Przetargi.pl
Dostawy warzyw i owoców do działu żywienia WZLP w Olsztynie

Wojewódzki Zespół Lecznictwa Psychiatrycznego w Olsztynie ogłasza przetarg

  • Adres: 10-228 Olsztyn, Aleja Wojska Polskiego 35
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Telefon/fax: tel. 089 6785353, 6785300 , fax. 089 6785300
  • Data zamieszczenia: 2009-11-23
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Wojewódzki Zespół Lecznictwa Psychiatrycznego w Olsztynie
    Aleja Wojska Polskiego 35 35
    10-228 Olsztyn, woj. warmińsko-mazurskie
    tel. 089 6785353, 6785300, fax. 089 6785300
    REGON: 00029548400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.wzlp.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawy warzyw i owoców do działu żywienia WZLP w Olsztynie
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Sukcesywne dostawy warzyw i owoców do działu żywienia Wojewódzkiego Zespołu Lecznictwa Psychiatrycznego w Olsztynie przy Alei Wojska Polskiego 35. Szczegółowe zestawienie asortymentowo - ilościowe w załączniku nr 2 do SIWZ. CPV 03220000-9, 03212000-0, 15331000-7. Jakość przedmiotu zamówienia zgodna z obowiązującymi normami jakości. Minimalne wymagania dla wszystkich produktów, zgodnie z nimi produkty powinny być: - całe (w zależności od produktu); - zdrowe nie dopuszcza się produktów z objawami gnicia lub zepsucia, które czynią je niezdatnymi do spożycia; - czyste, praktycznie wolne od jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych (w zależności od produktu dopuszczalne są odchylenia dotyczące śladów ziemi); - praktycznie wolne od szkodników; - praktycznie wolne od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki; - bez nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego; - bez obcych zapachów i/lub smaków; - dostatecznie rozwinięte i odpowiednio dojrzałe; - inne dodatkowe wymagania w zależności od produktu. Tolerancje do 10% produktów nie spełniających ustalonych wymagań co do wielkości. Dopuszcza się następujące nieznaczne wady, pod warunkiem, że wady te nie wpływają na ogólny wygląd produktu, jego jakość, oraz jakość przechowywania: - nieznaczne wady kształtu, - nieznaczne wady wybarwienia. Powinny one być wolne od oparzelin słonecznych, obić i wad spowodowanych np. gradem. Dostawy produktów realizowane będą zgodnie z wymogami systemu kontroli żywności HACCP.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 032200009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: W przetargu mogą wziąć udział Wykonawcy spełniający warunki określone w art. 22 ustawy Prawo zamówień publicznych, nie wykluczeni na podstawie art. 24 cytowanej ustawy, nie mający zaległości podatkowych w uiszczaniu opłat i składek ZUS, oraz spełniający warunki określone w specyfikacji istotnych warunków zamówienia. Zamawiający sprawdzi czy Wykonawca posiada niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz potencjał techniczny, a także dysponuje lub będzie dysponował osobami zdolnymi do wykonania zamówienia na podstawie dostarczonych, wymaganych dokumentów i oświadczeń, których wykaz Zamawiający zamieszcza w pkt. VI SIWZ. Ocena nastąpi na zasadzie spełnia lub nie spełnia wymaganego warunku w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach dołączonych do oferty. Z treści załączonych dokumentów musi jednoznacznie wynikać, iż dany warunek Wykonawca spełnia. W razie wątpliwości Zamawiający zażąda od Wykonawcy, w określonym przez siebie terminie, dokumentów potwierdzających treść łożonych oświadczeń lub wezwie ich do złożenia wyjaśnień. W przypadku wspólnego ubiegania się przez wykonawców o udzielenie zamówienia, przepisy dotyczące wykonawcy stosuje się odpowiednio do wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia. Wykonawcy, którzy nie spełnią wymaganych warunków lub nie złożą (nie uzupełnią na żądanie) dokumentów potwierdzających spełnianie wymaganych warunków, zostaną wykluczeni z postępowania, a ich oferty zostaną uznane za odrzucone.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Formularz oferty. Wypełniony i podpisany formularz oferty wraz z oświadczeniami. W przypadku składania oferty wspólnej należy złożyć jeden dokument. Wykonawca spełnia warunki określone w art.22 ust.1 i nie podlega wykluczeniu z postępowania na podstawie art.24 ust.1 i 2 Pzp. Wypełnione i podpisane oświadczenie. W przypadku składania oferty wspólnej w/w dokument składa każdy z wykonawców. Wykonawca jest uprawniony do występowania w obrocie prawnym (art.22 ust.1 pkt.1 Pzp). Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. W przypadku składania oferty wspólnej w/w dokument składa każdy z wykonawców. Podwykonawstwo. Zamawiający żąda wskazania przez wykonawcę w ofercie części zamówienia, której wykonanie powierzy podwykonawcom, jeżeli ich udział w realizacji zamówienia przewiduje Wykonawca. Jeżeli Wykonawca nie przewiduje udziału podwykonawców w realizacji zamówienia winien złożyć stosowne oświadczenie. W przypadku składania oferty wspólnej należy złożyć jeden dokument. Zaświadczenie ze stacji sanitarno-epidemiologicznej. Zaświadczenie ze stacji sanitarno - epidemiologicznej, o spełnieniu warunków koniecznych do transportu warzyw i owoców W przypadku składania oferty wspólnej należy złożyć jeden dokument. Oświadczenie o posiadaniu atestów. Oświadczenie, iż oferowane towary posiadają atesty zgodne z wymogami HACCP. W przypadku składania oferty wspólnej należy złożyć jeden dokument.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: opust od maksymalnych cen giełdowych
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.wzlp.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach