Kasyno Wojskowe 421 ogłasza przetarg
- Adres: 61-325 Poznań, ul. Silniki 1
- Województwo: wielkopolskie
- Telefon/fax: tel. 061 8548577 , fax. 061 8548579
- Data zamieszczenia: 2009-12-17
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Kasyno Wojskowe 421
ul. Silniki 1 1
61-325 Poznań, woj. wielkopolskie
tel. 061 8548577, fax. 061 8548579
REGON: 63243177100027 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.31blot.sp.mil.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Gospodarstwo pomocnicze przy jednostce wojskowej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
DOSTAWY MLEKA I PRODUKTÓW MLECZARSKICH - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest dostawa mleka i produktów mleczarskich dla Kasyna Wojskowego 421, wyszczególnionych w załączniku NR 4 - formularzu cenowym. Produkty mleczarskie muszą spełniać wymagania zawarte w normie: mleko spożywcze spełniające wymagania zawarte w normie PN-A-86003, śmietana spełniająca wymagania zawarte w normie PN-A-86050, masło spełniające wymagania zawarte w normie PN-A-86155, sery dojrzewające spełniające wymagania zawarte w normie PN-68/A-86230, sery topione spełniające wymagania zawarte w normie PN-66/A-86233, sery twarogowe spełniające wymagania zawarte w normie PN-91/A-86300. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 155000003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Nie dotyczy
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: a) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; b) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wy?konania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia; c) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; d) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. Ocena spełniania warunków nastąpi na podstawie przedstawionych przez wykonawcę dokumentów i oświadczeń wymienionych w pkt 6 SIWZ na zasadzie spełnia - nie spełnia.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Oferta musi zawierać: wypełniony i podpisany formularz ofertowy z wykorzystaniem wzoru - załącznik 1; wypełniony i podpisany formularz cenowy z wykorzystaniem wzoru - załącznik 4; parafowany przez Wykonawcę formularz postanowień umowy z wykorzystaniem wzoru - załącznik 3; Wykonawca jest zobowiązany dołączyć do oferty: oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne z art. 22 ust. 1 i art. 24 ust. 1 i 2 Prawa zamówień publicznych z wykorzystaniem wzoru - załącznik 2; aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. potwierdzenie stosowania systemu HACCP w jednej z następujących form: - certyfikatu systemu HACCP wydanego przez firmy posiadające akredytację i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z siedzibą w Warszawie lub krajowej organizacji akredytacyjnej dla danego kraju, - zaświadczenie lub inny dokument właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Powiatowej Inspekcji Weterynaryjnej o stosowaniu zasad systemu HACCP
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.31blot.sp.mil.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa mleka i przetworów mleczarskich
Dodano: 2016-06-15 - DZ-751-16/16 - Sukcesywne dostawy produktów spożywczych
Dodano: 2016-06-08 - Dostawa artykułów mleczarskich
Dodano: 2016-06-06 - Dostawy produktów mleczarskich dla CRR KRUS w Jedlcu
Dodano: 2016-04-20 - Dostawa nabiału oraz przetworów nabiałowych i tłuszczowych dla Wielospecjalistycznego Szpitala Miejskiego im. J. Strusia w Poznaniu.
Dodano: 2016-04-07 - Dostawa żywności - produkty mleczarskie
Dodano: 2016-02-15 - Codzienna dostawa mleka i przetworów z mleka
Dodano: 2016-01-11 - Dostawy produktów mleczarskich i mleka dla Domu Pomocy Społecznej w Pleszewie w roku 2016
Dodano: 2015-12-16 - Dostawa mleka i art. mlecznych w 2016 roku do Domu Pomocy Społecznej w Koninie
Dodano: 2015-12-10 - Dostawa artykułów mleczarskich dla potrzeb Wojewódzkiego Szpitala Zespolonego w Koninie
Dodano: 2015-12-03