Przetargi.pl
Dożywianie uczniów z terenu Gminy Lipno w 2013 r.

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 64-111 Lipno, ul. Powstańców Wielkopolskich 7
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 65 5340 630 , fax. 65 5340 926
  • Data zamieszczenia: 2012-12-27
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. Powstańców Wielkopolskich 7 7
    64-111 Lipno, woj. wielkopolskie
    tel. 65 5340 630, fax. 65 5340 926
    REGON: 41148013400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.gops.lipno.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dożywianie uczniów z terenu Gminy Lipno w 2013 r.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Zamówienie obejmuje przygotowanie i dostawę posiłków dla uczniów szkół z terenu Gminy Lipno zgodnie z wymaganiami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914 ze zm.) oraz ustawy z dnia 14 marca 1985 r. o Państwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz. U. z 2006 r., Nr 122, poz. 851 ze zm.), rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 17 kwietnia 2007 r. w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakłady żywienia zbiorowego typu zamkniętego (Dz. U. Nr 80, poz. 545 ze zm.) oraz niniejszej specyfikacji. Zakres zamówienia : I. Przygotowanie posiłków w dniach od poniedziałku do piątku: 1. Rodzaj posiłku: - raz w tygodniu posiłek w formie zupy. Rodzaj zupy: - grochówka z wkładką (kiełbasa) + pieczywo - krupnik z ziemniakami zabielany + pieczywo - pomidorowa z ryżem + jogurt - jarzynowa (7składnikowa) zabielana + pieczywo - rosół z makaronem + mięso drobiowe gotowane + jabłko - Kapuśniak + pieczywo - Ogórkowa zabielana + pieczywo - kromka chleba lub bułka podawane przemiennie. - dwa razy w tygodniu - obiad drugodaniowy - filet drobiowy panierowany + ziemniaki puree + surówka - kotlet schabowy + ziemniaki puree + surówka z białej kapusty - kotlet drobiowy zawijany (z pieczarkami lub żółtym serem) + frytki + surówka - kotlet drobiowy zawijany (z pieczarkami lub żółtym serem) + ziemniaki puree + surówka z białej kapusty - gulasz wieprzowy +kasza + ogórek kiszony - pieczeń wieprzowa + sos + pyzy + kapusta biała gotowana - pieczeń wieprzowa + sos+ kopytka + surówka - kotlet mielony + ziemniaki puree + buraczki czerwone (na zimno) - gołąbki + ziemniaki puree + sos pomidorowy - makaron spaghetti + sos boloński z mięsem mielonym - udko z kurczaka + frytki + surówka - potrawka z kurczaka + ryż + biały sos + groszek z marchewką na ciepło - filet rybny (miruna lub mintaj) + ziemniaki puree + surówka. - dwa razy w tygodniu - pierogi ruskie z tłuszczem i cebulką - pierogi z serem z tłuszczem i cukrem - pierogi z owocami z tłuszczem i cukrem - pierogi leniwe z masłem i cukrem - naleśniki z dżemem lub serem - placki ziemniaczane z cukrem + jogurt owocowy - racuchy z jabłkami z cukrem pudrem - kluski kładzione + warzywa + biała kapusta zasmażana - ryż z jabłkami i z cukrem + jogurt - krokiety z pieczarkami lub z kapustą i grzybami + czysty barszcz czerwony - ziemniaki + twarożek z cebulką - Żadne z dań nie może się powtórzyć w przeciągu miesiąca. Każda zmiana w jadłospisie wymaga akceptacji zamawiającego. 2. Gramatura posiłku - ziemniaki, kasza, ryż, makaron lub frytki 200 g. mięso, ryba lub kiełbasa 80 g + surówka, jarzyny gotowane 100g - naleśniki, placki ziemniaczane, pierogi, racuchy od 250 g do 300 g -zupa 450 g II. Dostawa posiłków od poniedziałku do piątku między godziną 11:00 a 13:00 do niżej wymienionych szkół: Nazwa i adres szkoły Dożywianie - dzienna ilość posiłków SP w Wilkowicach, ul. Szkolna 28 - 13 posiłki, SP w Lipnie, ul. Powstańców Wielkopolskich 68 - 21 posiłków, SP w Goniembicach 30 - 8 posiłków, SP w Górce Duchownej 12 - 7 posiłków, Gimnazjum w Lipnie, ul. Powstańców Wielkopolskich 68 - 19 posiłków. UWAGA; 3. Ilość posiłków określona została szacunkowo na podstawie danych z roku 2011 i 2012 i od 28 stycznia 2013 r. może ulec zmianie. 4. Dowożone posiłki winny być dostarczone w termosach zapewniających zachowanie odpowiedniej temperatury przy ich spożywaniu - zupa + 75oC; gorące drugie danie + 63oC; potrawy serwowane na zimno + 4oC. Dostawca zapewnia ze swojej strony termosy, warunkujące zapewnienie odpowiedniej temperatury posiłków przy przewożeniu i dalszym spożywaniu. III. Odbiór resztek po posiłku codziennie między godziną 13.30 a 14.30 ze szkół.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 9 miesięcy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.gops.lipno.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach