Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg
- Adres: 89-200 Szubin, ul. Kcyńska 34
- Województwo: kujawsko-pomorskie
- Telefon/fax: tel. 52 3715901 , fax. 52 3715901
- Data zamieszczenia: 2015-09-01
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
ul. Kcyńska 34 34
89-200 Szubin, woj. kujawsko-pomorskie
tel. 52 3715901, fax. 52 3715901
REGON: 09299051900000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.mgopsszubin.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
DOŻYWIANIE DZIECI I MŁODZIEŻY SZKOLNEJ W GMINIE SZUBIN W ROKU 2015 - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest dożywianie uczniów w szkołach polegające na Przygotowaniu, dostarczaniu i wydaniu wyporcjowanych, ciepłych posiłków w zamkniętych, utrzymujących ciepło, jednorazowych pojemnikach obiadowych w ilości ok. 274 sztuk dziennie dla uczniów : Szkoły Podstawowej Nr 1 w Szubinie (ok.98 szt.posiłków dziennie),Gimnazjum Nr 1 w Szubinie (ok.19 szt.posiłków dziennie), Zespołu Szkół w Kowalewie (ok.30 szt.posiłków dziennie), Zespołu Szkół w Rynarzewie (ok.36 szt.posiłków dziennie), Szkoły Podstawowej w Kołaczkowie (ok.12 szt.posiłków dziennie), Szkoły Podstawowej w Królikowie (ok.38 szt.posiłków dziennie), Szkoły Podstawowej w Turze (ok.41 posiłków dziennie) na podstawie sporządzonego przez Miejsko - Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Szubinie wykazu uczniów uprawnionych do korzystania z ciepłych posiłków w okresie od 28.09.2015r. do 31.12.2015r. Świadczenie usług żywieniowych powinno być zgodne z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2010r. Nr 136 poz.914 ze zm.) oraz zaleceniami Głównego Inspektora Instytutu Żywienia w sprawie norm wyżywienia i żywienia, jakie obowiązują w zakładach żywienia zbiorowego oraz jakości zdrowotnej żywności, z uwzględnieniem następujących zaleceń dotyczących: wyposażenia (stanu technicznego i sanitarnego pomieszczeń i urządzeń), personelu (kwalifikacje i niezbędne badania lekarskie), cyklu produkcyjnego i jego poszczególnych etapów (przestrzegania zasad sanitarno-higienicznych na każdym etapie: produkcji posiłków, wydawania posiłków, składowania i magazynowania produktów, przewozu posiłków), jakości usług (w sposób gwarantujący jakość posiłków zgodną z zalecanymi normami dotyczącymi zawartości składników pokarmowych zapewniających różnorodność diety). ciepłe posiłki powinny być urozmaicone (nie mogą się powtarzać w okresie 2 następujących po sobie tygodniach), wysokiej jakości zarówno co do wartości odżywczej, gramatury jak i estetyki. Oferowany asortyment ma być zgodny z zapotrzebowaniem na wartości energetyczne i odżywcze młodego organizmu. Wykonawca jest zobowiązany do przygotowania dwutygodniowego jadłospisu i przedstawienie go Zamawiającemu co najmniej w ostatnim dniu roboczym poprzedniego tygodnia. e/ w ramach przedmiotu zamówienia należy zabezpieczyć odpowiednią ilość naczyń i sztućców jednorazowego użytku do wydawanych posiłków.Do obowiązków Wykonawcy należy codzienny odbiór zużytych pojemników i odpadów pokonsumpcyjnych, niezależnie od ich ilości. Pojemniki zbierane będą w następnym dniu dostawy posiłków, w przypadku przerw weekendowych za zgoda dyrektora szkoły pojemniki z piątku mogą być przechowywane do poniedziałku. W przypadku braku zgody dyrektora i w przypadku przerw w dożywianiu dłuższych niż 3 dni Wykonawca jest zobowiązany zabrać pojemniki i odpady w tym samym dniu. Dostarczanie posiłków do poszczególnych placówek oświatowych winno odbywać się w godzinach zajęć szkolnych, w czasie -dużych- przerw lekcyjnych. Czas dostarczenia posiłków do poszczególnych placówek będzie indywidualnie uzgadniany z dyrektorem placówki. Wykonawca zapewnia wydawanie wyporcjowanego ciepłego posiłku dla osób do tego uprawnionych, przez osobę posiadającą aktualne orzeczenie lekarskie do celów sanitarno-epidemiologicznych, w naczyniu jednorazowego użytku posiadającym odpowiednie atesty higieniczne. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 65 dni
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający żąda wniesienia wadium w wysokości 2.500zł (słownie: dwa tysiące pięćset złotych).
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: odległość od miejsca przygotowywania posiłków do Szkoły Podstawowej nr 1 w Szubinie ul. Wyzwolenia 21
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mgopsszubin.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przygotowanie i dostarczanie ciepłych jednodaniowych posiłków dla dzieci i młodzieży szkolnej w ramach prowadzonego dożywiania uczniów szkół Gminy Grudziądz w roku szkolnym 2016/2017.
Dodano: 2016-07-22 - Przygotowanie, dostawa i wydawanie gorących posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowej w Cekcynie i Gimnazjum w Cekcynie
Dodano: 2016-03-17 - Usługa dożywiania dzieci w szkołach na terenie gminy miasta Lipna w 2016 roku
Dodano: 2016-01-07 - Usługa dożywiania dzieci w szkołach na terenie gminy miasta Lipna w 2016 roku
Dodano: 2015-12-09 - DOŻYWIANIE DZIECI I MŁODZIEŻY SZKOLNEJ W GMINIE SZUBIN W 2016 ROKU
Dodano: 2015-12-01 - Przygotowanie i dostarczenie (dowóz) gorących posiłków jednodaniowych dla uczniów
Dodano: 2015-11-26 - Przygotowywanie, dostarczanie oraz wydanie gorących posiłków dla uczniów w szkołach z terenu gminy Kowalewo Pomorskie oraz dla podopiecznych Miejsko Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Kowalewie Pomorskim w 2016 roku
Dodano: 2015-11-24 - Zorganizowanie dożywiania w Gminie Bartniczka w 2016 roku
Dodano: 2015-11-20 - Przygotowanie pełnego obiadu (składającego się z 2 dań) oraz jego dostarczanie do wymienionych 7 obiektów szkolnych na każdy dzień trwania nauki w szkole na terenie gminy Zławieś Wielka
Dodano: 2015-11-04 - Zakup wraz z dostawą gorących posiłków dla około 220 uczniów z 4 szkół podstawowych i gimnazjum znajdujących się na terenie Gminy Zbójno
Dodano: 2015-08-07