Przetargi.pl
Dożywianie uczniów szkół podstawowych i gimnazjów na terenie Gminy Sławno w okresie od dnia 02 stycznia 2017 roku do dnia 23 czerwca 2017 roku i od dnia 04 września 2017 roku do dnia 22 grudnia 2017 roku.

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Sławnie ogłasza przetarg

  • Adres: 76100 Sławno, ul. M. C . Skłodowskiej
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Telefon/fax: tel. 59 810 66 55 , fax. 59 810 66 55
  • Data zamieszczenia: 2016-11-17
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Sławnie
    ul. M. C . Skłodowskiej 9
    76100 Sławno, woj. zachodniopomorskie
    tel. 59 810 66 55, fax. 59 810 66 55
    REGON: 83919942550000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: inny:

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dożywianie uczniów szkół podstawowych i gimnazjów na terenie Gminy Sławno w okresie od dnia 02 stycznia 2017 roku do dnia 23 czerwca 2017 roku i od dnia 04 września 2017 roku do dnia 22 grudnia 2017 roku.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi dostarczania gorących posiłków (obiadów) do szkół na terenie Gminy Sławno w okresie od dnia 02 stycznia 2017 roku do dnia 23 czerwca 2017 roku i od dnia 04 września 2017 roku do dnia 22 grudnia 2017 roku w dniach nauki szkolnej w godzinach od 11.00 do 12.30 w ilości dziennej: a) Szkoła Podstawowa w Bobrowicach – ok. 25 posiłków; przygotowanych do wydania w pojemnikach jednorazowych lub naczyniach należących do Wykonawcy; b) Szkoła Podstawowa w Warszkowie – ok 24 posiłków; c) Szkoła Podstawowa w Żukowie –ok. 17 posiłków; d) Zespół Szkół w Sławsku – ok. 66 posiłków; e) Zespół Szkół we Wrześnicy – ok. 18 posiłków; w pkt b-e wydawanych w termosach ze stali nierdzewnej będących własnością Wykonawcy. 2. Ilość dostarczanych porcji to ok. 150 w każdy dzień nauki szkolnej. Podana przez Zamawiającego szacunkowa dzienna liczba posiłków może ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu w zależności od bieżących rzeczywistych potrzeb Zamawiającego). Przewiduje się możliwość zmniejszenia dziennej ilości posiłków do 40 %. 3. Ilość dni nauki szkolnej wynosi maksymalnie 188 dni. Poza przypadającymi świętami, dniami wolnymi, feriami itp., każdy z Dyrektorów szkół ma możliwość indywidualnie rozdysponować w ciągu roku szkolnego dodatkowo 6 dni wolnych od zajęć dydaktyczno – wychowawczych dla szkół podstawowych oraz 8 dni wolnych od zajęć dydaktyczno –wychowawczych dla szkół ponadgimnazjalnych. Wykonawca musi w dni nauki zapewnić posiłek dla uczniów, którzy odbywają zajęcia. O dniach dodatkowo wolnych od nauki Wykonawca zostanie powiadomiony odpowiednio wcześniej. 4. Szacunkowa ilość wydanych porcji w trakcie trwania zamówienia wynosi max. 28200 posiłków. Ilość posiłków może ulec zmianie w przypadku opisanych powyżej. 5. Przewiduje się możliwość zmniejszenia ilości posiłków do 40 %. Okoliczność taka nie może być powodem wypowiedzenia umowy. 6. W przypadku nieobecności uprawnionego do posiłku ucznia Wykonawca nie obciąży Zleceniodawcy kosztami posiłku przysługującego temu uczniowi pod warunkiem zgłoszenia nieobecności ucznia przez rodziców lub opiekunów dziecka nie później niż w dniu poprzedzającym dzień wydania posiłku. 7. Wykonawca zobowiązany będzie do zbiorowego żywienia dzieci ze szkół podstawowych i gimnazjalnych. Pod pojęciem zbiorowego żywienia dla potrzeb niniejszego zamówienia rozumie się zapewnienie określonej grupie osób posiłków obiadowych w formie żywienia pozadomowego. Wykonawca zobowiązany jest przestrzegać zasad sanitarno-higienicznych na każdym etapie, tj., produkcji, transportu i wydania posiłków. Posiłki muszą być dobrej jakości o odpowiedniej wadze i wartości odżywczej zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015r. poz. 594 z późn. zm.), zaleceniami Głównego Inspektora Sanitarnego i Instytutu Żywności i Żywienia w sprawie norm wyżywienia i żywienia, jakie obowiązują w zakładach żywienia zbiorowego oraz jakości zdrowotnych żywności. 8. Wykonawca ponosi odpowiedzialność za jakość posiłku, temperaturę w chwili podania oraz jego walory smakowe i estetyczne. 9. Wykonawca jest odpowiedzialny za sporządzanie posiłków zgodnie z jadłospisem, który musi być przedłożony przez Wykonawcę Zamawiającemu w każdy piątek tygodnia i obejmować menu na kolejny tydzień. 10. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany jadłospisu, który jest niezgodny ze specyfikacją istotnych warunków zamówienia. 11. Dyrektorzy szkół, sprawdzają zgodność podanego posiłku z dostarczonym przez Wykonawcę jadłospisem. 12. Wykonawca zobowiązany będzie do przygotowywania obiadów jednodaniowych wydawanych w systemie: a) 2 razy w tygodniu danie mięsne składające się z: mięsa – 80 g., ziemniaki lub kasza lub ryż – 200 g., surówka lub jarzyny gotowane – 100 g., sok w kartoniku – 200 ml., owoc (jabłko, banan, pomarańcza, itp., przy czym dany owoc nie może być podany częściej niż dwa razy w tygodniu); b) 2 razy w tygodniu zupa – 400 ml z wkładką mięsną – 50 g. i pieczywem – 100 g., sok w kartoniku – 200 ml., jogurt owocowy lub serek owocowy o pojemności minimum 50 g., c) 1 raz w tygodniu (piątek) danie bezmięsne lub półmięsne: naleśniki, placki ziemniaczane, pierogi, pyzy, kluski, bigos, fasolka po bretońsku, łazanki z mięsem i kapustą itp. – 350 g., sok w kartoniku – 200 ml., warzywo (marchewka, rzodkiewka, kalarepa, ogórek, itp.,) d) konieczne jest aby dwa razy w miesiącu w menu została uwzględniona ryba – 80 g., ziemniaki lub kasza lub ryż – 200 g, surówka lub jarzyny gotowane – 100 g. 13. Posiłki muszą być wykonane z produktów świeżych, wyklucza się mięso i przetwory z puszek. 14. Przygotowanie posiłków odbywać się będzie z artykułów zakupionych przez Wykonawcę. 15. Posiłki (obiady) muszą być zróżnicowane, sporządzone z pełnowartościowych produktów z uwzględnieniem sezonowości ich występowania i zapewniać odpowiednią ilość kalorii dla uczniów szkół. 16. Zamawiający zobowiązany jest do porcjowania, wydawania posiłków oraz utrzymania należytego porządku i czystości pomieszczeń, urządzeń i sprzętu, zgodnie z wymogami odpowiednich służb. 17. Płatnikiem faktur VAT za świadczone usługi w zakresie przygotowywania i dostarczania posiłków będzie Zamawiający. 18. Korzystać z posiłków będą mogli również uczniowie, za których zapłaty dokonywać będą ich rodzice. 19. Zamawiający dopuszcza możliwość wydawania posiłków po cenie ustalonej przez Wykonawcę pracownikom szkół na terenie Gminy Sławno oraz osobom trzecim. 20. Wykonawca zapewni w dniu dostarczenia posiłków, z miejsca do którego dostarczono posiłek, odbiór pokonsumpcyjnych odpadków, przy czym odbiór ten nastąpi do godziny 14.00. 21. Wykonawca zobowiązuje się do pobierania i przechowywania próbek kontrolnych posiłków, zgodnie z obowiązującymi przepisami. 22. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania do poszczególnych szkół posiłków własnym środkiem transportu, przystosowanym i dopuszczonym przez właściwego państwowego inspektora sanitarnego do przewozu żywności (posiłków), a osoby wykonujące przedmiot zamówienia zobowiązane są do posiadania aktualnej książeczki zdrowia. 23. Zamawiający zastrzega sobie prawo przeprowadzenia kontroli w zakresie warunków zawartych w umowie.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55524000-9

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach