KRAJOWY OŚRODEK WSPARCIA ROLNICTWA ogłasza przetarg
- Adres: 01-207 Warszawa, ul. Karolkowa 30
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel.
- Data zamieszczenia: 2022-08-12
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: KRAJOWY OŚRODEK WSPARCIA ROLNICTWA
ul. Karolkowa 30
01-207 Warszawa, woj. mazowieckie
REGON: 367849538 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.kowr.gov.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Kompleksowa obsługa kulinarna polskiego stoiska narodowego podczas targów SIAL Paris 2022 w Paryżu we Francji w dniach 15-19 października 2022r. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest kompleksowa obsługa kulinarna polskiego stoiska narodowego, organizowanego przez Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa, podczas targów SIAL Paris 2022 w Paryżu we Francji w dniach 15-19 października 2022 r. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55300000-3
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. Warunek udziału w postępowaniu dotyczący zdolności zawodowej w zakresie doświadczenia Wykonawcy zostanie spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich 4 lat, licząc wstecz od dnia, w którym upływa termin składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wykonał, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych – wykonuje, co najmniej dwie usługi, z których każda polegała na przeprowadzeniu poza granicami Rzeczypospolitej Polskiej pokazów kulinarnych w języku angielskim, o wartości każdej usługi nie mniejszej niż 40000,00 PLN brutto.Uwaga 1: Jeżeli wartość usługi jest wyrażona w walucie innej niż PLN, w celu oceny spełniania ww. warunku udziału w postępowaniu, Zamawiający przeliczy podaną wartość na PLN według średniego kursu Narodowego Banku Polskiego obowiązującego w dniu publikacji ogłoszenia o zamówieniu w Biuletynie Zamówień Publicznych, a jeżeli w tym dniu nie publikowano kursu tej waluty – według ostatniego średniego kursu Narodowego Banku Polskiego przed dniem publikacji ogłoszenia o zamówieniu w Biuletynie Zamówień Publicznych.Uwaga 2: W przypadku usługi wykonywanej, której realizacja nie zakończyła się przed upływem terminu składania ofert, Wykonawca może wykazać tylko zakres i wartość usługi zrealizowane do upływu terminu składania ofert, co do której może przedstawić dowody potwierdzające jej należyte wykonywanie.2. Warunek udziału w postępowaniu dotyczący zdolności zawodowej w zakresie dysponowania osobami zostanie spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że dysponuje lub będzie dysponował następującymi osobami, które zostaną skierowane do realizacji zamówienia:1) jedną osobą, która:a) posiada wykształcenie gastronomiczne lub w zakresie żywienia człowieka,b) posiada minimum 3 lata doświadczenia na stanowisku szefa kuchni lub zastępcy szefa kuchni;2) jedną osobą, która:a) posiada wykształcenie gastronomiczne lub w zakresie żywienia człowieka;b) posiada minimum 3 lata doświadczenia na stanowisku kucharza lub młodszego kucharza;3) jedną osobą, która posiada doświadczenie w prowadzeniu pokazów kulinarnych w języku angielskim.3. Warunek udziału w postępowaniu, określony w ust. 2 pkt 3 zostanie spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że osoba, o której mowa w ust. 2 pkt 1 lub pkt 2 posiada doświadczenie również w prowadzeniu pokazów kulinarnych w języku angielskim. W takim przypadku Wykonawca nie musi wykazywać, że dysponuje trzecią osobą.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą: 2022-08-23
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Świadczenie usług hotelarsko-gastronomicznych, transportowych oraz wynajmu sal szkoleniowych
Dodano: 2024-04-15 - Usługa kompleksowej obsługi kulinarnej polskiego stoiska narodowego podczas targów Food & Hotel Asia 2024 odbywających się w terminie 23-26 kwietnia 2024 r. w Singapurze
Dodano: 2024-04-04 - Usługi społeczne - Świadczenie usług w zakresie całodziennego wyżywienia osób zatrzymanych i osadzonych w Pomieszczeniach dla Osób Zatrzymanych (PdOZ) garnizonu mazowieckiego
Dodano: 2024-03-29 - Świadczenie usług gastronomicznych oraz cateringowych na terenie Ośrodka w Rucianem – Nidzie wraz z prawem opcji
Dodano: 2024-03-27 - Usługa cateringowa związaną z organizacją spotkania wielkanocnego oraz wigilijnego dla pracowników Oddziału Regionalnego Agencji Mienia Wojskowego w Poznaniu
Dodano: 2024-03-18 - Usługa przygotowania i dostarczania posiłków profilaktyczno – regeneracyjnych dla pracowników Sekcji Terenów Zielonych I Transportu PW
Dodano: 2024-02-27 - Usługi przygotowywania i wydawania w lokalu gastronomicznym Wykonawcy gorących posiłków dla podopiecznych Ośrodka Pomocy Społecznej Dzielnicy Wawer m. st. Warszawy
Dodano: 2024-02-22 - Zakup usług cateringowych w dniu 8 marca 2024 r.
Dodano: 2024-02-16 - Usługi cateringowe świadczone podczas wydarzeń artystycznych organizowanych przez Mazowiecki Teatr Muzyczny im. Jana Kiepury w okresie grudzień 2023 – styczeń 2024
Dodano: 2023-12-29 - Usługi gastronomiczne polegające na przygotowywaniu i wydawaniu gorących posiłków dla klientów Ośrodka Pomocy Społecznej Dzielnicy Bielany m.st. Warszawy w roku 2024
Dodano: 2023-12-27