Miasto Kalety ogłasza przetarg
- Adres: 42-660 Kalety, ul. Żwirki i Wigury 2
- Województwo: śląskie
- Telefon/fax: tel. 34 3527630 , fax. 34 3527635
- Data zamieszczenia: 2011-08-01
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Miasto Kalety
ul. Żwirki i Wigury 2 2
42-660 Kalety, woj. śląskie
tel. 34 3527630, fax. 34 3527635
REGON: 15139870600000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.kalety.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dzierżawa pomieszczeń i wyposażenia oraz prowadzenie stołówki i kuchni szkolnej w Publicznej Szkole Podstawowej nr 1 w Kaletach - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Po wydzierżawieniu od szkoły pomieszczeń kuchni oraz stołówki Dzierżawca zobowiązany będzie do prowadzenia stołówki na następujących zasadach: codzienne przygotowanie zgodnie z normami żywieniowymi i wydawanie obiadów dla żywienia zbiorowego dla uczniów PSP nr 1 w Kaletach od godziny 12.30 do godziny 14.30, z wyłączeniem dni wolnych od nauki. Wszelkie zmiany dotyczące czasu i terminów wydawania posiłków wymagają wcześniejszego uzgodnienia obu stron. Orientacyjna ilość codziennie wydawanych obiadów wynosi 150. Liczba ta w trakcie okresu dożywiania może ulec zmianie, co może wpłynąć na zwiększenie jak i na zmniejszenie liczby posiłków, koszt jednego pełnowartościowego obiadu dla ucznia może wynosić maksymalnie 7,00 zł. koszt obiadów dla nauczycieli, pracowników i osób innych wg własnej kalkulacji, miesięczna stawka czynszu nie może być niższa niż 200,00 zł brutto, utrzymanie czystości i porządku na terenie stołówki i kuchni zgodnie z wymogami odpowiednich służb, udostępnienie stołówki na zorganizowanie szkolnych imprez okolicznościowych, zabezpieczenie obsługi gastronomicznej podczas szkolnych uroczystości okolicznościowych, zgłaszanych przez Dyrektora PSP 1, za dodatkową opłatą, regulowaną oddzielną umową, doposażenia na własny koszt wynajętego pomieszczenia w urządzenia niezbędne do prowadzenia działalności gospodarczej urządzenia te pozostają przez okres trwania umowy i są po jej wygaśnięciu własnością Oferenta, na własny koszt Oferent będzie przeprowadzał konserwacje, remonty bieżące i kapitalne urządzeń wydzierżawionych z częstotliwością zgodną z technologią użytkowania tych urządzeń, na własny koszt Oferent będzie przeprowadzał niezbędne naprawy i remonty dzierżawionych pomieszczeń w uzgodnieniu z dyrektorem szkoły, zostanie dokonany rozdział mediów prąd, woda, pomiędzy szkołą a blokiem kuchennym poprzez instalację podliczników przez uprawnione do tego osoby. Dzierżawca będzie rozliczany za zużycie mediów na podstawie wskazań podliczników. Opłatę za wywóz nieczystości stałych Najemca zrealizuje we własnym zakresie. po zakończeniu umowy nastąpi komisyjny odbiór dzierżawionych przez oferenta pomieszczeń, strony zastrzegają sobie prawo wcześniejszego rozwiązania umowy, za uprzednim 3 miesięcznym wypowiedzeniem, Oferent zobowiązany jest do przestrzegania zapisów ustawy o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi, Oferent zobowiązany jest do zatrudnienia na umowę o pracę jedną osobę obecnie pracującą w kuchni w PSP 1 w Kaletach przez cały czas trwania umowy, na podstawie art. 23 1 Kodeksu pracy. Łączna powierzchnia kuchni, stołówki wraz z pomieszczeniami pomocnaniczymi wynosi: 170,08 m2. Zestawienie pomieszczeń objętych powyższym zakresem usług zawarte jest w załączniku nr 1 do SIWZ. Szczegółowy wykaz sprzętu i wyposażenia znajdującego się w wynajmowanych pomieszczeniach zawarty jest w załączniku nr 2 do SIWZ. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553220003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: nie dotyczy
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.psp1.kalety.net
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przetarg nieograniczony nr 20/PN/16 na świadczenie usługi całodziennego żywienia pacjentów Szpitala Miejskiego w Rudzie Śląskiej Sp. z o.o
Dodano: 2016-05-19 - świadczenie usług polegających na sprzedaży i dostarczaniu obiadów do ośrodka wsparcia w Gliwicach
Dodano: 2016-01-07 - Przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków dla osób dorosłych korzystających ze schronienia w Noclegowni przy ul. Kosynierów 26 w Bytomiu
Dodano: 2015-12-07 - Usługa gastronomiczna w Domu Pomocy Społecznej SENIOR: im. Jana Kaczmarka w Czeladzi
Dodano: 2015-12-03 - Świadczenie usług w zakresie przygotowywania i dostarczania posiłków dla mieszkańców Domu Spokojnej Starości w Cieszynie w 2016 roku
Dodano: 2015-12-03 - Przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków dla maksymalnie 60 osób dorosłych z Terenowego Punktu Pomocy Środowiskowej nr 10
Dodano: 2015-12-01 - Przygotowanie i wydawanie posiłków osobom tego pozbawionym, korzystającym z pomocy społecznej na terenie Gminy Miasta Częstochowy
Dodano: 2015-11-23 - Przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków dla osób dorosłych objętych pomocą społeczną MOPR w Bytomiu z podziałem na pięć części
Dodano: 2015-11-12 - Przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków dla maksymalnie 30 osób dorosłych z Terenowego Punktu Pomocy Środowiskowej nr 7 objętych pomocą społeczną MOPR w Bytomiu
Dodano: 2015-04-09 - Przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków dla osób dorosłych objętych pomocą społeczną MOPR w Bytomiu z podziałem na pięć części
Dodano: 2015-01-29