Przetargi.pl
dostawa mięsa i wyrobów mięsnych

Zakład Karny w Kwidzynie ogłasza przetarg

  • Adres: 82-500 Kwidzyn, ul. Lotnicza 1
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 055 27922945
  • Data zamieszczenia: 2013-09-05
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny w Kwidzynie
    ul. Lotnicza 1 1
    82-500 Kwidzyn, woj. pomorskie
    tel. 055 27922945
    REGON: 00064902500000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Zakład Karny

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    dostawa mięsa i wyrobów mięsnych
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Część I - podroby wieprzowe 1.pasztetowa w ilości do 3 800 kg - w formie walca o średnicy od 4 cm do 6 cm, pakowana w osłonce, 2.salceson biały w ilości do 1 800 kg - w formie walca o średnicy od 6 cm do 8 cm, pakowany w osłonce, 3.salceson czarny w ilości do 1 800 kg - w formie walca o średnicy od 6 cm do 8 cm, pakowany w osłonce, 4.kaszanka w ilości do 1 100 kg - w formie walca, pakowana w osłonce, Kod CPV 15131134-3 kaszanka i inne wędliny krwiste Część II - wędliny wieprzowe 1. kiełbasa dębicka w ilości do 300 kg - w formie walca o średnicy od 6 cm do 8 cm, pakowana w osłonce, 2. kiełbasa kanapkowa w ilości do 300 kg - w formie walca lub bloku o średnicy od 6 cm do 8 cm, pakowana w osłonce, 3. kiełbasa piwna w ilości do 300 kg -w formie walca o średnicy od 6 cm do 8 cm, pakowana w osłonce, 4. kiełbasa żywiecka w ilości do 300 kg - w formie walca o średnicy od 6 cm do 8 cm, pakowana w osłonce, 5. kiełbasa golonkowa w ilości do 300 kg - w formie walca o średnicy od 6 cm do 8 cm, pakowana w osłonce, 6. kiełbasa śląska w ilości do 300 kg - w formie walca o średnicy od 3 cm do 4 cm, pakowana w osłonce naturalnej, 7. kiełbasa zwyczajna w ilości do 3 800 kg - w formie walca o średnicy od 3 cm do 4 cm, pakowana w osłonce naturalnej, 8. kiełbasa bigosowa w ilości do 3 500 kg - w formie walca o średnicy od 3 cm do 4 cm, pakowana w osłonce naturalnej, 9. kiełbasa biała parzona w ilości do 4 000 kg - w formie pęta o wadze ok 0,1 kg/szt, pakowana w osłonce naturalnej, 10. kiełbasa janowiecka w ilości do 300 kg - w formie walca o średnicy od 4 cm do 6 cm, pakowana w osłonce, 11. parówka cienka wieprzowa w ilości do 4 000 kg - w formie walca o średnicy od 2 cm do 3 cm, pakowana w osłonce, 12. kiełbasa toruńska w ilości do 300 kg - w formie walca o średnicy od 4 cm do 6 cm, pakowana w osłonce naturalnej, 13. kiełbasa metka w ilości do 1 800 kg - w formie walca o średnicy od 4 cm do 6 cm, pakowana w osłonce, 14.kiełbasa metka łososiowa w ilości do 1 800 kg w formie walca o średnicy od 4 cm do 6 cm, pakowana w osłonce, 15.kiełbasa boczek wędzony mielony w ilości do 3 800 kg - w formie walca o średnicy od 4 cm do 6 cm, pakowana w osłonce, 16.kiełbasa mielonka w ilości do 1 800 kg - w formie walca o średnicy od 6 cm do 8 cm, pakowana w osłonce, 17.kiełbasa zielonogórska w ilości do 300 kg - w formie walca o średnicy od 6 cm do 8 cm, pakowana w osłonce, 18.mortadela z papryką w ilości do 1 800 kg - w formie walca o średnicy od 6 cm do 8 cm, pakowana w osłonce, 19.kiełbasa codzienna w ilości do 3 800 kg - w formie walca o średnicy od 3 cm do 4 cm, pakowana w osłonce naturalnej, Kod CPV 15131130-5 wędliny Część III - wyroby wieprzowe 1.słonina wędzona w ilości do 1 100 kg 2.boczek wędzony w ilości do 500 kg 3.podgardle wędzone w ilości do 1 100 kg Kod CPV 15113000-3 wieprzowina Część IV - mięso wieprzowe 1.mięso mielone wieprzowo-wołowe o składzie 50% mięso wieprzowe i 50% mięso wołowe, bez ścięgien, skór i kości, opakowanie do 5 kg zamykane hermetycznie - w ilości do 2 800 kg 2.mięso gulaszowe wieprzowe bez ścięgien, skór i kości, opakowanie do 5 kg, zamykane hermetycznie - w ilości do 3 000 kg Kod CPV 15113000-3 wieprzowina Część V - mięso wołowe 1.mięso gulaszowe wołowe bez ścięgien, skór i kości, opakowanie do 5 kg zamykane hermetycznie - w ilości do 4 000 kg Kod CPV 15131600-1 produkty wołowe i cielęce Część VI - wyroby drobiowe 1.serdelki drobiowe w ilości do 4 000 kg - w formie walca o średnicy od 3 cm do 4 cm, pakowana w osłonce naturalnej, 2.kiełbasa drobiowa w ilości do 1 800 kg - w formie walca lub bloku o średnicy od 6 cm do 10 cm, pakowana w osłonce, 3.szynka drobiowa w ilości do 350 kg - w formie walca o średnicy od 6 cm do 8 cm, pakowana w osłonce, 4.krakowska drobiowa w ilości do 350 kg - w formie walca o średnicy od 6 cm do 8 cm, pakowana w osłonce, 5.paluszki drobiowe w ilości do 350 kg - w formie walca o średnicy od 2cm do 3 cm, pakowana w osłonce, 6.żywiecka drobiowa w ilości do 350 kg - w formie walca o średnicy od 6 cm do 8 cm, pakowana w osłonce, Kod CPV 15131500-0 produkty drobiowe Część VII podroby drobiowe 1.wątroba drobiowa w ilości do 1 300 kg 2.serca drobiowe w ilości 1 300 kg Kod CPV 15131500-0 produkty drobiowe Część VIII mięso drobiowe 1.mięso gulaszowe drobiowe opakowanie do 5 kg zamykane hermetycznie w ilości do 450 kg Kod CPV 15131500 - produkty drobiowe
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151311343
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Ustala się wadium w wysokości 2 % wartości zamówienia brutto tj. 9 343,43 zł słownie: dziewięć tysięcy trzysta czterdzieści trzy złote 43 /100 na poszczególne części zamówienia : Część I - podroby wieprzowe - 809,24 zł Część II - wędliny wieprzowe - 4 657,80 zł Część III -wyroby wieprzowe - 296,10 zł Część IV - mięso wieprzowe - 1 073,10 zł Część V - mięso wołowe - 1 050,00 zł Część VI - wyroby drobiowe - 1 043,49 zł Część VII - podroby drobiowe - 300,30 zł Część VIII - mięso drobiowe - 113,40 zł Przy wnoszeniu wadium Wykonawca winien podać nazwę przedmiotu zamówienia oraz numer swego konta, na które należy zwrócić wadium. Wykonawca wnosi wadium: 1.w pieniądzu 2.w poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo- kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym (oryginał) 3.gwarancjach bankowych (oryginał) 4.gwarancjach ubezpieczeniowych (oryginał) 5.poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6B ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 roku o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz.U. Nr 109, poz. 1158 z późn. zm.). Wadium wnosi się przed upływem terminu składania ofert. Wadium wpłacane w pieniądzu musi zostać wpłacone w kasie Zakładu Karnego w Kwidzynie albo przelane lub wpłacone na rachunek Zamawiającego: NBP O. Gdańsk 48 1010 1140 0050 5013 9120 0000 z adnotacją Wadium nr sprawy 220/10/13 - część ...... O uznaniu przez Zamawiającego, że wadium w pieniądzu wniesiono w wymaganym terminie, decyduje data wpływu środków na rachunek Zamawiającego. Zamawiający zatrzymuje wadium wraz z odsetkami, jeżeli Wykonawca, którego oferta została wybrana: odmówił podpisania umowy w sprawie zamówienia publicznego na warunkach określonych w ofercie, zawarcie umowy w sprawie zamówienia publicznego stało się niemożliwe z przyczyn leżących po stronie Wykonawcy Zamawiający zatrzymuje wadium wraz z odsetkami, jeżeli wykonawca w odpowiedzi na wezwanie, o którym mowa w art. 26 ust.3 ustawy Pzp, nie złożył dokumentów lub oświadczeń, o których mowa w art. 25 ust,1, lub pełnomocnictw, chyba że udowodni, że wynika to z przyczyn nieleżących po jego stronie. Zamawiający dokona zwrotu wadium zgodnie z warunkami określonymi w art. 46 ustawy Prawo zamówień publicznych.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach