Przetargi.pl
mięso

Zakład Karny w Kwidzynie ogłasza przetarg

  • Adres: 82-500 Kwidzyn, ul. Lotnicza 1
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 055 27922945
  • Data zamieszczenia: 2009-12-01
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny w Kwidzynie
    ul. Lotnicza 1 1
    82-500 Kwidzyn, woj. pomorskie
    tel. 055 27922945
    REGON: 00064902500000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Zakład Karny

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    mięso
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Część I - podroby wieprzowe 1.pasztetowa w ilości do 1 500 kg 2.salceson biały w ilości do 2 700 kg 3.kaszanka w ilości do 1 600 kg 4.wątroba wieprzowa w ilości do 1 600 kg Kod CPV 15131134-3 kaszanka i inne wędliny krwiste Część II - wędliny wieprzowe 1.kiełbasa dębicka w ilości do 350 kg 2.kiełbasa krakowska parzona w ilości do 400 kg 3.kiełbasa piwna w ilości do 400 kg 4.kiełbasa żywiecka w ilości do 400 kg 5.kiełbasa golonkowa w ilości do 350 kg 6.kiełbasa śląska w ilości do 400 kg 7.kiełbasa zwyczajna w ilości do 4 500 kg 8.kiełbasa bigosowa w ilości do 3 000 kg 9.kiełbasa biała parzona w ilości do 3 000 kg 10.kiełbasa janowiecka w ilości do 350 kg 11.kiełbasa mortadela w ilości do 4 000 kg 12.Parówka cienka wieprzowa w ilości do 3 000 kg 13.kiełbasa serdelowa w ilości do 3 000 kg 14.kiełbasa toruńska w ilości do 3 000 kg 15.kiełbasa metka w ilości do 1 600 kg 16.kiełbasa mielonka w ilości do 2 700 kg Kod CPV 15131130-5 wędliny Część III - wyroby wieprzowe 1.kości schabu w ilości do 4 000 kg 2.słonina wędzona w ilości do 800 kg 3.boczek wędzony w ilości do 800 kg Kod CPV 15113000-3 wieprzowina Część IV - mięso wieprzowe 1.mięso mielone wieprzowo-wołowe o składzie 50% mięso wieprzowe i 50% mięso wołowe, bez ścięgien, skór i kości, opakowanie 5 kg zamykane hermetycznie w ilości do 3 000 kg 2.mięso gulaszowe wieprzowe bez ścięgien, skór i kości, opakowanie 5 kg, zamykane hermetycznie w ilości do 3 000 kg Kod CPV 15113000-3 wieprzowina Część V - mięso wołowe 1.mięso gulaszowe wołowe bez ścięgien, skór i kości, opakowanie 5 kg zamykane hermetycznie w ilości do 5 500 kg Kod CPV 15131620 - 7 wołowina mielona Część VI - wyroby drobiowe 1.serdelki drobiowe w ilości do 3 000 kg 2.kiełbasa drobiowa w ilości do 3 000 kg 3.szynka drobiowa prasowana w ilości do 400 kg 4.mielonka drobiowa blok w ilości do 3 000 kg 5.krakowska drobiowa w ilości do 400 kg Kod CPV 15131500-0 produkty drobiowe
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151311343
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 9 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Ustala się wadium w wysokości 2 % wartości zamówienia tj. 10 196,78 zł (słownie: dziesięć tysięcy sto dziewięćdziesiąt sześć złotych 78/100) na poszczególne części zamówienia : Część I - podroby wieprzowe - 838,20 zł Część II - wędliny wieprzowe - 5 269,30 zł Część III -wyroby wieprzowe - 322,88 zł Część IV - mięso wieprzowe - 996,00 zł Część V - mięso wołowe - 1166,00 zł Część VI - wyroby drobiowe - 1604,40 zł
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Warunki udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają następujące warunki: posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponujący potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia Ocena spełnienia warunków w postępowaniu o zamówienie publiczne Z ubiegania się o zamówienia publiczne wyklucza się wykonawców którzy: nie spełniają warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne z art. 22 Prawa zamówień publicznych, nie spełniają warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne, o których mowa w art. 24 ust 1 Prawa zamówień publicznych, wykonywali bezpośrednio czynności związane z przygotowaniem prowadzonego postępowania, lub posługiwali się w celu sporządzenia oferty osobami uczestniczącymi w dokonywaniu tych czynności chyba, że udział tych wykonawców w postępowaniu nie utrudnia uczciwej konkurencji, złożyli nieprawdziwe informacje mające wpływ na wynik prowadzonego postępowania nie złożyli oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu lub dokumentów potwierdzających spełnianie tych warunków z zastrzeżeniem art. 26 ust.3 Prawa zamówień publicznych, nie wnieśli wadium, w tym również na przedłużony okres związania ofertą, lub nie zgodzili się na przedłużenie okresu związania ofertą.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych, wykonawca składa następujące dokumenty: oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu zawarte w formularzu ofertowym - załącznik nr 1 do niniejszej specyfikacji. aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej (wystawiane nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert) dowód wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach