Przetargi.pl
Gorący posiłek wraz z usługą podania dla klientów Ośrodka Pomocy Społecznej w Rawiczu i obiadu wraz z dowozem dla osób korzystających ze świadczeń Dziennego Domu Pomocy Społecznej.

Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 63-900 Rawicz, ul. Grota-Roweckiego 4A
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 65 5454037 , fax. 65 5453506
  • Data zamieszczenia: 2015-11-19
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. Grota-Roweckiego 4A 4A
    63-900 Rawicz, woj. wielkopolskie
    tel. 65 5454037, fax. 65 5453506
    REGON: 41020689100000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.ops.rawicz.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Gorący posiłek wraz z usługą podania dla klientów Ośrodka Pomocy Społecznej w Rawiczu i obiadu wraz z dowozem dla osób korzystających ze świadczeń Dziennego Domu Pomocy Społecznej.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.Zamówienie obejmuje przygotowanie, wydanie i umożliwienie spożycia w miejscu wykonywania działalności przez Wykonawcę na terenie miasta Rawicza w lokalu znajdującym się w odległości nie większej niż 2 km od siedziby Ośrodka Pomocy Społecznej w Rawiczu, gorącego posiłku - dla klientów Ośrodka Pomocy Społecznej w Rawiczu. Wydanie i umożliwienie spożycia posiłku w dniach i godzinach: - od poniedziałku do piątku w godzinach od 12:00 do 16:30 - w soboty w godzinach od 11:00 do 14:00 Na gorący posiłek - składa się pierwsze danie z pieczywem lub drugie danie. Możliwość wyboru przez klienta. Szacunkowa ilość przygotowywanych posiłków - około 1.984 miesięcznie. UWAGA; Ilość posiłków określona została szacunkowo na podstawie danych z roku 2014 i 2015 i tak w roku: - 2014 - przygotowano - 23.747 posiłków - 2015 (do 31 października) - przygotowano 19.672 posiłków 2.Przygotowanie i dowóz obiadów - dwudaniowych do Dziennego Domu Pomocy Społecznej ul. Grota Roweckiego 4A w Rawiczu w dniach od poniedziałku do piątku w godz. 12:30 do 13:00. Dostarczanie wraz z obiadem do Dziennego Domu Pomocy Społecznej próbek do badań SANEPiDU zgodnych i wymaganych przez Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 17 kwietnia 2007r. w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakład żywienia zbiorowego typu zamkniętego (Dz. U. Nr 80, poz. 545 ze zm) Odbiór odpadków pokonsumpcyjnych. Na obiad składają się: 1) pierwsze danie -zupa ( w każdym dniu tygodnia inna) 2) drugie danie - dwa razy w tygodniu - obiad drugodaniowy mięsny ( danie mięsne musi występować w co najmniej czterech rodzajach nie powtarzających się w przeciągu dwóch tygodni; do dań mięsnych nie zalicza się wątróbki, kaszanki, bigosu) - dwa razy w tygodniu - obiad drugodaniowy z jajkiem, rybą , wątróbką, kaszanką, bigosem, białym serem - w każdym tygodniu inne dania). - raz w tygodniu naleśniki, placki ziemniaczane, pierogi, spaghetti, fasolka po bretońsku itp.- w każdym tygodniu inne danie). Do posiłków drugodaniowych mają być podawane przemiennie w danym tygodniu surówki i jarzyny gotowane. W tym samym tygodniu dany rodzaj surówki lub jarzyn gotowanych nie może się powtórzyć. Do posiłków drugodaniowych co najmniej dwa razy w tygodniu mają być podawane ziemniaki, w trzecim dniu może być podana kasza, ryż, kluski lub makaron (obowiązek ten nie dotyczy dni, w których podawane będą naleśniki, placki ziemniaczane, pierogi itp.). Gramatura posiłku - ziemniaki (kasza, kluski, ryż lub makaron) 250 g. mięso, ryba, wątróbka, kaszanka, bigos 100 g + surówka (jarzyny gotowane)130g - naleśniki, placki ziemniaczane, pierogi, spaghetti, twaróg, fasolka po bretońsku od 300 g do 350 g - zupa 450 g Szacunkowa ilość przygotowywanych obiadów - około 226 miesięcznie. UWAGA; Ilość obiadów określona została szacunkowo na podstawie danych z roku 2014 i roku 2015 : - 2014 - przygotowano 3.083 posiłków - 2015 ( do 31 października ) przygotowano 2.287 posiłków
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Doświadczenie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.ops.rawicz.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach