Przetargi.pl
dostawy mięsa, produktów miesno-wędliniarskich i konserw do jednostek organizacyjnych słuzby więziennej okręgu łódzkiego

Okręgowy Inspektorat Służby Więziennej w Łodzi ogłasza przetarg

  • Adres: 91-729 Łódź, ul. Smutna 21
  • Województwo: łódzkie
  • Telefon/fax: tel. 42 67 50 020 , fax. 42 67 50 002
  • Data zamieszczenia: 2013-11-08
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Okręgowy Inspektorat Służby Więziennej w Łodzi
    ul. Smutna 21 21
    91-729 Łódź, woj. łódzkie
    tel. 42 67 50 020, fax. 42 67 50 002
    REGON: 47140395400000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Okręgowy Inspektorat Służby Wieziennej w Łodzi

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    dostawy mięsa, produktów miesno-wędliniarskich i konserw do jednostek organizacyjnych słuzby więziennej okręgu łódzkiego
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. przedmiotem zamówienia są dostawy artykułów spożywczych  z grupy CPV 15110000-2 (mięso), CPV 15131100-6 (produkty mięsno-wędliniarskie) i CPV 15131000-5 (konserwy) w asortymencie i w ilościach jak niżej: część pierwsza: mięso (CPV 15110000-2) L.p. Nazwa produktu Przewidywana ilość w kg 1 PÓŁTUSZA WIEPRZOWA BEZ GŁOWY I NÓG KLASA U- NIE MROŻONA 3800,00 2 ŁOPATKA WIEPRZOWA 3D (BEZ NOGI I GOLONKI) - NIE MROŻONA 2100,00 3 SCHAB B/K- NIE MROŻONY 3150,00 4 PACHWINA 2800,00 5 KARKÓWKA B/K- NIE MROŻONA 2120,00 6 MIĘSO WIEPRZOWE GULASZOWE II KL- NIE MROŻONE 19400,00 7 MIĘSO MIELONE WIEPRZOWO-WOŁOWE- NIE MROŻONE 32000,00 8 WĄTROBA WIEPRZOWA- NIE MROŻONA 11000,00 9 SERCA WIEPRZOWE - NIE MROŻONE 6800,00 10 OZORY WIEPRZOWE - NIE MROŻONE 1900,00 11 SŁONINA BEZ SKÓRY- NIE MROŻONE 1700,00 12 ĆWIERĆTUSZA TYLNA WOŁOWA- NIE MROŻONA 1500,00 13 SZPONDER- NIE MROŻONY 1100,00 14 MIĘSO WOŁOWE GULASZOWE KL II- NIE MROŻONE 14100,00 15 MIĘSO WOŁOWE Z ŁOPATKI KL. I-  NIE MROŻONE 332,00 16 MIĘSO WOŁOWE MIELONE- NIE MROŻONE 6600,00 część druga: produkty mięsno-wędliniarskie (CPV 15131100-6) L.p. Nazwa produktu Przewidywana ilość w kg 1 PARÓWKI CIENKIE 12730,00 2 SERDELKI 5460,00 3 KIEŁBASA PARÓWKOWA 11010,00 4 MORTADELA 15780,00 5 SZYNKA TYROLSKA 2330,00 6 KIEŁBASA ŚLĄSKA 10860,00 7 KIEŁBASA ZWYCZAJNA 30280,00 8 KIEŁBASA TORUŃSKA 14680,00 9 KIEŁBASA PODWAWELSKA 10630,00 10 KIEŁBASA BIAŁA PARZONA 7910,00 11 KIEŁBASA LITEWSKA 8620,00 12 LUNCH MEAT 8130,00 13 KIEŁBASA WIEJSKA 2330,00 14 KIEŁBASA KRAKOWSKA 6940,00 15 KIEŁBASA GOLONKOWA 6040,00 16 KIEŁBASA ŻYWIECKA 6640,00 17 KIEŁBASA ŁOPATKOWA 440,00 18 PASZTET WOŁOWO-WIEPRZOWY 6860,00 19 PASZTETOWA 8800,00 20 KASZANKA 15450,00 21 SALCESON WŁOSKI 9750,00 22 SALCESON CZARNY 6500,00 23 BOCZEK WĘDZONY B/Ż 3890,00 24 PODGARDLE WĘDZONE 1100,00 25 SZYNKA WIEPRZOWA GOTOWANA 2360,00 26 SMALEC POPULARNY 2000,00 27 PIECZEŃ RZYMSKA 5810,00 28 PIECZEŃ MYŚLIWSKA 9680,00 29 ROLADA MIELONA 7310,00 część trzecia: konserwy (CPV 15131000-5) L.p. Nazwa produktu Przewidywana ilość w kg 1 PASZTET MAZOWIECKI 280-330g 10000,00 2 KONSERWA TURYSTYCZNA 300-330g 9750,00 3 PRZYSMAK ŚNIADANIOWY 300-330g 6450,00   2. Faktyczne zamówienie (co do ilości i asortymentu), z uwagi na zmienną ilość osób żywionych, wynikać będzie ze składanego telefonicznie przez Zamawiającego indywidualnego zapotrzebowania. Jednorazowe zapotrzebowanie zgłaszane Wykonawcy nie musi obejmować wszystkich pozycji występujących w formularzu oferty. Podane w formularzu oferty wielkości zapotrzebowania na wyroby w ciągu trwania umowy mają charakter jedynie szacunkowy. Służyć one będą wyłącznie do porównania ofert i wybrania oferty najkorzystniejszej, bowiem w przybliżeniu odpowiadają strukturze zapotrzebowania na przedmioty zamówienia w takim okresie. Oznacza to, iż wielkości te nie stanowią ostatecznego rozmiaru zamówienia wyrobów, w wyniku czego nie mogą stanowić podstaw do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw albo podstawy do odmowy realizacji dostaw. Zamawiający zobowiązuje się, że łączna wartość zamówionych produktów w okresie obowiązywania umowy nie będzie mniejsza niż 70% wartości określonej w ofercie wykonawcy. 3. Dostawy będą realizowane partiami do magazynu Zamawiających indywidualnych transportem Wykonawcy. Dokładną wielkość i terminy dostaw każdorazowo określać będą Zamawiający indywidualni wymienieni w załączniku nr 8. Dostawy winny być realizowane w dni robocze w godzinach określonych w załączniku nr 8 (sobota nie jest dniem roboczym). Dostawa wyrobów dokonywana będzie przystosowanym do tego środkiem transportu WYKONAWCY i w taki sposób, aby nie została naruszona jakość zdrowotna zamówionych wyrobów na jego koszt, loco magazyn Zamawiającego. 4. Wykonawca dostarczy dokumentację dotyczącą artykułów spożywczych, w tym pochodzenie, producenta i datę produkcji oraz świadectwo kontroli jakości - HDI (Handlowy Dokument Identyfikacyjny) - wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane będą w pojemnikach plastikowych (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością), zamkniętych pokrywą. Do każdego pojemnika powinna być dołączona etykieta z opisem jego zawartości. Każdy asortyment produktów powinien być dostarczony w oddzielnym pojemniku. Oznakowanie opakowania zbiorczego powinno zawierać: 1) nazwę dostawcy-producenta, adres, 2) nazwa produktu, 3) data - termin produkcji i przydatności do spożycia(należy spożyć do - miesiąc, rok), 4) warunki przechowywania, 5) data załadowania do transportu. Opakowanie wędlin i wędzonek to vacum, map lub inne wpływające na trwałość artykułu i możliwość dłuższego przechowywania. 5. W sytuacji odmiennego nazewnictwa poszczególnych artykułów mięsnych, Zamawiający dopuszcza możliwość zastosowania nazw własnych (firmowych) producenta, ale wyłącznie wtedy, kiedy Wykonawca nie sprzedaje artykułu o wyżej wymienionej nazwie, a oferowany przez niego wyrób jest z nim tożsamy w procesie produkcji, składu, grupy technologicznej oraz odpowiada danej normie.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151000000
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: 1. Zamawiający przewiduje konieczności wpłaty wadium. Ustala się wadium w wysokości: Część I: 25000,00 zł. słownie: dwadzieścia pięć tysięcy złotych 00/100 Część II: 33200,00 zł. słownie: trzydzieści trzy tysiące dwieście złotych 00/100 Część III: 3400,00 zł. słownie: trzy tysiące czterysta złotych 00/100. 2. Wadium może być wnoszone w jednej lub kilku następujących formach: 1) w pieniądzu, na nieoprocentowane konto zamawiającego: OISW w Łodzi, NBP Oddział Łódź, nr rachunku 55 1010 1371 0067 0913 9120 0000. 2. w poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo - kredytowej, z tym, że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym, 3. w gwarancjach bankowych, 4. w gwarancjach ubezpieczeniowych, 5. w poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6 b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz.U. nr 109,poz. 1158 z póź. zmn.) przed upływem terminu składania ofert. Za termin wniesienia wadium w formie przelewu pieniężnego przyjmuje się termin uznania na rachunku zamawiającego. 3. Na dowodzie wpłaty wadium, wniesionego w formie określonej w pkt. 2 ppkt 1, wykonawca powinien wpisać: znak sprawy OI/KI/G-220/08/13/2949, numer części postepowania (wadium na część..... ) oraz numer konta, na które zamawiający ma zwrócić wadium. Wykonawca wybierając wadium określone w pkt.2 ppkt. 2 - 5: oryginał składa w oddzielnej, odpowiednio oznakowanej kopercie, z której wynika, do jakiego postępowania jest składane. Wadium należy złożyć w siedzibie zamawiającego, w sekretariacie, w terminie do dnia składania ofert, a kopię dołączyć do oferty. 4. Wadium musi obejmować okres związania ofertą

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 60 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach