Przetargi.pl
Dzierżawa pomieszczeń kuchennych i świadczenie usług cateringowych w zakresie przygotowania i dostawy gotowych posiłków jednodaniowych dla dzieci uczęszczających do Szkoły Podstawowej nr 4 im. Henryka Sienkiewicza w Gorzowie Wlkp., w roku szkolnym 2013/2014.

Szkoła Podstawowa Nr 4 ogłasza przetarg

  • Adres: 66-400 Gorzów Wlkp., ul. Kobylogórska 110
  • Województwo: lubuskie
  • Telefon/fax: tel. 95 7239 621 , fax. 95 7239 621
  • Data zamieszczenia: 2013-08-02
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Szkoła Podstawowa Nr 4
    ul. Kobylogórska 110 110
    66-400 Gorzów Wlkp., woj. lubuskie
    tel. 95 7239 621, fax. 95 7239 621
    REGON: 21119256500000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sp4.kie.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Jednostka Organizacyjna Samorządu Terytorialnego nie posiadająca osobowości prawnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dzierżawa pomieszczeń kuchennych i świadczenie usług cateringowych w zakresie przygotowania i dostawy gotowych posiłków jednodaniowych dla dzieci uczęszczających do Szkoły Podstawowej nr 4 im. Henryka Sienkiewicza w Gorzowie Wlkp., w roku szkolnym 2013/2014.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest: Dzierżawa pomieszczeń kuchennych szkoły oraz usługa cateringowa realizowana w okresie od dnia 9 września 2013 do 26 czerwca 2014 z wyłączeniem dni świątecznych, okresu ferii zimowych w roku szkolnym 2013/2014, dni oznaczonych przerw (m. innymi dni wolnych od zajęć dydaktyczno-opiekuńczych) oraz dni o których Zamawiający poinformuje Wykonawcę zgodnie z kalendarzem danego roku szkolnego. Wykonawca będzie dzierżawił pomieszczenia kuchenne szkoły i przygotowywał posiłki na miejscu. Wykonawca będzie wytwarzał posiłki zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz ponosił pełna odpowiedzialność za ich przestrzeganie. Temperatura posiłku winna mieścić się w granicach 60-75 stopni C. Wykonawca dostarczy szczelne pojemniki na odpady żywnościowe. Po spożyciu posiłków Wykonawca usunie z terenu szkoły odpady żywnościowe. Jadłospis będzie układany przez Wykonawcę (zaleca się różnorodność i niepowtarzalność dziennych zestawów żywieniowych) przez okres minimum 10 dni i dostarczony Zamawiającemu. Wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Zamawiającego będą brane pod uwagę przez Wykonawcę. Dzienny jadłospis obejmuje jednodaniowy obiad - 4 razy w tygodniu drugie danie i kompot 1 raz w tygodniu zupa, pieczywo i owoc lub drożdżówka. Danie mięsne co najmniej 3 razy w tygodniu. Każdy gorący posiłek ma zawierać co najmniej 1000kcal.Potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych mało przetworzonych, z ograniczoną ilością substancji dodatkowych-konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych- w jadłospisie powinny przeważać potrawy gotowane, pieczone i duszone, okazjonalnie smażone. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania i dostarczenia posiłków o najwyższym standardzie na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwa zgodnie z normami HACCP oraz normach jakościowych. Przy planowaniu posiłków należy uwzględniać zalecaną wartość energetyczną oraz uwzględnić normy produktów dla dzieci w wieku 5-12 lat. Określone ilości posiłków są szacunkowe i służyć będą jedynie do obliczenia wartości progowej umowy. Szacowana liczba dziennych obiadów wyniesie 100 sztuk.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sp4.kei.pl zakładka AKTUALNOŚCI
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach