Przetargi.pl
Dożywianie dzieci w Zespole Szkół w Kobylinie-Borzymach

Gmina Kobylin-Borzymy ogłasza przetarg

  • Adres: 18-204 Kobylin-Borzymy, ul. Główna 11
  • Województwo: podlaskie
  • Telefon/fax: tel. 086 2743003, 2743026 , fax. 086 2743003
  • Data zamieszczenia: 2012-08-17
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Kobylin-Borzymy
    ul. Główna 11 11
    18-204 Kobylin-Borzymy, woj. podlaskie
    tel. 086 2743003, 2743026, fax. 086 2743003
    REGON: 00053695300000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.kobylinborzymy.biuletyn.net
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dożywianie dzieci w Zespole Szkół w Kobylinie-Borzymach
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    3.1 Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie ciepłych posiłków wraz z dostawą, w formie drugiego dania do Zespołu Szkół w Kobylinie-Borzymach, w trakcie roku szkolnego 2012/2013, tj. w okresie od 04.09.2012 r. do 27.06.2013 r. (przez około 185 dni) od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej. Dostawy posiłków odbywać się będą pomiędzy godz. 9.45 a 10.15 . Zamawiający szacuje ogólną liczbę posiłków w okresie trwania zamówienia na około 20 604 sztuk w tym: a) Około 36 ciepłych posiłków dziennie w miesiącu wrześniu od 04-09-2012 do 28-09-2012 - tj przez 19 dni ( w sumie około 684 posiłków ) na potrzeby wyżywienia dzieci w Punkcie Przedszkolnym, dostarczanych w naczyniach jednorazowego użytku (opakowanie, widelec, nóż). b) około 120 ciepłych posiłków dziennie od 01 października 2012 do 27 czerwca 2013 tj. przez około 166 dni ( w sumie około 19920 posiłków), na potrzeby wyżywienia dzieci w Zespole Szkół. 3.2. Podaną w pkt 3.1. ogólną liczbę posiłków należy traktować jako szacunkową. Dokładna liczba posiłków i dni dostaw będą ustalane na bieżąco z Dyrektorem Zespołu Szkół w Kobylinie-Borzymach, lub z osobą przez niego upoważnioną. W dniu dostawy posiłków Dyrektor Zespołu Szkół w Kobylinie-Borzymach, lub osoba przez niego upoważniona, na bieżąco będzie zamawiała ilość posiłków na następny dzień. 3.3 Zamówienie obejmuje : Przygotowywanie i dowóz gorącego posiłku dla dzieci, w formie II dania własnym środkiem transportu i we własnych: naczyniach jednorazowych w miesiącu wrześniu i specjalistycznych termosach (własnych) w okresie październik-czerwiec. Wykonawca gwarantuje utrzymanie właściwej temperatury posiłku w sposób zgodny z wymaganiami higieniczno-sanitarnymi. Wykonawca ponosi wszelkie koszty związane z dostawą przedmiotu zamówienia do miejsca wskazanego przez Zamawiającego. 3.4. Skład i waga dostarczanych dziennych posiłków w ciągu tygodnia (5 dni roboczych ) z zastrzeżeniem że w piątek danie jarskie lub rybne.: a) 3 dni - danie mięsne 100 g porcja po przygotowaniu, w tym np: kotlet mielony, kotlet schabowy, udko z kurczaka pieczone, kotlet z piersi kurczaka, indyka, gołąbki z mięsem, pulpety w sosie , itp Do dania mięsnego następujące dodatki: - 200 gram porcja po przygotowaniu w tym np: ziemniaki, makaron, ryż, kasza, kluski śląskie, itp - sos - surówka, warzywa gotowane, itp 100 gram po przygotowaniu, - sok/napój owocowy, lub kompot 200 ml. b) 1 dzień - danie rybne 100 g po przygotowaniu, w tym np: filet rybny, kotlet rybny itp (zastrzega się by ryba była bez ości) Do dań rybnych następujące dodatki: - 200 gram porcja po przygotowaniu w tym: ziemniaki itp -surówka, warzywa gotowane, itp 100 gram po przygotowaniu, - sok/napój owocowy, lub kompot 200 ml. c) 1 dzień - danie jarskie 300 g + 50 g dodatek, typu: pierogi, naleśniki ze śmietaną, sosem owocowym, krokiety, spaghetti, knedle, itp - sok/napój owocowy, lub kompot 200 ml. 3.5. Ciepły posiłek musi odpowiadać normom odżywczym obowiązującym w tzw. punktach zbiorowego żywienia, tj. posiłki powinny być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, sporządzone z pełnowartościowych i świeżych artykułów spożywczych, posiadających aktualne terminy ważności, w/g wymogów sztuki kulinarnej i sanitarnej (zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2010r., Nr 136, poz. 914 z póź. zm.). Wyklucza się stosowanie mięsa i jego przetworów oraz dań rybnych z puszek konserwowych. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania badań sprawdzających kaloryczność zamawianego posiłku. W przypadku stwierdzenia, że posiłek nie spełnia parametrów określonych w zamówieniu. Zamawiający kosztami badania obciąży Wykonawcę. 3.6 Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności rodzajowo tych samych posiłków w ciągu tygodnia (5 dni). 3.7. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki we własnym zakresie zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. 3.8. Wykonawca zobowiązany jest do podawania tygodniowego jadłospisu do wiadomości dyrektora. Jadłospis musi być dostarczony najpóźniej na trzy dni przed tygodniem na który będzie obowiązywał. 3.9. O czystość termosów zadba Wykonawca zapewniając mycie, wyparzanie oraz odbiór termosów po wydaniu posiłku. 3.10. Wykonawca dostarczy pojemniki na pozostałości posiłków i zabierze pozostałości posiłków tego samego dnia. 3.11. Przedstawiciel Wykonawcy wraz z Dyrektorem Zespołu Szkół w Kobylinie-Borzymach, lub osobą przez niego upoważnioną pobiorą próbki pokarmowe ze wszystkich przygotowanych i dostarczonych posiłków, z oznaczeniem daty, godziny, zawartości próbki pokarmowej z podpisem osób odpowiedzialnej za pobieranie tych próbek. Próbki będą przechowywane w miejscu dostawy posiłków u Zamawiającego. 3.12. Dyrektor Zespołu Szkół w Kobylinie-Borzymach, lub osoba przez niego upoważniona w dniu dostawy będzie zamawiała ilość posiłków na następny dzień poprzez przekazanie Wykonawcy listy z zapotrzebowaniem. 3.13 Wykonawca w ramach świadczonych usług zobowiązany jest do współpracy z Dyrektorem Zespołu Szkół i Kierownikiem Ośrodka Pomocy Społecznej w Kobylinie-Borzymach. 3.14 Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia. Zastrzega się możliwość do przeprowadzenia kontroli prawidłowości przygotowania posiłku. 3.15 Zamawiający zastrzega zmianę zmniejszenia lub zwiększenia ilości posiłków w zależności od bieżących potrzeb bez konieczności zmiany umowy.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.kobylinborzymy.biuletyn.net
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach