Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg
- Adres: 64-111 Lipno, ul. Powstańców Wielkopolskich 7
- Województwo: wielkopolskie
- Telefon/fax: tel. 65 5340 630 , fax. 65 5340 926
- Data zamieszczenia: 2013-12-05
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
ul. Powstańców Wielkopolskich 7 7
64-111 Lipno, woj. wielkopolskie
tel. 65 5340 630, fax. 65 5340 926
REGON: 41148013400000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dożywianie uczniów z terenu Gminy Lipno w 2014 r - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Zamówienie obejmuje przygotowanie i dostawę posiłków dla uczniów szkół z terenu Gminy Lipno zgodnie z wymaganiami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914 ze zm.) oraz ustawy z dnia 14 marca 1985 r. o Państwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz. U. z 2006 r., Nr 122, poz. 851 ze zm.), rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 17 kwietnia 2007 r. w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakłady żywienia zbiorowego typu zamkniętego (Dz. U. Nr 80, poz. 545 ze zm.) oraz niniejszej specyfikacji. Zakres zamówienia : 1. Przygotowanie posiłków w dniach od poniedziałku do piątku: Obiad drugodaniowy 3 razy w tygodniu (dania mięsne): - Filet z kurczaka panierowany+ziemniaki purre z zieleniną+surówka z kapusty pekińskiej, - Kotlet schabowy+ziemniaki purre z zieleniną+surówka z kapusty białej, - Gulasz wieprzowy+kasza jęczmienna+buraczki z jabłkiem na zimno, - Pieczeń z karkówki+sos pieczeniowy+pyzy+kapusta czerwona gotowana, - Kotlet mielony wieprzowo-wołowy+ziemniaki purre z zieleniną+sałatka z ogórka kiszonego+jabłka z cebulką, - Kotlet z piersi z kurczaka zawijany panierowany (z serem lub pieczarkami)+frytki+surówka z kapusty białej marchwi i jabłka, - Udko z kurczaka pieczone+ ziemniaki z zieleniną+surówka z selera, marchwi ze śmietaną, - Roladka z indyka ze szpinakiem duszona w sosie własnym+kasza jęczmienna+buraki z jabłkiem, - Udko z kurczaka gotowane+sos potrawkowy+ryż biały lub brązowy+marchew z groszkiem, - Pulpet drobiowy w sosie pomidorowym+ziemniaki z zieleniną+bukiet warzyw gotowanych (brokuły, kalafior, fasolka szparagowa, marchew), - Rumsztyk z cebulką (wołowina)+ziemniaki puree z zieleniną+surówka jarzynowa, - Gołąbki z mięsa wieprzowo-wołowego+sos pomidorowy+ziemniaki, - Makaron (spagetii) z sosem bolońskim+surówka z kapusty białej, - Ryba smażona (filet z miruny lub dorsza) panierowany z cytryną+ziemniaki purre z zieleniną+surówka z kapusty kwaszonej, - Pieczeń rzymska+ziemniaki purre z zieleniną+buraczki z jabłkiem na zimno, - Wątróbka drobiowa z cebulką+ziemniaki purre z zieleniną+surówka z pora, ogórka i jabłka, - Krokiety z mięsem 2szt+surówka z kapusty białej. Obiad drugodaniowy 2 razy w tygodniu (bezmięsny lub półmięsny): - Pierogi leniwe z masłem+surówka z marchwi i jabłka, - Naleśniki z serem twarogowym i zmiksowanymi truskawkami, - Naleśniki z kurczakiem i warzywami chińskimi+sos pomidorowy, - Naleśniki ze szpinakiem i serem feta+sos czosnkowy, - Pierogi ruskie z masłem+surówka z kapusty białej, marchwi i jabłka, - Ryż na mleku z jabłkami, - Potrawa chińska (wieprzowina, warzywa chińskie) z ryżem, - Racuchy z prażonymi jabłkami, - Placki ziemniaczane z sosem węgierskim (wędlina, papryka, ogórki, cebulka, pomidor), - Kopytka z wędliną i cebulką+surówka z kapusty kwaszonej, - Makaron z twarogiem na słodko i miksowanymi truskawkami, - Makaron Penne ze szpinakiem i szynką, - Kluski kładzione z wędliną+surówka z kapusty kwaszonej, - Fasolka po bretońsku z wędliną+ziemniaki, - Bigos z mięsem i wędliną+ziemniaki, - Parówki w cieście ziemniaczanym, smażonym - 2szt, w sosie pomidorowym+surówka z kapusty białej - Risotto z mięsa drobiowego z warzywami, - Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem wędzonym, ogórkiem kiszonym, cebulą i serem żółtym, - Lasagna z mięsem wieprzowym i szpinakiem, - Kotlet z jaja+ziemniaki purre z zieleniną+surówka z kapusty kwaszonej, - Kotlety z kaszy jęczmiennej, fasoli jaś, 2szt z sosem pieczarkowym. Żadne z dań nie może się powtórzyć w przeciągu miesiąca. Każda zmiana w jadłospisie wymaga akceptacji zamawiającego. 2. Gramatura posiłku - ziemniaki, kasza, ryż, makaron lub frytki 200 g. mięso, ryba lub kiełbasa 80 g + surówka, jarzyny gotowane 100g - naleśniki, placki ziemniaczane, pierogi, racuchy od 250 g do 300 g, 2. Dostawa posiłków od poniedziałku do piątku między godziną 11:00 a 13:00 do niżej wymienionych szkół: Nazwa i adres szkoły Dożywianie - przewidywana dzienna ilość posiłków SP w Wilkowicach, ul. Szkolna 28 - 15 posiłków, SP w Lipnie, ul. Powstańców Wielkopolskich 68 - 22 posiłków, SP w Goniembicach 30 - 10 posiłków, SP w Górce Duchownej 12 - 9 posiłków, Gimnazjum w Lipnie, ul. Powstańców Wielkopolskich 68 - 21 posiłków. UWAGA; 3. Ilość posiłków określona została szacunkowo na podstawie danych z roku 2012 i 2013 i od 7 stycznia 2013 r. może ulec zmianie. 4. Dowożone posiłki winny być dostarczone w termosach zapewniających zachowanie odpowiedniej temperatury przy ich spożywaniu - gorące drugie danie + 63oC; potrawy serwowane na zimno + 4oC. Dostawca zapewnia ze swojej strony termosy, warunkujące zapewnienie odpowiedniej temperatury posiłków przy przewożeniu i dalszym spożywaniu. III. Odbiór resztek po posiłku codziennie między godziną 13.30 a 14.30 ze szkół. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Nie dotyczy
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.gops.lipno.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Świadczenie usługi cateringowej polegającej na przygotowaniu, dostawie oraz wydaniu obiadów w szkołach podstawowych na terenie Gminy Tarnowo Podgórne
Dodano: 2016-06-02 - PRZYGOTOWYWANIE I DOSTARCZENIE POSIŁKÓW DO SZKÓŁ PODSTAWOWYCH I GIMNAZJÓW NA TERENIE GMINY BLIZANÓW
Dodano: 2015-11-27 - Dożywianie dzieci w szkołąch na terenie Gminy Szczytniki
Dodano: 2015-11-24 - Wykonanie usług w zakresie przygotowania, wydawania i dowozu posiłków do szkół na terenie Gminy Opatówek.
Dodano: 2015-11-12 - Dożywianie dzieci w szkołach podstawowych i gimnazjalnych na terenie miasta i gminy Wieleń
Dodano: 2014-12-04 - Przygotowywanie i dostarczanie posiłków do Szkół Podstawowych i Gimnazjów z terenu gminy Blizanów
Dodano: 2014-12-03 - DOŻYWIANIE DZIECI W SZKOŁACH NA TERENIE GMINY SZCZYTNIKI
Dodano: 2014-11-20 - Wykonanie usług w zakresie przygotowania, wydawania i dowozu posiłków do szkół na terenie Gminy Opatówek.
Dodano: 2014-11-19 - Świadczenie usług dożywiania na potrzeby MGOPS Gołańcz w okresie od września do grudnia 2014 r.
Dodano: 2014-08-12 - DOŻYWIANIE DZIECI W SZKOŁACH NA TERENIE GMINY SZCZYTNIKI
Dodano: 2014-07-23