Przetargi.pl
Dożywianie uczniów Szkoły Podstawowej w Jarosławcu

SZKOŁA PODSTAWOWA W JAROSŁAWCU ogłasza przetarg

  • Adres: 76-107 JAROSŁAWIEC, BAŁTYCKA
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Telefon/fax: tel. 598109417, 598109417 , fax. 598109417
  • Data zamieszczenia: 2019-09-06
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: SZKOŁA PODSTAWOWA W JAROSŁAWCU
    BAŁTYCKA 65B
    76-107 JAROSŁAWIEC, woj. zachodniopomorskie
    tel. 598109417, 598109417, fax. 598109417
    REGON: 00114108500000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://bip.postomino.pl/jaroslawiec/

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dożywianie uczniów Szkoły Podstawowej w Jarosławcu
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi przygotowania i wydania gorących posiłków uczniom Szkoły Podstawowej w Jarosławcu w okresie do dnia 31 lipca 2020 roku. w dniach nauki szkolnej w godzinach od 8.00 do 13.00 w ilości dziennej: a) Oddziały przedszkolne (śniadanie, obiad dwudaniowy, podwieczorek) – ok. 30 posiłków; b) Uczniowie klas 0 – VIII (obiad jednodaniowy) – ok. 100 posiłków, z zapewnieniem pomieszczenia do spożywania posiłków. 2. Prognozowana ilość dni nauki w szkole wynosi ok. 170 (+/– 3 dni), a w przedszkolu ok. 220. Poza przypadającymi świętami, dniami wolnymi, feriami itp. Wykonawca musi w dni nauki zapewnić posiłek dla uczniów, którzy odbywają zajęcia. O dniach dodatkowo wolnych od nauki Wykonawca zostanie powiadomiony odpowiednio wcześniej. 3. Szacunkowa ilość wydanych porcji w trakcie trwania zamówienia wynosi max.17300 obiadów jednodaniowych oraz 6600 całodziennych posiłków dla przedszkolaków. Ilość posiłków może ulec zmianie w przypadku opisanym powyżej. Podana przez Zamawiającego szacunkowa dzienna liczba posiłków może ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu w zależności od bieżących rzeczywistych potrzeb Zamawiającego), w zakresie +/- 40 %. Okoliczność taka nie może być powodem wypowiedzenia umowy. 4. W przypadku nieobecności uprawnionego do posiłku ucznia Wykonawca nie obciąży Zleceniodawcy kosztami posiłku przysługującego temu uczniowi pod warunkiem zgłoszenia nieobecności ucznia przez rodziców lub opiekunów dziecka nie później niż w dniu poprzedzającym dzień wydania posiłku. 5. Wykonawca zobowiązany będzie do zbiorowego żywienia dzieci Szkoły Podstawowej. Pod pojęciem zbiorowego żywienia dla potrzeb niniejszego zamówienia rozumie się zapewnienie określonej grupie osób posiłków obiadowych w formie żywienia pozadomowego. Wykonawca zobowiązany jest przestrzegać zasad sanitarno-higienicznych na każdym etapie, tj., produkcji, transportu i wydania posiłków. Posiłki muszą być dobrej jakości o odpowiedniej wadze i wartości odżywczej zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2019 poz.1252) zaleceniami Głównego Inspektora Sanitarnego i Instytutu Żywności i Żywienia w sprawie norm wyżywienia i żywienia, jakie obowiązują w zakładach żywienia zbiorowego oraz jakości zdrowotnych żywności. 6. Wykonawca ponosi odpowiedzialność za jakość posiłku, temperaturę w chwili podania oraz jego walory smakowe i estetyczne. 7. Wykonawca jest odpowiedzialny za sporządzanie posiłków zgodnie z jadłospisem, który musi być przedłożony przez Wykonawcę Zamawiającemu w co drugi piątek tygodnia i obejmować menu na kolejne dwa tygodnie. 8. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany jadłospisu, który jest niezgodny ze specyfikacją istotnych warunków zamówienia. 9. Dyrektor szkoły sprawdza zgodność podanego posiłku z dostarczonym przez Wykonawcę jadłospisem. 10. Od poniedziałku do piątku mogą być podawane nie więcej niż dwie porcje potrawy smażonej, przy czym do smażenia jest używany olej roślinny rafinowany o zawartości kwasów jednonasyconych powyżej 50% i zawartości kwasów wielonasyconych poniżej 40%. 11. Posiłki muszą być wykonane z produktów świeżych, wyklucza się mięso i przetwory z puszek. 12. Przygotowanie posiłków odbywać się będzie z artykułów zakupionych przez Wykonawcę. 13. Posiłki muszą być zróżnicowane, sporządzone z pełnowartościowych produktów z uwzględnieniem sezonowości ich występowania i zapewniać odpowiednią ilość kalorii dla uczniów szkół. 14. Zamawiający zobowiązany jest do porcjowania, wydawania posiłków oraz utrzymania należytego porządku i czystości pomieszczeń, urządzeń i sprzętu, zgodnie z wymogami odpowiednich służb. 15. Płatnikiem faktur VAT za świadczone usługi w zakresie przygotowywania i dostarczania posiłków będzie Zamawiający. 16. Korzystać z posiłków będą mogli również uczniowie, za których zapłaty dokonywać będą ich rodzice. 17. Wykonawca zapewni miejsce dla uczniów klas O, I, II, III, IV, V, VI, VII i VIII w którym będą mogli zjeść obiad. Lokalizacja miejsca musi znajdować się w odległości nie większej niż 300 metrów od siedziby Zamawiającego. 18. Wykonawca dostarczy posiłki dla dzieci z oddziałów przedszkolnych w formie cateringowej w godzinach: 8.00 – 14.00 a) Śniadania – 8.00 b) Obiad – 11.30 c) Podwieczorek – 14.00 19. Odbiór pokonsumpcyjnych odpadów z oddziałów przedszkolnych nastąpi do godziny 14.00 w specjalnie do tego przystosowanych pojemnikach. 20. Wykonawca zobowiązuje się do pobierania i przechowywania próbek kontrolnych posiłków, zgodnie z obowiązującymi przepisami. 21. Zamawiający zastrzega sobie prawo przeprowadzenia kontroli w zakresie warunków zawartych w umowie.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55524000-9
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Dokumenty oraz załączniki do SIWZ składane przez wszystkich Wykonawców w terminie składania ofert: Formularz oferty – załącznik nr 1 do SIWZ, Oświadczenie dotyczące spełniania warunków udziału w postępowaniu stanowiące załącznik nr 2 do SIWZ, Oświadczenie dotyczące przesłanek wykluczenia z postępowania stanowiące załącznik nr 3 do SIWZ, Pełnomocnictwo - jeżeli dotyczy, Pełnomocnictwo do reprezentowania Wykonawców wspólnie ubiegających się o realizację zamówienia - jeżeli dotyczy, Załącznik do SIWZ składany przez Wykonawców w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia przez Zamawiającego na stronie internetowej informacji z otwarcia ofert: Oryginał oświadczenia o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej (załącznik nr 4 do SIWZ)

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach