Przetargi.pl
Obsługa wizyt międzynarodowych oraz innych wydarzeń w zakresie usług gastronomicznych

Centrum Obsługi Kancelarii Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej ogłasza przetarg

  • Adres: 00-902 Warszawa, Wiejska 10
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2024-05-22
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Centrum Obsługi Kancelarii Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej
    Wiejska 10
    00-902 Warszawa, woj. mazowieckie
    REGON: 142734982
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.co.kprp.pl/

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Obsługa wizyt międzynarodowych oraz innych wydarzeń w zakresie usług gastronomicznych
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest zawarcie umowy ramowej na (zgodnie z poniższym podziałem na części): a) część I - świadczenie usług cateringowych i restauracyjnych w formie przyjęć zasiadanych. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określa OPZ dla danej części - Załącznik nr 9a do SWZ.Przedmiotem zamówienia jest zawarcie umowy ramowej na (zgodnie z poniższym podziałem na części): b) część II - świadczenie usług cateringowych i restauracyjnych w formie przyjęć koktajlowych. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określa OPZ dla danej części - Załącznik nr 9b do SWZ.Przedmiotem zamówienia jest zawarcie umowy ramowej na (zgodnie z poniższym podziałem na części): c) część III – świadczenie usług cateringowych i restauracyjnych w formie przyjęć bufetowych. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określa OPZ dla danej części - Załącznik nr 9c do SWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55300000-3
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1)zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:Wykonawca powinien być wpisany do KRS lub CEIDG, o ile wymóg taki wynika z odrębnych przepisów, lub do jednego z rejestrów zawodowych lub handlowych prowadzonych w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania.2)uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów: Na potwierdzenie spełnienia niniejszego warunku, Zamawiający żąda od Wykonawcy posiadania wpisu do rejestru zakładów, o którym mowa w art. 62 ust. 1 pkt 1) ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia.3)sytuacji ekonomicznej lub finansowej:(...) posiadania opłaconej polisy lub innego dokumentu potwierdzającego, że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia, na jedno lub wszystkie zdarzenia, na sumę gwarancyjną nie mniejszą niż: a)cz. I 300 000,00 zł; b)cz. II 300 000,00 zł; c)cz. III 300 000,00 zł.4)zdolności technicznej lub zawodowej:A.cz. I: Na potwierdzenie spełnienia niniejszego warunku, Zamawiający żąda od Wykonawcy wykazania się wykonaniem, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywaniem z należytą starannością w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert – a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie co najmniej dwóch zamówień w zakresie świadczenia usług restauracyjnych lub cateringowych odpowiadających swoim rodzajem i standardem usługom stanowiącym przedmiot zamówienia – przyjęcia zasiadane, tj. świadczonym na poziomie międzynarodowych spotkań rządowych lub państwowych, w których uczestniczyły osoby: Prezydent lub Prezydenci Państw lub Głowy Państw lub Prezes Rady Ministrów lub Minister Spraw Zagranicznych lub Marszałkowie lub Wicemarszałkowie Sejmu lub Senatu lub Przewodniczący lub Wiceprzewodniczący Parlamentów Państwowych oraz osoby im towarzyszące, a uczestnikami były zawsze przynajmniej dwie wymienione powyżej osoby – jako spotkanie co najmniej dwustronne o charakterze międzynarodowym), przy czym w jednym z nich liczba uczestników wynosiła co najmniej 30 osób oraz w drugim z nich liczba uczestników wynosiła co najmniej 90 osób, a w ramach usługi serwowane były przystawki, co najmniej dwudaniowy obiad oraz desery wraz z napojami własnymi Wykonawcy lub świadczeniobiorcy, a łączna wartość tych wykazanych dwóch usług wynosiła co najmniej 25 000 zł brutto. (...).W cz. II: Na potwierdzenie spełnienia niniejszego warunku, Zamawiający żąda od Wykonawcy wykazania się wykonaniem, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywaniem z należytą starannością w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert – a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie co najmniej czterech zamówień w zakresie świadczenia usług cateringowych odpowiadających swoim rodzajem i standardem usługom stanowiącym przedmiot zamówienia – przyjęcia koktajlowe, tj. świadczonym na poziomie międzynarodowych spotkań rządowych lub państwowych, w których uczestniczyły osoby: Prezydent lub Prezydenci Państw lub Głowy Państw lub Prezes Rady Ministrów lub Minister Spraw Zagranicznych lub Marszałkowie lub Wicemarszałkowie Sejmu lub Senatu lub Przewodniczący lub Wiceprzewodniczący Parlamentów Państwowych oraz osoby im towarzyszące, a uczestnikami były zawsze przynajmniej dwie wymienione powyżej osoby, przy czym liczba gości każdego przyjęcia wynosiła co najmniej 150 osób, a w przynajmniej jednym z przyjęć liczba uczestników wynosiła co najmniej 300 osób, a w ramach usługi serwowane były przystawki o charakterze finger food, napoje, a łączna wartość tych wykazanych czterech usług wynosiła co najmniej 50 000 zł brutto (...).W cz. III: Na potwierdzenie spełnienia niniejszego warunku, Zamawiający żąda od Wykonawcy wykazania się wykonaniem, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywaniem z należytą starannością w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert – a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie co najmniej czterech zamówień w zakresie świadczenia kompleksowych usług cateringowych wraz z usługą przygotowywania posiłków i obsługą kelnerską na potrzeby przyjęć bufetowych i ogrodowych odpowiadających swoim rodzajem i standardem usługom stanowiącym przedmiot zamówienia, tj. przyjęć w których uczestniczyły osoby urzędujące gdy organizowane było przyjęcie: Prezydent lub Prezydenci Państw lub Głowy Państw lub Prezes Rady Ministrów lub Członkowie Rady Ministrów (w randze wicepremiera, ministra) lub Marszałkowie lub Wicemarszałkowie Sejmu lub Senatu lub Przewodniczący lub Wiceprzewodniczący Parlamentów Państwowych lub Parlamentu lub Rady Unii Europejskiej lub ONZ lub NATO lub szefowie zagranicznych misji dyplomatycznych (ambasadorowie) – jako główni przedstawiciele zagranicznych placówek dyplomatycznych oraz osoby im towarzyszące, przy czym w jednym z nich liczba uczestników wynosiła co najmniej 200 osób oraz w drugim z nich liczba uczestników wynosiła co najmniej 600 osób. (...) Łączna wartość wykazanych czterech usług, o których mowa powyżej, wynosiła co najmniej 180 000 zł brutto (...).B.Na potwierdzenie spełnienia niniejszego warunku, Wykonawcy winni udokumentować posiadanie osób zdolnych do wykonania zamówienia poprzez wykazanie, że osoby uczestniczące w wykonaniu zamówienia posiadają odpowiednie kwalifikacje oraz doświadczenie do wykonania zamówienia tj. dysponują lub będą dysponować:W cz. I:i.1 osobą, uczestniczącą w realizacji zamówienia poprzez osobiste kierowanie wykonaniem usługi w zakresie doboru i przygotowania składników, sposobu przygotowania i podania danego dania oraz jego poszczególnych elementów (w zakresie opracowania menu, wyboru produktów i składników, sposobu przygotowania każdego dania i nadzoru nad zespołem przygotowującym potrawy, rozdysponowania od kuchni do wydania obsłudze kelnerskiej potraw), tj. szefem kuchni zatrudnionym przez Wykonawcę, bądź współpracującym z Wykonawcą w innej formie (np. umowa cywilno-prawna), co najmniej 24 miesiące przed upływem terminu składania ofert (...);ii.min. 10 osobami - kelnerami - podającymi bezpośrednio posiłki osobom na przyjęciach, posiadającymi doświadczenie w obsłudze imprez międzynarodowych o randze odpowiadającej przyjęciom wskazanym w warunku określonym w pkt 4) lit. A powyżej (warunek dla cz. I), tj. każda z tych osób uczestniczyła (obsługiwała) poprzez podawanie bezpośrednie posiłków do stołu podczas przynajmniej dwóch tego typu przyjęć (...).iii.1 osobą występującą w charakterze menadżera, która podczas całego okresu realizacji zamówienia będzie odpowiedzialna za bezpośredni kontakt z Zamawiającym i jego przedstawicielami, jak również będzie uczestniczyć w organizacji przyjęć poprzez bezpośredni nadzór nad przygotowaniem sali, w której będzie odbywało się przyjęcie zasiadane, tj. nakryciem stołów, organizacją pracy, personelu pomocniczego oraz kelnerskiego, przy czym osoba ta będzie kierowała bezpośrednio rozdawaniem posiłków przez kelnerów dla wszystkich osób uczestniczących w przyjęciu. Wymagane jest, aby osoba ta posiadała doświadczenie w organizacji co najmniej dwóch przyjęć, o których mowa w warunku określonym pkt 4) lit. A powyżej (warunek dla części I), polegające na bezpośrednim nadzorze nad przygotowaniem sali, w której realizowane były przyjęcia zasiadane, w tym nakrywaniem stołów, jak również organizacji pracy: personelu kucharskiego, personelu pomocniczego oraz kelnerskiego, osoba ta kierowała bezpośrednio rozdawaniem posiłków przez kelnerów dla wszystkich osób uczestniczących w tych przyjęciach (...).W cz. II:i.1 osobą, uczestniczącą w realizacji zamówienia poprzez osobiste kierowanie wykonaniem usługi w zakresie doboru i przygotowania składników, sposobu przygotowania i podania danego dania oraz jego poszczególnych elementów (w zakresie opracowania menu, wyboru produktów i składników, sposobu przygotowania każdego dania i nadzoru nad zespołem przygotowującym potrawy, rozdysponowania od kuchni do wydania obsłudze kelnerskiej potraw), tj. szefem kuchni zatrudnionym przez Wykonawcę bądź współpracującym z Wykonawcą w innej formie (np. umowa cywilno-prawna), co najmniej 24 miesiące przed upływem terminu składania ofert (...);ii.min. 10 osobami - kelnerami - podającymi bezpośrednio pozycje menu osobom na przyjęciach koktajlowych, posiadającymi doświadczenie w obsłudze przyjęć międzynarodowych o randze odpowiadającej przyjęciom wskazanym w warunku określonym w pkt 4) lit. A powyżej (warunek dla cz. II) (...).iii.1 osobą występującą w charakterze menadżera, która podczas całego okresu realizacji zamówienia będzie odpowiedzialna za bezpośredni kontakt z Zamawiającym i jego przedstawicielami, jak również będzie uczestniczyć w organizacji przyjęć poprzez bezpośredni nadzór nad przygotowaniem sali, w której będzie odbywało się przyjęcie koktajlowe, tj. przygotowaniem stołów koktajlowych, organizacją pracy: personelu pomocniczego oraz kelnerskiego, przy czym osoba ta będzie kierowała bezpośrednio rozdawaniem posiłków przez kelnerów (...).W cz. III:i.1 osobą, uczestniczącą w realizacji zamówienia poprzez osobiste kierowanie wykonaniem usługi w zakresie doboru i przygotowania składników, sposobu przygotowania i podania danego dania oraz jego poszczególnych elementów (...), tj. szefem kuchni zatrudnionym przez Wykonawcę bądź współpracującym z Wykonawcą w innej formie (np. umowa cywilno-prawna), co najmniej 24 miesiące przed upływem terminu składania ofert (...).C.Dotyczy tylko części I: Na potwierdzenie spełnienia tego warunku, Zamawiający żąda od Wykonawcy wykazania się dysponowaniem odpowiednim lokalem – restauracją (z możliwością produkcji gastronomicznej – pełne zaplecze kuchenne) na terenie m. st. Warszawy Dzielnicy Śródmieście lub Dzielnicy Mokotów (...).Szczegółowe informacje znajdują się w SWZ.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2024-06-04

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach