spożywania posiłków, na których będą podawane posiłki. Wykonawca zobowiązany jest do uiszczania oprócz czynszu kosztów i opłat eksploatacyjnych, takich jak: podatek od nieruchomości naliczany zgodnie z odrębnymi przepisami oraz opłatę za zużycie wody, gazu i energii elektrycznej, itp. Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia pięciodniowego jadłospisu, który będzie wywieszony w pierwszym dniu tygodnia w stołówce szkoły. Posiłki muszą spełniać normy żywieniowe dla odpowiedniej grupy wiekowej (gramatura i kaloryczność odpowiednia dla dzieci i młodzieży w wieku od 6 do 16 lat) zgodnie przepisami dotyczącymi produkcji żywności. Obiady muszą być minimum dwudaniowe, z surowców tzn. nieprzetworzonego wcześniej mięsa, surowych warzyw (sezonowo, w okresie zimowym dopuszcza się stosowanie mrożonek warzywno owocowych). Nie dopuszcza się produktów typu instant, gotowych sosów i ziemniaków z proszku (typu puree). Jadłospis musi być opracowany w cyklu 20 dniowym. W tygodniowym jadłospisie musi znajdować się codziennie: a) pierwsze danie - zupa (porcja 250 ml), w skład której wchodzi wywar mięsno-kostny i odpowiednie warzywa oraz raz w miesiącu zupa owocowa z surowych lub mrożonych owoców, b) drugie danie 3 obiady z mięsem (porcja 100g), a w pozostałe dni naprzemiennie: ryba(porcja100g), dania mięsno-warzywne, na bazie twarogu, jaj. Nie częściej niż 2 razy w miesiącu podawane będą dania makaronowe, raz na miesiąc naleśniki lub racuchy. W zamian za ziemniaki można stosować ryż lub kaszę. Do obiadów mięsnych, rybnych, na bazie jaj podawane będą surówki lub warzywa (porcja 150g). Wykonawca dostarczać będzie posiłki do szkół na swój koszt i ryzyko za pośrednictwem właściwego transportu do przewozu posiłków zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie normami sanitarno epidemiologicznymi oraz opakowania w taki sposób, aby gwarantowały nienaruszalność. Wykonawca po upływie każdego miesiąca dostarczy faktury do poszczególnych placówek, które będą uregulowane w terminie 21 dni od daty doręczenia. Zapłaty nastąpią przelewem na konto Wykonawcy. Dodatkowe, szczegółowe warunki dotyczące organizacji żywienia dla poszczególnych placówek znajdują się w umowach załącznik nr 5a, 5b, 5c, 5d do SIWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.dwunastka.leszno.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach