Wojewódzki Zespół Lecznictwa Psychiatrycznego w Olsztynie ogłasza przetarg
- Adres: 10-228 Olsztyn, Aleja Wojska Polskiego 35
- Województwo: warmińsko-mazurskie
- Telefon/fax: tel. 089 6785353, 6785300 , fax. 089 6785300
- Data zamieszczenia: 2009-09-01
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Wojewódzki Zespół Lecznictwa Psychiatrycznego w Olsztynie
Aleja Wojska Polskiego 35 35
10-228 Olsztyn, woj. warmińsko-mazurskie
tel. 089 6785353, 6785300, fax. 089 6785300
REGON: 00029548400000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.wzlp.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawy mięsa, przetworów mięsnych, drobiu i przetworów drobiowych - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Dostawy mięsa, przetworów mięsnych oraz dostawy drobiu i przetworów drobiowych dla działu żywienia Wojewódzkiego Zespołu Lecznictwa Psychiatrycznego w Olsztynie przy Alei Wojska Polskiego 35 - zgodnie z SIWZ, CPV 15110000-2, CPV 15111100-0, CPV 15112000-6, CPV 15112130-6, CPV 15113000-3, CPV 15131130-5, CPV 15131135-0. Szczegółowe zestawienie asortymentowo - ilościowe w załączniku nr 2 do SIWZ. Jakość przedmiotu zamówienia zgodna z obowiązującymi normami jakości. Z każdą dostawą Zamawiający będzie żądał od wybranego Wykonawcy wymaganych prawem dokumentów, np. Handlowy Dokument Identyfikacji - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151100002
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: W przetargu mogą wziąć udział Wykonawcy spełniający warunki określone w art. 22 ustawy Prawo zamówień publicznych, nie wykluczeni na podstawie art. 24 cytowanej ustawy, nie mający zaległości podatkowych w uiszczaniu opłat i składek ZUS, oraz spełniający warunki określone w specyfikacji istotnych warunków zamówienia. Zamawiający sprawdzi czy Wykonawca posiada niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz potencjał techniczny, a także dysponuje osobami zdolnymi do wykonania zamówienia na podstawie dostarczonych, wymaganych dokumentów, których wykaz Zamawiający zamieszcza w pkt. VI SIWZ. W razie wątpliwości Zamawiający zażąda od Wykonawcy, w wyznaczonym przez siebie terminie, dokumentów potwierdzających oświadczenia lub wezwie do złożenia wyjaśnień. Ocena nastąpi na zasadzie pełnia lub nie spełnia wymaganego warunku w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach dołączonych do oferty. W przypadku wspólnego ubiegania się przez wykonawców o udzielenie zamówienia, przepisy dotyczące wykonawcy stosuje się odpowiednio do wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia. Wykonawcy, którzy nie spełnią wymaganych warunków lub nie złożą (nie uzupełnią na żądanie) dokumentów potwierdzających spełnianie wymaganych warunków, zostaną wykluczeni z postępowania, a ich oferty zostaną uznane za odrzucone.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1.Formularz oferty.Wypełniony i podpisany formularz oferty wraz z oświadczeniami. W przypadku składania oferty wspólnej należy złożyć jeden dokument. 2.Wykonawca spełnia warunki określone w art.22 ust.1 i nie podlega wykluczeniu z postępowania na podstawie art.24 ust.1 i 2 Pzp .Wypełnione i podpisane oświadczenie. W przypadku składania oferty wspólnej w/w dokument składa każdy z wykonawców. 3.Wykonawca jest uprawniony do występowania w obrocie prawnym (art.22 ust.1 pkt.1 Pzp) Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. W przypadku składania oferty wspólnej w/w dokument składa każdy z wykonawców. 4.Zaświadczenie ze stacji sanitarno - epidemiologicznej. Zaświadczenie ze stacji sanitarno - epidemiologicznej, o spełnieniu warunków koniecznych do transportu mięsa i jego przetworów W przypadku składania oferty wspólnej należy złożyć jeden dokument. 5.Oświadczenie o posiadaniu atestów. Oświadczenie, iż oferowane towary posiadają atesty zgodne z wymogami HACCP. Do każdej dostawy obowiązek dołączenia Handlowego Dokumentu Identyfikacyjnego. W przypadku składania oferty wspólnej należy złożyć jeden dokument. 6.Podwykonawstwo. Zamawiający żąda wskazania przez wykonawcę w ofercie części zamówienia, której wykonanie powierzy podwykonawcom, jeżeli ich udział w realizacji zamówienia przewiduje Wykonawca. Jeżeli Wykonawca nie przewiduje udziału podwykonawców w realizacji zamówienia winien złożyć stosowne oświadczenie. W przypadku składania oferty wspólnej należy złożyć jeden dokument.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.wzlp.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Sukcesywne dostawy mięsa i wędlin dla WZLP w Olsztynie
Dodano: 2016-07-21 - SUKCESYWNE DOSTAWY DO MAGAZYNU ŻYWNOŚCIOWEGO ZAMAWIAJĄCEGO MIĘSA I WYROBÓW MIĘSNYCH
Dodano: 2016-03-31 - Dostawa mięsa i przetworów mięsnych
Dodano: 2015-12-07 - Dostawa mięsa, wędlin i drobiu
Dodano: 2015-10-30 - DOSTAWA MIĘSA CZERWONEGO NA RZECZ 24. WOJSKOWEGO ODDZIAŁU GOSPODARCZEGO W GIŻYCKU
Dodano: 2015-10-09 - Zakup i dostawy mięsa, wędlin oraz wyrobów mleczarskich w 2016 r
Dodano: 2015-09-30 - Dostawy mięsa dla WZLP w Olsztynie
Dodano: 2015-09-04 - DOSTAWA MIĘSA CZERWONEGO NA RZECZ JEDNOSTKI WOJSKOWEJ NR 4352 W GIŻYCKU
Dodano: 2015-08-11 - Sukcesywny zakup i dostawa produktów spożywczych na potrzeby kuchni w Zespole Szkół Ekonomicznych w Olsztynie przy ul. Bałtyckiej 37 w okresie od 12.01.2015 r. do 31.12.2015 r.
Dodano: 2014-12-22 - Zakup i dostawy mięsa, wędlin oraz wyrobów mleczarskich w 2015 r
Dodano: 2014-11-07