Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg
- Adres: 63-900 Rawicz, ul. Grota-Roweckiego 4A
- Województwo: wielkopolskie
- Telefon/fax: tel. 065 5454037 , fax. 065 5453506
- Data zamieszczenia: 2011-07-26
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
ul. Grota-Roweckiego 4A 4A
63-900 Rawicz, woj. wielkopolskie
tel. 065 5454037, fax. 065 5453506
REGON: 41020689100000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.ops.rawicz.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
DOŻYWIANIE UCZNIÓW Z TERENU GMINY RAWICZ - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Zamówienie obejmuje przygotowanie i dostawę posiłków dla uczniów szkół z terenu Gminy Rawicz zgodnie z wymaganiami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010r. Nr 136, poz.914 ze zm.) oraz ustawy z dnia 14 marca 1985r. o Państwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz. U. z 2006r. Nr 122, poz. 851 ze zm.), rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 17.04.2007r. w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakłady żywienia zbiorowego typu zamkniętego (Dz. U. Nr 80, poz. 545 ) oraz niniejszej specyfikacji. Zakres zamówienia : I.Przygotowanie posiłków w dniach od poniedziałku do piątku. 1.Rodzaj posiłku: -dwa razy w tygodniu posiłek - w formie zupy Rodzaj zupy - grochówka z wkładką ( kiełbasa zwyczajna) + pieczywo - krupnik z ziemniakami zabielany + pieczywo - pomidorówka z ryżem + jogurt - jarzynowa ( 7 składnikowa) zabielona + pieczywo - ogórkowa zabielana + pieczywo - barszcz ukraiński + jogurt - kapuśniak + pieczywo - rosół z makaronem + mięso drobiowe gotowane + jabłko - fasolowa + pieczywo - grzybowa (pieczarkowa) + pieczywo - żurek z ziemniakami, jajkiem i kiełbasą + pieczywo Pieczywo - kromka chleba lub bułka podawane przemiennie. - dwa razy w tygodniu - obiad drugodaniowy Rodzaj dania - filet drobiowy panierowany + ziemniaki puree + surówka - gulasz wieprzowy + kasza + ogórek kiszony - pieczeń wieprzowa + sos + pyzy + kapusta biała gotowana - udko z kurczaka + frytki + surówka - kotlet mielony + ziemniaki puree + buraczki na ciepło - gołąbki + ziemniaki puree + sos pomidorowy - makaron spaghetti + sos boloński ( z mięsem mielonym) + owoc ( jabłko lub banan) - mortadela w panierce + ziemniaki puree + marchewka - kiełbasa zasmażana + ziemniaki puree + surówka - pierogi ruskie z tłuszczem i cebulką + owoc ( jabłko lub banan) -raz w tygodniu - obiad drugodaniowy Rodzaj dania - filet rybny ( miruna lub mintaj ) + ziemniaki puree + surówka - naleśniki z dżemem lub serem + kisiel - pierogi leniwe z masłem i cukrem + budyń - placki ziemniaczane z cukrem + owoc ( jabłko lub banan) - racuchy z jabłkami z cukrem pudrem + jogurt - ziemniaki + twarożek z cebulką + kisiel Żadne z dań nie może powtórzyć się w przeciągu miesiąca. Każda zmiana w jadłospisie wymaga akceptacji Zamawiającego. 2.Gramatura posiłku - ziemniaki, kasza, makaron, kisiel, budyń 200 g. - mięso, ryba, kiełbasa 80 g - surówka, jarzyny gotowane 100g - naleśniki, placki ziemniaczane, pierogi, racuchy od 250 g do 300 g - zupa 450 g II. 1.Dostawa posiłków wraz z naczyniami i sztućcami jednorazowymi oraz próbkami do badań SANEPiDU ( próbka dostarczana codziennie do każdej ze szkół ) od poniedziałku do piątku w dniach lekcyjnych między godziną 11:00 a 13:00 do niżej wymienionych szkół: Nazwa i adres szkoły Dożywianie -dzienna ilość posiłków SP Nr 1 w Rawiczu ul. Mickiewicza 15 - 18 SP Nr 3 w Rawiczu Wały J.Dąbrowskiego 1 - 30 SP Nr 4 w Rawiczu ul. Broniewskiego 5 - 32 SP Nr 5 w Rawiczu ul. Szkolna 3 - 7 SP Nr 6 w Rawiczu Wały J.Dąbrowskiego 33 - 7 SP w Masłowie ul. Śląska 58 - 2 Gimnazjum Nr 1 w Rawiczu ul.Szarych Szeregów 3 - 20 Gimnazjum w Sierakowie ul. Przyjemskiego 35 - 30 Zespół Szkół Specjalnych ul. G.Roweckiego 9f - 18 2.W czasie przerw w trakcie roku szkolnego, ferii zimowych i wakacji letnich dostawa wyporcjowanych i zapakowanych w jednorazowe naczynia posiłków wraz ze sztućcami jednorazowymi oraz próbkami do badań SANEPiDU od poniedziałku do piątku o godzinie 14:00 do Ośrodka Pomocy Społecznej w Rawiczu ul. Grota Roweckiego 4A. Szacunkowa ilość posiłków około 50. 3.Ilość posiłków określona w ust. 1 i 2 została przyjęta szacunkowo na podstawie danych z roku szkolnego 2010/2011 i od 2 września 2011r. może ulec zmianie. 4.Dla potrzeb badań żywności przez Sanepid codziennie do każdej ze szkół i w okresie przerw w trakcie roku szkolnego, ferii zimowych, wakacji do Ośrodka muszą być dostarczone próbki w następujących ilościach po 150g każdej składowej części potrawy w tym zup, mięs, potraw mięsnych i rybnych, jarzyn gotowanych, sosów, potraw mącznych oraz mlecznych, sałatek, surówek; wyrobów garmażeryjnych, wędlin i wyrobów wędliniarskich ( w jednym kawałku) zgodnie z & 3 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 17.04.2007r. w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakłady żywienia zbiorowego typu zamkniętego (Dz. U. Nr 80, poz. 545). 5.Dowożone posiłki winny być dostarczane w termosach zapewniających zachowanie odpowiedniej temperatury przy ich spożywaniu - zupa + 75?C; gorące drugie danie - + 63?C; potrawy serwowane na zimno + 4?C III.Odbiór zużytych naczyń jednorazowych i resztek po posiłku codziennie między godziną 13:30 a 14:00 ze szkół oraz o godz. 15:30 z Ośrodka. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: NIE DOTYCZY
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.ops.rawicz.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Świadczenie usługi cateringowej polegającej na przygotowaniu, dostawie oraz wydaniu obiadów w szkołach podstawowych na terenie Gminy Tarnowo Podgórne
Dodano: 2016-06-02 - PRZYGOTOWYWANIE I DOSTARCZENIE POSIŁKÓW DO SZKÓŁ PODSTAWOWYCH I GIMNAZJÓW NA TERENIE GMINY BLIZANÓW
Dodano: 2015-11-27 - Dożywianie dzieci w szkołąch na terenie Gminy Szczytniki
Dodano: 2015-11-24 - Wykonanie usług w zakresie przygotowania, wydawania i dowozu posiłków do szkół na terenie Gminy Opatówek.
Dodano: 2015-11-12 - Dożywianie dzieci w szkołach podstawowych i gimnazjalnych na terenie miasta i gminy Wieleń
Dodano: 2014-12-04 - Przygotowywanie i dostarczanie posiłków do Szkół Podstawowych i Gimnazjów z terenu gminy Blizanów
Dodano: 2014-12-03 - DOŻYWIANIE DZIECI W SZKOŁACH NA TERENIE GMINY SZCZYTNIKI
Dodano: 2014-11-20 - Wykonanie usług w zakresie przygotowania, wydawania i dowozu posiłków do szkół na terenie Gminy Opatówek.
Dodano: 2014-11-19 - Świadczenie usług dożywiania na potrzeby MGOPS Gołańcz w okresie od września do grudnia 2014 r.
Dodano: 2014-08-12 - DOŻYWIANIE DZIECI W SZKOŁACH NA TERENIE GMINY SZCZYTNIKI
Dodano: 2014-07-23