Zakład Karny Czerwony Bór 2 ogłasza przetarg
- Adres: 18400 Łomża, Czerwony Bór
- Województwo: podlaskie
- Telefon/fax: tel. 086 215 35 83 , fax. 086 215 35 83 wew. 510
- Data zamieszczenia: 2017-10-27
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny Czerwony Bór 2
Czerwony Bór 2
18400 Łomża, woj. podlaskie
tel. 086 215 35 83, fax. 086 215 35 83 wew. 510
REGON: 45109521500000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Zakład Karny - jednostka nie posiadająca osobowości prawnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawy mięsa wieprzowego - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego na: dostawy mięs wieprzowych do Zakładu Karnego w Czerwonym Borze przez okres 12 miesięcy Kod CPV – 15113000-3 1. Przedmiot zamówienia Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy mięs wieprzowych do Zakładu Karnego w Czerwonym Borze w ilościach i według poniższego zestawienia: Część 1: Lp Opis przedmiotu zamówienia j.m Ilość szacunkowa 1 2 3 4 1. Łopatka bez kości – mięso wieprzowe pochodzące z klas EUROP, bez fałdu skóry, głównie mięśnie: nadgrzbietowy, podgrzbietowy, podłopatkowy, trójgłowy ramienny, zespół mięśni ramiennych, zapach swoisty dla mięsa świeżego wieprzowego, bez zanieczyszczeń mechanicznych i organicznych, pakowane w pojemniki typu Euro, zamykane, schłodzone w temperaturze od 0º do 4º C, zgodnie z normą PN-A-82002, PN-A-82001 CPV 15113000-3 Termin przydatności do spożycia minimalny 14 dni kg 2 000 2. Schab bez kości – mięso wieprzowe pochodzące z klas EUROP, odcinek piersiowo-lędźwiowy bez słoniny, mięsień najdłuższy grzbietu, wielodzielny, kolczysty i lędźwiowy większy, barwa jasno do ciemnoróżowej, zapach swoisty dla mięsa świeżego wieprzowego, bez zanieczyszczeń mechanicznych i organicznych, pakowane w pojemniki typu Euro, zamykane, schłodzone w temperaturze od 0º do 4º C, zgodnie z normą PN-A-82002, PN-A-82002:1986, CPV 15113000-3 Termin przydatności do spożycia minimalny 14 dni kg 1 500 3. Wątroba – podroby z mięsa wieprzowego pochodzącego z klas EUROP, składa się z czterech płatów oddzielonych od siebie trzema głębokimi wcięciami, struktura nieznacznie ziarnista, powierzchnia gładka, lekko błyszcząca i wilgotna, dopuszcza się zmatowienie powierzchni spowodowane częściowych obeschnięciem, barwa brązowo wiśniowa, konsystencja jędrna, bez zanieczyszczeń mechanicznych i organicznych, pakowane w pojemniki typu Euro, zamykane, schłodzone w temperaturze od 0º do 3º C, zgodnie z normą PN-A-82004 CPV 15114000-0 Termin przydatności do spożycia minimalny 14 dni kg 3 000 4. Mięso mielone wieprzowe - mięso wieprzowe pochodzące z klas EUROP, klasa mięsa II, zmielone pochodzące z łopatki, zapach swoisty dla mięsa świeżego wieprzowego, bez zanieczyszczeń mechanicznych i organicznych, pakowane w pojemniki typu Euro, zamykane, schłodzone w temperaturze od 0º do 4º C, zgodnie z normą PN-A-82002, PN-A-82001 CPV 15113000-3 Termin przydatności do spożycia minimalny 14 dni kg 2 500 5. Mięso drobne wieprzowe - mięso wieprzowe klasa II, pochodzące z klas EUROP, pochodzące z łopatki, zapach swoisty dla mięsa świeżego wieprzowego, bez zanieczyszczeń mechanicznych i organicznych, pakowane w pojemniki typu Euro, zamykane, schłodzone w temperaturze od 0º do 4º C, zgodnie z normą PN-A-82002, PN-A-82001 CPV 15113000-3 Termin przydatności do spożycia minimalny 14 dni kg 2 800 UWAGA: Opakowanie plastikowe EURO - opakowanie zbiorcze (materiał opakowaniowy stykający się z mięsem) - folia dopuszczona do kontaktu z żywnością , zamknięte pokrywą. Do każdego pojemnika załączona etykieta z opisem jego zawartości. Każdy asortyment produktów powinien być dostarczany w oddzielnym pojemniku, do dostawy należy dołączyć Handlowy Dokument Identyfikacyjny. (HDI) 1. Ilość szacunkowa wskazana w tabeli dla poszczególnego rodzaju asortymentu może ulec zmniejszeniu lub zwiększeniu w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego z zastrzeżeniem, iż wartość całkowita dla całości zamówienia w podpisanej umowie nie zostanie przekroczona. Produkty zamówienia są powszechnie dostępne oraz mają ustalone standardy jakościowe. 2. Dostawy odbywać się będą bezpośrednio do siedziby Zakładu Karnego w Czerwonym Borze minimum dwa dni w tygodniu w godzinach 8:00 – 11:00, bez sobót, niedziel i świąt. W szczególnych i uzasadnionych przypadkach, których Zamawiający nie był w stanie przewidzieć (np.: znaczny wzrost stanu żywionych, itp.) Wykonawca będzie zobowiązany do realizacji dodatkowego zamówienia w tygodniu zgłoszonego przez Zamawiającego, w ciągu 12 godzin od chwili zgłoszenia takiej potrzeby. 3. Dostawy przez Wykonawcę będą realizowane sukcesywnie w ilościach i określonym terminie, po uprzednim telefonicznym, faksowym lub e-mailowym złożeniu zamówienia przez Zamawiającego. Termin przydatności do spożycia dostarczonych produktów – nie krótszy niż 14 dni od dnia dostawy. 4. Wykonawca jest zobowiązany do należytego wykonania dostaw dla Zamawiającego na własny koszt i ryzyko, środkiem transportu odpowiadającym wymogom sanitarnym, w sposób zapobiegający utracie walorów smakowych i odżywczych dostarczanego asortymentu dostawy. Dostarczone towary muszą odpowiadać wymaganiom jakościowym zawartym w obowiązujących normach, mają być świeże, z długim okresem przydatności do spożycia, oznakowane zgodnie z przepisami obowiązującymi w tym zakresie i posiadać Handlowy Dokument Identyfikacyjny. 5. Zamówienia ilościowe i asortymentowe towaru – drogą telefoniczną, faksową lub elektroniczną Zamawiający składać będzie nie później niż do godziny 14:00 dnia poprzedzającego dostawę. Umowa realizowana będzie w oparciu o zamówienia częściowe, zgodnie z faktycznymi potrzebami Zamawiającego. Zamawiający każdorazowo będzie uzgadniał z Wykonawcą ilość i termin każdej dostawy. 6. Odbiór artykułów będzie następować poprzez wspólną kontrolę ilościowo – jakościową przeprowadzoną przez osoby działające w imieniu Zamawiającego i Wykonawcy. 7. W przypadku zakwestionowania dostawy, która nie odpowiada ilościowo lub normom jakościowym bądź też z innych przyczyn nie odpowiada obowiązującym wymaganiom w zakresie warunków bezpieczeństwa żywności i żywienia, Zamawiający sporządza protokół niezgodności zawierający wszelkie ustalenia dokonane w toku odbioru. Protokół niezgodności podpisuje osoba dokonująca odbioru w imieniu Zamawiającego i osoba dostarczającą towar w imieniu Wykonawcy. Zamawiający uprawniony jest również do jednostronnego sporządzenia tegoż protokołu ze skutkiem dla Wykonawcy. 8. Dostawy winny odbywać się w odpowiednio przystosowanych pojemnikach (opakowaniach) stanowiących własność Wykonawcy i spełniających wymagania przewidziane do przechowywania żywności. Opakowania zwrotne Zamawiający zwróci Wykonawcy przy następnej dostawie. Z tytułu wypożyczania i korzystania z opakowań zbiorczych Wykonawca nie będzie pobierał żadnych opłat. 9. Wykonawca wraz z dostawą jest zobowiązany przekazać Zamawiającemu dokumenty w postaci dowodu dostawy lub faktury. Dowód dostawy winien zawierać minimum: dane dostawcy, rodzaj dostarczonego towaru, ilość dostarczonego towaru, cenę jednostkową oraz wartość ogólną towaru. 10. W przypadku zgłoszenia przez Zamawiającego dla Wykonawcy zastrzeżeń w zakresie jakości lub ilości dostarczonego towaru Wykonawca zobowiązany jest na własny koszt wymienić zakwestionowane artykuły na towar pełnowartościowy bądź też w przypadku braków ilościowych – uzupełnienia towaru niezwłocznie lecz nie później niż do godziny 15:30 dnia, w którym nastąpiła dostawa wadliwa zgłoszona przez Zamawiającego. 11. W sytuacji niedostarczenia zamówionej ilości produktów, przez Wykonawcę w terminie - Zamawiający zastrzega sobie prawo do zakupienia takiego samego asortymentu i ilości na koszt Wykonawcy u innego podmiotu. Wykonawca zobowiązuje się do pokrycia kosztów transportu oraz różnicy pomiędzy ceną dokonanego zakupu, a ceną Wykonawcy poniesionych przez Zamawiającego. Powyższe koszty Zamawiający ma prawo potrącić z istniejącej między stronami wierzytelności pieniężnej. Ponadto Zamawiający będzie miał prawo do żądania od Wykonawcy wyrównania szkody spowodowanej niewykonaniem, bądź nienależytym wykonaniem zamówienia. 12. W przypadku zastrzeżeń co do jakości dostarczonych przez Wykonawcę produktów Zamawiający zastrzega sobie prawo do ich badania w niezależnej instytucji. W przypadku potwierdzenia wątpliwości Zamawiającego co do jakości otrzymanego artykułu Zamawiający obciąży kosztami badań Wykonawcę. 13. Wykonawca będzie wystawiał faktury, w okresie tygodniowym w oparciu o ceny jednostkowe towaru oraz wielkość faktycznie zrealizowanej dostawy. 14. Termin płatności faktury – 30 dni od daty wpływu prawidłowo wystawionej faktury. 15. W przypadku braku środków finansowych na koncie Zamawiającego, Wykonawca zobowiązuje się prolongować termin zapłaty o 30 dni, nie wstrzymując dostaw bieżących. 16. Z tytułu niezrealizowanych dostaw w okresie realizacji umowy Wykonawcy nie przysługują roszczenia finansowe oraz prawne. 17. Czas trwania umowy: 12 miesięcy 18. Planowany okres realizacji: 22.11.2017 -21.11.2018 - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15113000-3
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie stawia warunku w tym zakresie
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa wędlin i mięsa wieprzowego do Zakładu Karnego w Czerwonym Borze
Dodano: 2021-01-21 - Dostawa wędlin i mięsa wieprzowego do Zakładu Karnego w Czerwonym Borze
Dodano: 2020-12-03 - Zakup mięsa czerwonego, wędlin z mięsa czerwonego i wędlin drobiowych oraz tłuszczy zwierzęcych z podziałem na dwa zadania
Dodano: 2020-11-05 - Dostawa mięsa wieprzowego do Zakładu Karnego w Czerwonym Borze
Dodano: 2019-12-04 - Dostawa artykułów spożywczych
Dodano: 2019-11-14 - Zakup mleka, przetworów mlecznych, olei i tłuszczów roślinnych
Dodano: 2019-11-04 - Dostawa mięsa wieprzowego do Zakładu Karnego w Czerwonym Borze
Dodano: 2019-10-25 - „Zakup mięsa czerwonego, wędlin z mięsa czerwonego i wędlin drobiowych oraz tłuszczy zwierzęcych z podziałem na dwa zadania”.
Dodano: 2019-10-14 - Dostawa wraz z rozładunkiem artykułów spożywczych.
Dodano: 2018-12-20 - Przetarg nieograniczony na dostawę mięsa
Dodano: 2018-11-09