Gmina Chełmno ogłasza przetarg
- Adres: 86-200 Chełmno, ul. Dworcowa 1
- Województwo: kujawsko-pomorskie
- Telefon/fax: tel. 056 6861540 , fax. 056 6861540
- Data zamieszczenia: 2009-12-03
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gmina Chełmno
ul. Dworcowa 1 1
86-200 Chełmno, woj. kujawsko-pomorskie
tel. 056 6861540, fax. 056 6861540
REGON: 00053144700000 - Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.bip.chelmno.ug.gov.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dożywianie dzieci w szkołach na terenie gminy Chełmno - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiot zamówienia: Wspólny Słownik Zamówień klasyfikacja: CPV 55523100- 3 Usługi w zakresie posiłków szkolnych. CPV 55524000- 9 Usługi dostarczania posiłków do szkół. Przedmiotem zamówienia jest dożywianie dzieci w szkołach na terenie gminy Chełmno: - Szkoła Podstawowa w Kolnie - Szkoła Podstawowa w Małych Łunawach - Gimnazjum w Podwiesku - Zespół Szkół w Starogrodzie (Szkoła Podstawowa i Gimnazjum) polegające na przygotowaniu i dostarczeniu 42.090 ciepłych posiłków z możliwością zmniejszenia o 4.209 posiłków w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Zamawiający nie ponosi konsekwencji za zmniejszenie ilości posiłków. Liczba dzieci może być weryfikowana z 1 dniowym wyprzedzeniem. Dożywianie dzieci odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej w okresie: od 5 stycznia 2010r. do 22 grudnia 2010r. Dzienna ilość posiłków - 230 : - w Szkole Podstawowej w Małych Łunawach 73, - w Szkole Podstawowej w Kolnie 65, - w Gimnazjum w Podwiesku 57, - w Zespole Szkół w Starogrodzie 35. Posiłki będą dostarczane na przemian: zupa z wkładką i drugie danie z surówką. Drugie danie mogą stanowić pierogi, naleśniki z serem, kopytka, makaron z sosem, krokiety. Wykonawca przygotowywać będzie posiłki o kaloryczności każdego nie mniejszej niż 450 kcal. Jedna porcja zupy powinna mieć objętość 400 ml plus 2 kromki chleba, drugie danie ziemniaki lub zamiennik (makaron, ryż, kasza) 200g, mięso 100g, surówka 150 g. Pierogi, naleśniki z serem, kopytka, makaron z sosem, krokiety- 200g. Wykonawca będzie podawał tygodniowy jadłospis do wiadomości dyrektorów szkół. Posiłki muszą być sporządzane zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Muszą być wykonywane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności. Posiłki Wykonawca dostarczać będzie własnym transportem, w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. O czystość termosów zadba Wykonawca. Wykonawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno- epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. Harmonogram dostarczania posiłków Wykonawca ustali z dyrektorami w/w szkół. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: nie dotyczy
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: W przetargu nieograniczonym mogą wziąć udział Wykonawcy, którzy spełniają następujące warunki: 1) od co najmniej 2 lat prowadzą działalność w branży gastronomicznej; 2) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonywania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonywania zamówienia; 3) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; 4) nie podlegają wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ustawy Prawa Zamówień Publicznych. Ocena spełniania warunków wymaganych od Wykonawców zostanie dokonana wg formuły spełnia- nie spełnia na podstawie dostarczonych dokumentów.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wykaz oświadczeń i dokumentów, jakie mają dostarczyć Wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu. W celu potwierdzenia spełniania wymaganych warunków Wykonawcy obowiązani są złożyć następujące dokumenty: 1.aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert. 2.wykaz wykonanych usług w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy- w tym okresie, odpowiadających swoim rodzajem i wartością usługom stanowiącym przedmiot zamówienia, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców oraz załączenie dokumentów potwierdzających, że te usługi zostały wykonane należycie. Zamawiający uzna warunek za spełniony jeśli Wykonawca wykaże, że w ciągu ostatnich 3 lat wykonał minimum 1 usługę zbliżoną zakresem do usług objętych przedmiotem zamówienia. Za usługę zbliżoną Zamawiający uzna przygotowanie i dostarczenie minimum 1500 posiłków miesięcznie. Dokumenty powinny być przedłożone w formie oryginału lub kserokopii poświadczonych za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.bip.chelmno.ug.gov.pl/
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przygotowanie i dostarczanie ciepłych jednodaniowych posiłków dla dzieci i młodzieży szkolnej w ramach prowadzonego dożywiania uczniów szkół Gminy Grudziądz w roku szkolnym 2016/2017.
Dodano: 2016-07-22 - Przygotowanie, dostawa i wydawanie gorących posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowej w Cekcynie i Gimnazjum w Cekcynie
Dodano: 2016-03-17 - Usługa dożywiania dzieci w szkołach na terenie gminy miasta Lipna w 2016 roku
Dodano: 2016-01-07 - Usługa dożywiania dzieci w szkołach na terenie gminy miasta Lipna w 2016 roku
Dodano: 2015-12-09 - DOŻYWIANIE DZIECI I MŁODZIEŻY SZKOLNEJ W GMINIE SZUBIN W 2016 ROKU
Dodano: 2015-12-01 - Przygotowanie i dostarczenie (dowóz) gorących posiłków jednodaniowych dla uczniów
Dodano: 2015-11-26 - Przygotowywanie, dostarczanie oraz wydanie gorących posiłków dla uczniów w szkołach z terenu gminy Kowalewo Pomorskie oraz dla podopiecznych Miejsko Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Kowalewie Pomorskim w 2016 roku
Dodano: 2015-11-24 - Zorganizowanie dożywiania w Gminie Bartniczka w 2016 roku
Dodano: 2015-11-20 - Przygotowanie pełnego obiadu (składającego się z 2 dań) oraz jego dostarczanie do wymienionych 7 obiektów szkolnych na każdy dzień trwania nauki w szkole na terenie gminy Zławieś Wielka
Dodano: 2015-11-04 - DOŻYWIANIE DZIECI I MŁODZIEŻY SZKOLNEJ W GMINIE SZUBIN W ROKU 2015
Dodano: 2015-09-01