MINISTERSTWO SPRAW WEWNĘTRZNYCH I ADMINISTRACJI ogłasza przetarg
- Adres: 02-591 Warszawa, ul. Stefana Batorego 5
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel.
- Data zamieszczenia: 2024-06-03
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: MINISTERSTWO SPRAW WEWNĘTRZNYCH I ADMINISTRACJI
ul. Stefana Batorego 5
02-591 Warszawa, woj. mazowieckie
REGON: 012293240 - Adres strony internetowej zamawiającego: https://www.gov.pl/web/mswia
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Zakup usług cateringowych na potrzeby obsługi konferencji i sympozjów organizowanych przez MSWiA - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem Umowy jest świadczenie przez Wykonawcę usług cateringowych na konferencjach, seminariach i sympozjach organizowanych na rzecz Ministerstwa Spraw Wewnętrznych i Administracji odbywających się w siedzibie Zamawiającego, tj. w Warszawie przy ul. Batorego 5 w oraz w innych lokalizacjach na terenie m. st. Warszawy i województwa mazowieckiego wskazanych przez Zamawiającego.2. Przez świadczenie usług cateringowych, o których mowa w ust. 1 Zamawiający rozumie usługę przygotowywania, dostarczania i podawania produktów spożywczych lub posiłków z wykorzystaniem przez Wykonawcę własnych urządzeń, sprzętu, naczyń, produktów w czasie spotkań organizowanych przez Zamawiającego, w następujących formach:1) Przerwa kawowa2) Ciastka bankietowe3) Owoce4) Tartinki5) Szwedzki stół6) Obiad7) Uroczysta kolacja typu VIP o wysokim standardzie8) Aperitif9) Posiłek regeneracyjny w dostawie- zgodnie z Zamówieniami zgłaszanymi na bieżąco przez Zamawiającego w trybie określonym w § 3 ust. 5 - 6 Umowy. Poszczególne formy usług cateringowych mogą być w całości łączone w dowolnych konfiguracjach.3. Przedmiot Umowy, tj. opis usług cateringowych jest określony w Opisie Przedmiotu Zamówienia – Usługi Cateringowe (OPZ) stanowiącym Załącznik nr 1 do Umowy. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55300000-3
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. Zamawiający określa następujące warunki udziału w postępowaniu:1) dot. uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej:W celu potwierdzenia spełniania przez wykonawcę warunków udziału w postępowaniu dotyczących wymaganych uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, Zamawiający żąda:a) zaświadczenia o wpisie do rejestru zakładów podlegających kontroli właściwego państwowego inspektora sanitarnego;b) decyzji właściwego państwowego inspektora sanitarnego zatwierdzającą zakład (firmę) do prowadzenia działalności na rynku spożywczym wraz z wykazem zatwierdzonych pojazdów do transportu;2) dot. zdolności technicznej lub zawodowej:Wykonawca wykaże się należytym wykonaniem, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych wykonywaniem, nie wcześniej niż w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert (a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie), co najmniej dwóch zamówień (umów), którego przedmiotem były usługi cateringowe o wartości co najmniej 300 000 zł brutto każda, w trakcie których były świadczone między innymi usługi cateringowe przy zastosowaniu zasad obsługi dla protokołu dyplomatycznego (np. obsługa delegacji zagranicznych, uroczystości państwowych itp.), przy czym świadczenie usług w ramach jednego zamówienia (umowy) trwało co najmniej 6 miesięcy.Wykonawcy, którzy wspólnie ubiegają się o udzielenie zamówienia, mogą wykazywać się doświadczeniem jednego z nich lub każdego z nich osobno.W przypadku nadal wykonywanych usług Wykonawca powinien wykazać, że świadczenie usług w ramach jednego zamówienia (umowy) trwało co najmniej 6 miesięcy.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą: 2024-06-11
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Świadczenie usługi cateringowej w dniu 30.07.2024 r.
Dodano: 2024-06-14 - Sukcesywna usługa cateringowa z zakresu przygotowania, dostarczania i podawania posiłków na spotkania oraz różne eventy organizowane przez komórki organizacyjne Ministerstwa Cyfryzacji
Dodano: 2024-06-05 - Sukcesywne świadczenie usług cateringowych (śniadania).
Dodano: 2024-05-26 - Obsługa wizyt międzynarodowych oraz innych wydarzeń w zakresie usług gastronomicznych
Dodano: 2024-05-22 - Świadczenie usługi cateringowej polegającej na przygotowaniu i dostarczeniu wyżywienia do siedziby Zamawiającego lub do innego miejsca wskazanego przez Zamawiającego, w granicach m. st. Warszawy
Dodano: 2024-05-22 - Usługi społeczne - Świadczenie usług w zakresie całodziennego wyżywienia osób zatrzymanych i osadzonych w Pomieszczeniach dla Osób Zatrzymanych (PdOZ) garnizonu mazowieckiego
Dodano: 2024-05-17 - Świadczenie usług hotelarsko-gastronomicznych oraz wynajmu sal konferencyjnych wraz z wyposażeniem
Dodano: 2024-05-15 - USŁUGA POŚREDNICTWA POLEGAJĄCA NA SUKCESYWNYM ŚWIADCZENIU REZERWACJI USŁUG CATERINGOWYCH I RESTAURACYJNYCH W KRAJU I ZA GRANICĄ DLA SZKOŁY GŁÓWNEJ MIKOŁAJA KOPERNIKA
Dodano: 2024-05-08 - Sukcesywne świadczenie usług cateringowych (śniadania).
Dodano: 2024-04-29 - Przygotowanie oraz wydawanie gorących posiłków w punkcie żywieniowym.
Dodano: 2024-04-25