Przetargi.pl
„Zakup mięsa czerwonego, wędlin z mięsa czerwonego i wędlin drobiowych oraz tłuszczy zwierzęcych z podziałem na dwa zadania”.

25 Wojskowy Oddział Gospodarczy w Białymstoku ogłasza przetarg

  • Adres: 15-601 Białystok, ul. Kawaleryjska
  • Województwo: podlaskie
  • Telefon/fax: tel. 261 398 839 , fax. 261 398 813
  • Data zamieszczenia: 2019-10-14
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: 25 Wojskowy Oddział Gospodarczy w Białymstoku
    ul. Kawaleryjska 70
    15-601 Białystok, woj. podlaskie
    tel. 261 398 839, fax. 261 398 813
    REGON: 20068982800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: https://platformazakupowa.pl/pn/25wog_wp
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: WOJSKO

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    „Zakup mięsa czerwonego, wędlin z mięsa czerwonego i wędlin drobiowych oraz tłuszczy zwierzęcych z podziałem na dwa zadania”.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia są środki spożywcze w ilościach zawartych w tabelach, zgodne z przedstawionym opisem przedmiotu zamówienia. Zadanie nr 1 – Dostawa do Magazyn Stołówki Wojskowej dla Kadry 25 Wojskowego Oddziału Gospodarczego 15-601 Białystok, ul. Kawaleryjska 70. MIĘSO CZERWONE GWARANTOWANA Lp. Przedmiot zamówienia Jm Ilość 1 Antrykot wołowy b/k kręg. kg 240 2 Wołowina ekstra kg 120 3 Polędwica wołowa kg 30 4 Wołowina zrazowa b/k kg 150 5 Karkówka wieprzowa b/k kg 240 6 Łopatka wieprzowa b/k kg 600 7 Schab wieprzowy b/k kg 600 8 Schab wieprzowy z/k kg 150 9 Żeberka wieprzowe kg 180 10 Szynka wieprzowa b/k kg 150 11 Mięso wieprzowe od szynki b/k kg 600 12 boczek surowy b/k kg 120 13 Golonka wieprzowa b/k - pekl próż kg 15 14 Ozorki wieprzowe kg 30 15 Wątroba wieprzowa kg 60 OPCJONALANA Lp. Przedmiot zamówienia Jm Ilość 1 Antrykot wołowy b/k kręg. kg 560 2 Wołowina ekstra kg 280 3 Polędwica wołowa kg 70 4 Wołowina zrazowa b/k kg 350 5 Karkówka wieprzowa b/k kg 560 6 Łopatka wieprzowa b/k kg 1400 7 Schab wieprzowy b/k kg 1400 8 Schab wieprzowy z/k kg 350 9 Żeberka wieprzowe kg 420 10 Szynka wieprzowa b/k kg 350 11 Mięso wieprzowe od szynki b/k kg 1400 12 boczek surowy b/k kg 280 13 Golonka wieprzowa b/k - pekl próż kg 35 14 Ozorki wieprzowe kg 70 15 Wątroba wieprzowa kg 140 WĘDLINY Z MIĘSA CZERWONEGO GWARANTOWANA Lp. Przedmiot zamówienia Jm Ilość 1 Pasztetowa kg 30 2 Salceson włoski kg 60 3 Salceson ozorkowy kg 60 4 Kaszanka z kaszy gryczanej kg 60 5 Kiełbasa salami kg 60 6 Kiełbasa myśliwska kg 90 7 Kiełbasa jałowcowa kg 90 8 Kiełbasa parówkowa specjalna kg 60 9 Parówki specjalne kg 60 10 Mortadela specjalna kg 60 11 Kiełbasa biała parzona specjalna kg 60 12 Kiełbasa podlaska specjalna kg 300 13 Kiełbasa wiejska kg 240 14 Kiełbasa śląska specjalna kg 240 15 Kiełbasa toruńska specjalna kg 240 16 Kiełbasa zwyczajna specjalna kg 360 17 Kiełbasa krakowska parzona spec kg 60 18 Kiełbasa szynkowa wieprzowa spec kg 90 19 Kiełbasa krakowska sucha kg 60 20 Kiełbasa żywiecka kg 60 21 Kabanosy kg 120 22 Baleron kg 60 23 Polędwica wędzona wieprzowa kg 120 24 Szynka wieprzowa wędzona kg 120 25 Szynka wieprzowa gotowana kg 90 26 Szynka wieprzowa mielona kg 60 27 Szynka wieprzowa konserwowa kg 60 28 Boczek wędzony parzony b/k kg 300 29 Pasztet wieprzowy pieczony kg 30 30 Rolada z boczku kg 60 31 Golonka wieprzowa kg 30 32 Ogonówka kg 30 OPCJONALNA Lp. Przedmiot zamówienia Jm Ilość 1 Pasztetowa kg 70 2 Salceson włoski kg 140 3 Salceson ozorkowy kg 140 4 Kaszanka z kaszy gryczanej kg 140 5 Kiełbasa salami kg 140 6 Kiełbasa myśliwska kg 210 7 Kiełbasa jałowcowa kg 210 8 Kiełbasa parówkowa specjalna kg 140 9 Parówki specjalne kg 140 10 Mortadela specjalna kg 140 11 Kiełbasa biała parzona specjalna kg 140 12 Kiełbasa podlaska specjalna kg 700 13 Kiełbasa wiejska kg 560 14 Kiełbasa śląska specjalna kg 560 15 Kiełbasa toruńska specjalna kg 560 16 Kiełbasa zwyczajna specjalna kg 840 17 Kiełbasa krakowska parzona spec kg 140 18 Kiełbasa szynkowa wieprzowa spec kg 210 19 Kiełbasa krakowska sucha kg 140 20 Kiełbasa żywiecka kg 140 21 Kabanosy kg 280 22 Baleron kg 140 23 Polędwica wędzona wieprzowa kg 280 24 Szynka wieprzowa wędzona kg 280 25 Szynka wieprzowa gotowana kg 210 26 Szynka wieprzowa mielona kg 140 27 Szynka wieprzowa konserwowa kg 140 28 Boczek wędzony parzony b/k kg 700 29 Pasztet wieprzowy pieczony kg 70 30 Rolada z boczku kg 140 31 Golonka wieprzowa kg 70 32 Ogonówka kg 70 WĘDLINY DROBIOWE GWARANTOWANA Lp. Przedmiot zamówienia Jm Ilość 1 Kabanosy drobiowe kg 60 2 Kiełbasa szynkowa drobiowa kg 60 3 Kiełbasa krakowska drobiowa kg 60 4 Udko drobiowe wędzone kg 60 5 Parówki drobiowe kg 90 6 Szynka drobiowa kg 60 7 Szynka z indyka kg 60 8 Mortadela drobiowa kg 60 OPCJONALNA Lp. Przedmiot zamówienia Jm Ilość 1 Kabanosy drobiowe kg 140 2 Kiełbasa szynkowa drobiowa kg 140 3 Kiełbasa krakowska drobiowa kg 140 4 Udko drobiowe wędzone kg 140 5 Parówki drobiowe kg 210 6 Szynka drobiowa kg 140 7 Szynka z indyka kg 140 8 Mortadela drobiowa kg 140 TŁUSZCZE ZWIERZĘCE GWARANTOWANA Lp. Przedmiot zamówienia Jm Ilość 1 Smalec wieprzowy kg 240 2 Słonina kg 60 OPCJONALNA Lp. Przedmiot zamówienia Jm Ilość 1 Smalec wieprzowy kg 560 2 Słonina kg 140 Zadanie nr 2 – dostawa do Magazyn Żywnościowy 25 Wojskowego Oddziału Gospodarczego 18-400 ŁOMŻA ul. Aleja Legionów 133: MIĘSO CZEROWNE GWARANTOWANA Lp. Przedmiot zamówienia Jm Ilość 1 Karkówka wieprzowa b/k kg 90 2 Łopatka wieprzowa b/k kg 210 3 Schab wieprzowy b/k kg 90 4 Żeberka wieprzowe kg 60 5 Szynka wieprzowa b/k kg 60 6 Golonka wieprzowa z/k kg 45 7 Ozorki wieprzowe kg 18 8 Wątroba wieprzowa kg 45 OPCJONALNA Lp. Przedmiot zamówienia Jm Ilość 1 Karkówka wieprzowa b/k kg 210 2 Łopatka wieprzowa b/k kg 490 3 Schab wieprzowy b/k kg 210 4 Żeberka wieprzowe kg 140 5 Szynka wieprzowa b/k kg 140 6 Golonka wieprzowa z/k kg 105 7 Ozorki wieprzowe kg 42 8 Wątroba wieprzowa kg 105 WĘDLINY Z MIĘSA CZERWONEGO GWARANTOWANA Lp. Przedmiot zamówienia Jm Ilość 1 Pasztetowa kg 45 2 Salceson włoski kg 60 3 Kaszanka z kaszy gryczanej kg 45 4 Kiełbasa parówkowa specjalna kg 45 5 Parówki specjalne kg 45 6 Mortadela specjalna kg 30 7 Kiełbasa biała parzona specjalna kg 24 8 Kiełbasa wiejska kg 30 9 Kiełbasa śląska specjalna kg 30 10 Kiełbasa toruńska specjalna kg 60 11 Kiełbasa zwyczajna specjalna kg 45 12 Kiełbasa krakowska parzona spec kg 45 13 Kiełbasa szynkowa wieprzowa spec Kg 45 14 Kiełbasa krakowska sucha kg 15 15 Kiełbasa żywiecka kg 60 16 Kabanosy kg 45 17 Baleron kg 45 18 Polędwica wędzona wieprzowa kg 30 19 Szynka wieprzowa wędzona kg 45 20 Szynka wieprzowa konserwowa kg 45 21 Boczek wędzony parzony b/k kg 60 22 Pasztet wieprzowy pieczony kg 15 Lp. Przedmiot zamówienia Jm Ilość 1 Pasztetowa kg 105 2 Salceson włoski kg 140 3 Kaszanka z kaszy gryczanej kg 105 4 Kiełbasa parówkowa specjalna kg 105 5 Parówki specjalne kg 105 6 Mortadela specjalna kg 70 7 Kiełbasa biała parzona specjalna kg 56 8 Kiełbasa wiejska kg 70 9 Kiełbasa śląska specjalna kg 70 10 Kiełbasa toruńska specjalna kg 140 11 Kiełbasa zwyczajna specjalna kg 105 12 Kiełbasa krakowska parzona spec kg 105 13 Kiełbasa szynkowa wieprzowa spec Kg 105 14 Kiełbasa krakowska sucha kg 35 15 Kiełbasa żywiecka kg 140 16 Kabanosy kg 105 17 Baleron kg 105 18 Polędwica wędzona wieprzowa kg 70 19 Szynka wieprzowa wędzona kg 105 20 Szynka wieprzowa konserwowa kg 105 21 Boczek wędzony parzony b/k kg 140 22 Pasztet wieprzowy pieczony kg 35 OPCJONALNA TŁUSZCZE ZWIERZĘCE GWARANTOWANA Lp. Przedmiot zamówienia Jm Ilość 1 Smalec wieprzowy kg 60 OPCJONALNA Lp. Przedmiot zamówienia Jm Ilość 1 Smalec wieprzowy kg 140 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 4 do SIWZ. Zamawiający dopuszcza składanie ofert dla każdego zadania oddzielnie. Warunki dostawy dla Zadania nr 1 i 2: 1. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia Zamawiającemu przedmiotu zamówienia, zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia, własnym środkiem transportu, na własny koszt i ryzyko. 2. Realizacja dostaw odbywa się na podstawie składanych przez Zamawiającego w formie pisemnej lub za pośrednictwem faxu zamówień, zawierających ilości i terminy dostawy. 3. Jakiekolwiek zawiadomienie będzie przekazywane miedzy stronami w formie pisemnej. Zamawiający dopuszcza formę porozumienia się za pomocą faxu. Zawiadomienie skutkuje w momencie doręczenia go danej ze stron. 4. Dostawy będą realizowane w dni robocze w godzinach od 7:00 do 13:00 na podstawie zamówienia składanego przez Zamawiającego. Wyjątkowo dopuszcza się zmianę godzin dostawy po uprzednim uzgodnieniu telefonicznym z Zamawiającym. 5. Zamawiający zastrzega sobie prawo do sprawdzenia zamówionego asortymentu pod względem ilościowym i jakościowym w momencie odbioru towaru, w obecności przedstawiciela Wykonawcy. 6. Dostawa do Odbiorcy: a. Zadanie nr 1 – dostawa do Magazynu Stołówki Wojskowej dla Kadry 25 Wojskowego Oddziału Gospodarczego, 15-601 Białystok, ul. Kawaleryjska 70. b. Zadanie nr 2 – dostawa do Magazynu Żywnościowego 25 Wojskowego Oddziału Gospodarczego, 18-400 Łomża, ul. Aleja Legionów 133. 7. Dostawca zobowiązany jest do znakowania i opakowania towaru zgodnie z obowiązującymi przepisami, z uwzględnieniem wymagań Zamawiającego określonych w opisie przedmiotu zamówienia. 8. Przy każdej dostawie Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia: a. środka transportu odpowiedniego dla przewożonej żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami dotyczącymi higieny środków spożywczych, pod rygorem nieprzyjęcia dostawy przez Zamawiającego; b. odpowiedniego zabezpieczenia towaru na czas przewozu, pod rygorem odpowiedzialności za braki i wady powstałe w czasie transportu; c. możliwości realizacji procedur bezpieczeństwa przez służby dyżurne Zamawiającego w stosunku do osób i pojazdów wykonujących dostawę; d. uczestnictwa kierowcy lub innej osoby wykonującej dostawę w odbiorze towaru, w tym pobraniu prób dostarczonego towaru w ramach reklamacji lub kontroli prewencyjnej, pod rygorem dokonania tych czynności bez udziału Wykonawcy na jego ryzyko. 9. Obowiązujące Wykonawcę umowy szczegółowe wymagania jakościowe dla poszczególnych środków spożywczych, w tym wymagania w zakresie terminów przydatności do spożycia, znakowania i opakowań, zawiera opis przedmiotu zamówienia. 10. Dostarczone towary muszą być oznakowane w sposób zrozumiały, napisy w języku polskim muszą być wyraźne, czytelne i nieusuwalne, umieszczone w widocznym miejscu, a także nie mogą być w żaden sposób ukryte, zasłonięte lub przesłonięte innymi nadrukami lub obrazkami. 11. Wykonawca zobowiązuje się przez cały okres związania umową, posiadania aktualnej polisy ubezpieczeniowej OC w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej posiadającej rozszerzony zakres ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej ubezpieczonego, za szkody osobowe lub rzeczowe wyrządzone przez produkty wyprodukowane, dostarczone, sprzedane przez ubezpieczonego oraz spowodowane przez nie wykonanie lub nienależyte wykonanie zamówienia w okresie ubezpieczenia. 12. Przedmiot zamówienia (występujący w opakowaniach jednostkowych) dostarczany będzie w oryginalnych opakowaniach – bez stosowania opakowań zastępczych. 13. Wykonawca zobowiązuje się udostępnić upoważnionemu przedstawicielowi Zamawiającego dokumentację z wewnętrznej kontroli jakości zdrowotnej żywności i przestrzegania zasad higieny w procesie produkcji zgodnie z przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia. 14. Wykonawca zobowiązuje się udostępnić zakład celem przeprowadzenia kontroli właściwemu Wojskowemu Ośrodkowi Medycyny Prewencyjnej i respektować jego zalecenia. 15. Wykonawca udostępni pomieszczenia zakładu celem przeprowadzenia kontroli przez upoważnionego przedstawiciela Zamawiającego w zakresie: procesów technologicznych, jakości surowców użytych do produkcji, stanu sanitarno – higienicznego pomieszczeń, urządzeń i maszyn produkcyjnych, higieny osobistej zatrudnionego personelu, warunków socjalnych, warunków magazynowania surowców i gotowych przetworów, sposobu transportu towaru. 16. W czasie trwania umowy Zamawiający zastrzega sobie prawo 1-krotnego wykonania na koszt Wykonawcy badań kontrolnych potwierdzających zgodność produktów z opisem przedmiotu zamówienia.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15113000-3
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Wykonawca udokumentuje fakt posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności zawodowej poprzez złożenie obowiązującej decyzji administracyjnej właściwego powiatowego lekarza weterynarii w sprawie zatwierdzenia zakładów, zgodnie z art. 20 ust. 1 pkt. 2 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. z 2019 r. poz. 824). lub Obowiązującej decyzji administracyjnej właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia zwierzęcego, nie objęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, zgodnie z art. 52 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2019 r. poz. 1252). lub Zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów zgodnego z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r. w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegającą urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz. U. z 2007 r. nr 106, poz. 730).

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach