5 Wojskowy Szpital Kliniczny z Polikliniką Samodzielny Publiczny ZOZ ogłasza przetarg
- Adres: 30-901 Kraków, ul. Wrocławska 1-3
- Województwo: małopolskie
- Telefon/fax: tel. 12 63 08 099 , fax. 12 63 08 099
- Data zamieszczenia: 2012-03-22
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: 5 Wojskowy Szpital Kliniczny z Polikliniką Samodzielny Publiczny ZOZ
ul. Wrocławska 1-3 1-3
30-901 Kraków, woj. małopolskie
tel. 12 63 08 099, fax. 12 63 08 099 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.5wszk.com.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
DOSTAWY NABIAŁU I PRZETWORÓW MLECZNYCH - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiot zamówienia winien spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego żywności a w szczególności: 1. Przedmiot zamówienia winien spełniać wymagania w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego żywności, a w szczególności: a). ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (D.z. U. Nr 171 poz. 1225), b) ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r. Nr 17 , poz. 127 ze zm. ) oraz aktami wykonawczymi wydanymi na podstawie tej ustawy, c) ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych. (Dz. U. z 2005 r. Nr 187, poz. 1577 ze zm.), d) rozporządzenia (WE) Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady Ministra dnia 28 stycznia 2002 r. ustalające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. bezpieczeństwa żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności, e) rozporządzenie (WE) Nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiające szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego, f) rozporządzenie (WE) Nr 882/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie kontroli urzędowych przeprowadzonych w celu sprawdzenia zgodności z prawem paszowym i żywnościowym oraz regułami dotyczącymi zdrowia zwierząt i dobrostanu zwierząt, g) rozporządzenie (WE) Nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające Dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG, LP Szczegółowa nazwa przedmiotu zamówienia(charakterystyka, wymiary itp.) Kod CPV Ilość / j.m. kwota nettoza j.m. (za 1 L/ za 1 op./ za 1 kg /za 1 szt.) wartość netto StawkaVAT wartość brutto Nazwa Handlowa 1. Mleko 2% tłuszczu, - /pojemność od 5 L do 10L/ PL 12011601 WE opakowanie foliowe (termin przydatności minimum 4 dni) 15511100-4 30 000 L 2. Mleko 2% tłuszczu - /pojemność od 0.5 L do 1.1 L/, pakowane w butelki plastikowe, opakowanie foliowe lub opakowanie kartonowe. (termin przydatności minimum 4 dni) 15511100-4 780 L 3. Mleko UHT 2% tłuszczu - /pojemność 0.5 L / pakowane w opakowaniu zbiorczym po 10 sztuk. (termin przydatności minimum 5 miesięcy) 15511210-8 40 op. 4. Masło śmietankowe minimum 82% tłuszczu, bez dodatków tłuszczów roślinnych - /pakowane w pergamin, kostka o pojemności od 200 g do 300 g/ PL 04621602 WE (termin przydatności minimum 20 dni) 15530000-2 3300 kg 5. Ser twarogowy półtłusty zawartość tłuszczu od 4.5% do 4.52%, krajanka Kl. I w kostkach ,waga 1 kostki od 1.00 kg do 2.00 kg pakowany każda kostka w pergamin PL 12011601 WE (termin przydatności minimum 8 dni)/ 15542000-9 5 000 kg 6. Kefir naturalny o zawartości 1.5% tłuszczu - /pojemność od 0.400 ml do 1000 ml/, pakowane w butelki plastikowe, opakowanie foliowe lub opakowanie kartonowe. (termin przydatności minimum 6 dni) 15551000-5 240 L 7. Jogurt naturalny bez dodatku cukrów o zawartości 2% tłuszczu, o płynnej jednolitej konsystencji , barwa mleczno -biała /150g =1 sztuka/ , PL 06061601 WE (termin przydatności minimum 10 dni) 15551310-1 4300 szt. 8. Śmietana o zawartości 18% tłuszczu, - /pojemność od 5 L do 8 L/, pakowana w opakowanie plastikowe, twarde z uchwytem, szczelnie zamknięte PL123011601 WE (termin przydatności minimum 8 dni) 15512000-0 2000 L 9. Śmietana o zawartości 18% tłuszczu -/ pojemność od 200ml do 500ml/ PL 12011601W pakowane w opakowanie plastikowa twarde, karton lub opakowanie foliowe szczelnie zamknięte. (termin przydatności minimum 8 dni) 15512000-0 144 L 10. Śmietana o zawartości 30% tłuszczu - / pojemność od 200ml do 500 ml/ PL 12011601WE pakowane w opakowanie plastikowa twarde, karton lub opakowanie foliowe szczelnie zamknięte. (termin przydatności minimum 8 dni) 15512300-3 80 L 11. Śmietanka do kawy o zawartości 10% tłuszczu - /10g =1 szt./ opakowanie zbiorcze 10 sztuk zapakowane w folię spożywczą ,hermetycznie zamknięte (termin przydatności minimum 30 dni) 15512100-1 240 op. 12. Jogurt naturalny bez dodatku cukrów o zawartości 2% tłuszczu, o płynnej jednolitej konsystencji , barwa mleczno -biała, pakowany w opakowanie plastikowe, twarde z uchwytem, szczelnie zamknięte, /pojemność od 1 L do 2 L/ PL 06061601 WE (termin przydatności minimum 10 dnI ) 15551310-1 100 L 13. Masło roślinne -margaryna miękka (kubkowa) do smarowania pieczywa, do smażenia i pieczenia, zawartość tłuszczu 80% w tym zawartość oleju słonecznikowego - 35%, pakowana w opakowanie plastikowe z przykrywką /pojemność opakowania od 250 g do 500g / (termin przydatności minimum 3 miesiące) 15412200-1 1800 kg 14. Ser topiony o smaku śmietankowym bez dodatków smakowych o konsystencji kremowej , pakowane w folię aluminiową, waga 1 szt. = 50 g, pakowane w opakowanie kartonowe z przykrywką, PL 16091601 WE (termin przydatności minimum 3 miesiące) 15542200-1 378.00 kg 15. Ser żółty typu EDAMSKI - KL I lub równoważny, , twardy, dojrzały, o zawartość tłuszczu od 45% do 55% , pakowany w batony o wadze od 1.50 kg do 2.50kg, foliowany, zamknięty hermetycznie PL 04621602 WE (termin przydatności minimum 5 miesięcy) 15544000-3 700 kg RAZEM - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 155000003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: nie dotyczy
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.5wszk.com.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa mleka i produktów mlecznych dla ZZOZ w Wadowicach, znak: ZP/PRZET/24/2016
Dodano: 2016-07-13 - Zamowienie na dostawy nabiału do AŚ w Krakowie, AŚ Kraków - Podgórze i ZK Kraków - Nowa Huta
Dodano: 2016-07-05 - dostawa produktów mleczarskich do Domu Pomocy Społecznej w Krakowie w okresie 01.07.2016 do 31.12.2016 roku
Dodano: 2016-06-14 - Dostawy mleka i przetworów mlecznych ujęte w dwóch zadaniach asortymentowych
Dodano: 2016-05-24 - Sukcesywna dostawa mleka, jego przetworów i tłuszczy roślinnych, jaj oraz masy jajowej.
Dodano: 2016-05-10 - Przetarg nieograniczony na sprzedaż i dostawy : produkty mleczarskie, oleje i tłuszcze roślinne
Dodano: 2016-04-18 - Dostawy produktów mleczarskich dla 20 WSZUR SP ZOZ w Krynicy-Zdroju
Dodano: 2016-04-04 - Dostawy mleka i jego przetworów, masła i margaryny, serów, jogurtów i kefirów
Dodano: 2016-03-18 - Dostawy żywności: nabiału, mięsa i wędlin, warzyw i ziemniaków, zgodnie z załączonym opisem
Dodano: 2016-03-09 - Produkty mleczarskie, ryby warzywa mrożone
Dodano: 2016-03-02